Posted April 23, 2015 Kakva su vam iskustva sa rezervisanjem smestaja preko ovog sajta?Da li ima nekih skrivenih troskova mimo onoga sto se placa na sajtu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Verujem da nas ima dosta ovde, a ja sam ih imao barem 10 do sada.Nema skrivenih troškova, mada cena može da bude uvećana za nekih $10 ili eura, u zavisnosti od toga šta domaćin dodatno traži - doplata za još jednu osobu, trošak sređivanja kuće posle tebe, itd.Svakako, pred samo plaćanje ćeš biti upoznata o konačnoj ceni, ali ne bi smelo da bude velikih odstupanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 (edited) Imao par iskustava sa njima, uvek pozitivna dosad. Jedino sto ne volim je sto uzimaju bezobrazno visoku taksu od cak 12%. I sto imaju softver koji zabranjuje bilo kakvo pominjanje imena, broja telefona, mejla, sajta, itd. Ali, takav softver ne moze da bude savrsen, pa cesto sakrije i ono sto ne treba. Recimo, posto sam pisao par poruka na portugalskom, svaki put kad zavrsim recenicu i sledecu pocnem sa "eu"(znaci "ja"), on mi to obrise, zajedno sa poslednjom reci iz prethodne recenice, jer smatra da je to neki link tipa ime_sajta.eu.Ono sto je vazno napomenuti ja da mozete pregovarati oko cene sa vlasnikom, pa ako prihvati, posalje vam posebnu ponudu na mejl. Ukoliko je neki duzi ostanak u pitanju, vredi pokusati. Edited April 24, 2015 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Isto pozitivna iskustva kao Dragance. Pokusaj da se dogovoris sa vlasnikom da rezervises sto manje preko njihovog sajta kako bi izbegla placanje te visoke provizije. Samu cenu i sve ostalo mozes da dogovoris kasnije sa vlasnikom preko privatnog mejla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Uvek samo pozitivna iskustva. Jednom prilikom smo naišli na zatvorena vrata jednog rijada koji smo rezervisali u Marakešu preko airbnb. Jednostavno rijad više ne radi. Mi smo se brzo snašli za drugi smeštaj i obavestili airbnb. Oni su više puta pitali kako mogu da pomognu, među opcijama bila je i da rezervišemo bilo koji drugi smeštaj iz ponude. Čak iako bi bio skuplji oni bi nadoknadili razliku. Nama to nije bilo potrebno, već su nam posle provere sa vlasnikom vratili puni iznos na karticu. Pozitivno iskustvo zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 I meni je bilo sasvim okej. Rekao bih da sistem odlično funkcioniše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Koristio sam više puta, uvek je bilo okej. Poslednji put smo imali problem, rezervisali smo smeštaj u Rabatu danas za sutra, a onda nam je host pisao da pita koliko ćemo mu para dati, i to je tražio više nego što je naznačeno na sajtu. Objasnili smo mu da ne funkcioniše tako i da nema razmene u kešu, da smo već uplatili na sajtu i da će mu pare stići na bankovni račun. On je rekao da nikakav račun nije upisao i da treba da mu platimo keš. Pošto nismo mogli da otkažemo rezervaciju ni mi ni on (manje od 24 sata od rezervacije on mora da zove neki broj u Americi a jedva je i francuski govorio, kamoli engleski tako da nije mogao, niti mi jer ako otkažemo gubimo pravo na refund), pisali smo podršci. Odgovorili su sutradan, izvinili se zbog neprijatnosti i vratili novac. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Да вас не би драли за провизију тражите да вам домаћин да "контакт" али број телефона нека напише рецимо овако : 061228543 - zero duck six peach one cat two dog two days eight years five minutes four house three boys Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Dobra fora, jesi probao, je l' proslo vec? S druge strane, malo mi je neprijatno da forsiram to, ne znam da li bi vlasnik smestaja mogao posle da ima problema. Dobra stvar je sto ipak imas garanciju za nepredvidjene pomenute slucajeve, ako ti neko otkaze u zadnji cas ili poljubis vrata, dobijes novac nazad. A to ipak kosta. Ali, recimo, ako vec proveris nekog, odsednes u nekom smestaju, procenis domacina, za svaku sledecu rezervaciju, kontaktiras ga direktno. Recimo, ja imam jedan fin stan na Kopakabani, u kom sam vec 2-3 puta bio, a svaki sledeci put bih zvao direktno i dobijao povoljniju cenu. Eto, ako nekom treba, neka se javi.Prilikom moje poslednje rezervacije, npr, dobio sam samo kontakt telefon vlasnika, ne i mejl. Da li to vlasnik sam odredi koje podatke zeli da podeli, ili je to neko novo pravilo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Ako insistiraš da stupiš u kontakt sa vlasnikom bez posrednika, slikaj se sa papirom u rukama na kome si čitko napisao e-mail adresu. Fotografoje se ne proveravaju od sajta. Ako vlasnik hoće može te kontaktirati. Meni je upalilo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2015 Nisam ni sumnjao da ce se neko vec snaci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2015 Mogu da kazem da kao domacin i gost imam samo rijeci hvale. Moji roditelji su zapravo domacini ali kako ne baratuju pretjerano engleskim, sebe sam registrovala kao domacina (prethodnih par godina sam bila gost) i mislim da je airbnb jedan od rijetkih sajtova koji vise stiti domacina od