Bojan007

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Bojan007

 • Rank
  novajlija

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Najbolje bi bio da stupite u kontakt sa nekim od planinarskih društva koji egzistiraju iz Bitolj, Resen ili Prilep, oni bi mogli sasvim lepo da vam ispričaju iskustva, čak i da vam pomognu. Za šetnja u Bitolju vam je dovoljan jedan dan, u centru grada ima mnogo istoriskih objekata, a u blizini je i antički grad Herakleja. U vezi smeštaja, najbolje bi bio da nađete neki hostel ili mali hotel. Oko planinarskih domova, nisam mnogo upućen. Vozove iz Skoplje imate u 6:48, 14:30, 17:10(e), 19:30 i Bitolj-Skoplje u 3:10, 5:30(e), 12:41, 18:20. Povratna cena karte vam je 500 denara, osim sa ovim eksp
 2. Voz Skopje-Solun-Skopje trenutno još saobraća, ali najnovije samo do 25-tog avgusta. Vozovi između 1 i 30 septembar su ukinuti jer nema putnika. Nema logika da ide u subotom ujutro, a da se vraća u nedeljom uveće. Bar da je ideo petkom, subotom i nedeljom, bilo bi i putnika za šoping, ali i turiste. Ali za razliku od voz Beograd-Skopje-Solun, ovaj voz između Skople i Soluna imao je dobar vozni red. Ali to je železnica .
 3. Zavisi od gde polaziš. Beograd-Skoplje možeš da produžiš za Ohridu sa putnički voz za Kičevo u 8:05 iz Skoplje. Od tamo ima taksi i busovi za Ohridu. Ukoliko ideš za Sofiju iz Skoplje ima direktna kušet kola za Burgas petkom, možda i subotom nisam siguran. Ali putovanje je dugotrajno. Putnički vagoni Sofija-Bukurešt su gov*na, to je vrlo važno. Iz Bukurešt za Beograd se može ići preko Brašova, Sighisoara, Sibiu u Temišvaru. Za ovo je potrebno 15 dana, ukoliko svako mesto se poseti na 1-2 dana.
 4. Računaj da u Ohridu nema mogućnost za iznajmljivanja bicikla, barem ne u centru grada, ne znam kako je u hotelima, ali mislim da tamo je možno naći. Doduše, bilo je prošlom leto na jednom mestu u centru grada mogućnost da se iznajmi ovo prevozno sredstvo, ali suma je bila paprena - više od 10 eura na dan. Razlog za ovo je veliki broj turista iz Nizozemske, tako da ne bih preporačao ovu opciju. Druga važna stvar je što plaže sa strane Ohrida se nalaze na brdoviti deo Galičice, a trasa nije ramna za vožnje. Najvažnije, do dalečnije plaže jedina opcija da se obiđe je da se vozi bicikl po glavni p
 5. Nekoliko puta sam koristio garderobu na Željezničkoj stanici u Beograd, ali nikad nisam naučio njihovo radno vreme. Jel mogu da ostavim prtljag u bilo koje vreme i da uzmem kad god želim o okviru 24 časa, t.e. dali radi garderober 24 časa i ako ne, koje je njegovo radno vreme? Molim vas za odgovor.
 6. Od 14-ti juli do 30-ti septemvri na relaciji Skoplje-Solun-Skoplje je uveden sezonski voz, koji je potvrđen od strane Grčke železnice. Voz iz Skoplje polazi svaku subotu u 5:05 ujutro, a iz Soluna kreće svaku nedelju u 20:11 uveće. Cene karte je oko 20 eura. Nažalost, ovaj voz nema efikasnu vezu za Beograd, ali je zato dobar za oni koji putuju po Balkanu i žele da otsedne u Skoplju. Voz je namenjen najviše za makedonske turiste.
 7. Nije ti potreban taj listić, i meni su to uradili u Skopje. Prodali su mi kartu i rekli su mi da u Beograd potražim taj beli list. Ali u suštini samo jedan kondukter mi je taj listić potražio, ali nije pravio probleme. Neće ti biti ništa bez njega, kondukteri će ti išaraju celu voznu kartu sa potpisima, jedino pazi na slobodni kvadrati na