gosta. Imamo profil i na drugim sajtovima za smjestaj ali nijedan ne moze da se poredi, kada je u pitanju ta direktna podrska. Nedavno su uveli da na profilima moze da se prepozna tzv. Super host, tj. domacin koji je u proteklih godinu dana imao najvise ocjene u min. 80% slucajeva. Mi smo dobili tu pocasnu titulu. Da, naknade jesu velike u oba slucaja, ali makar znas da, sta god da se desi, tu je tim koji ce ti odmah pomoci. Za vrijeme proslogodisnjih poplava, ukinili su npr. sve naknade za nas region na dva mjeseca, ako se dobro sjecam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2015 (edited) I ja koristim često kao gost i ponekad kao domaćin.Uvek mi bude nekako čudno kad imam airbnb goste jer se toliko ljudi kod mene besplatno naspavalo preko CS, pa mi ovo dođe nekako neprirodno al dobro, lova uvek dobro dođe.Nikad nisam imala nikakvih problema, naprotiv, uvek fenomenalna iskustva, i sa ljudima i sa korisničkom podrškom. Ako neko planira da otvori profil, javite mi mejl da vam pošaljem pozivnicu tako se dobijaju neki krediti za buduće rezervacije i za vas, i za mene. Edited April 26, 2015 by golosina Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2015 Imao sam loše iskustvo sa AirBNB-om koje se tiče samih pravila sajta, koja su po meni veoma rigidna.Konkretno u pitanju je bila situacija da se sa domaćinom nisam dogovorio (poslao sam mu zahtev, a on tada nije mogao da me ugosti). Pri samom slanju zahteva AirBNB je na mojoj kartici rezervisao iznos novca koji bih trebao da platim tom domaćinu ako on prihvati.Pošto do dogovora nije došlo, novac je ostao rezervisan skoro mesec dana, i za to vreme nisam mogao da ga koristim. Bio sam u banci i rekli su mi da ću novac moći da koristim tek od 25. maja.Ovo može da predstavlja veliki problem ljudima koji planiraju jeftinija putovanja i ne mogu sebi da priušte da im novac stoji zarobljen. Inače ovo nije bila neka greška već oficijalna politika sajta, pošto kad sam napisao zahtev dobio sam poruku u kojoj piše da u slučaju da dogovor ne bude postignut novac ostaje pod rezervacijom od 3-4 nedelje (ili tako nešto, slabo me sećanje služi, davno bilo). Tako da imajte i to na umu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2015 Obzirom da sajt ne funkcionise kao booking.com i slicni, u smislu da nije samo da odaberes smestaj i rezervises, vec zavisi od domacina da li ce te primiti ili ne, na osnovu tvog profila ili trenutne dostupnosti smestaja ili vec neceg treceg, ja uvek prvo posaljem mejl/upit o smestaju koji me zanima, pa kad vlasnik potvrdi i prihvati, tek tad rezervisem. Dakle, niko mi ne rezervise novac pre toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2015 Da, i ja prethodno kontaktiram domaćina da provjerim da li je rezervacija moguća. To mi se samo jednom desilo, ovo o čemu priča šoferšajbna, kada sam se tek učlanila, ali nisam čekala dugo na povrat novca, svega 4-5 dana, ako se dobro sjećam. Možda je to do banke? Moja je bila Erste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2015 Pozdrav svima Da li neko od vas zainteresovan da za novčanu nadoknadu napiše review za jednu vilu na Airbnb-u? Osim dobre volje i malo slobodnog vremena, potrebno je da imate aktivan nalog na sajtu. Sve troškove zakupa snosi vasnik vile, a vi ćete nakon objave biti plaćeni za trud.Ukoliko ste zainteresovani, pišite mi na mejl: fightbyl@yahoo.co.uk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2015 E, svasta cu jos videti A zar nije lakse privuci prave musterije, recimo, nekom promo cenom u pocetku, ugostiti ih lepo i dobiti lep review za dzabe? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 Cao svima sto su putovali koristeci ovaj sajt... i ja sam ga sama koristila dosta puta i uvek bila zadovoljna...cak me je toliko zainteresovalo da sada i pisem diplomski na ovu temu, pa da li bi neko hteo da mi odgovori na anketu i tako pomogne sa radom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2015 vrlo rado, piši na PM Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 1, 2015 kako to bolesno zvuci, da napises za pare utisak...a posle ko zna sta ih ceka tamo.......neki manijak, psihopata ko zna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 kako to bolesno zvuci, da napises za pare utisak...a posle ko zna sta ih ceka tamo.......neki manijak, psihopata ko znautisak se valjda pise nakon boravka,pa ako si tamo upoznao nekog"manijaka" obavestices narednog potencijalnog hosta.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 nemojte napraviti resku kao ja(reigstrovala se na airbnb pre nego sto sam procitala da se pri registraciji moze dobiti u startu 20$ a onaj ko te pozove na registraciju dobija 100$)sto nisam procitala o cemu je golosina pisala...Pa jos jednom skrecem paznju da ukoliko imate nameru da se registrujete na sajt airbnb kontaktirate golosinu pp da vas pozove kako bi svi imali koristi.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2015 Možeš da ispraviš "grešku".Registruj se ponovo sa pozivnicom. (Naravno na drugu email adresu). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites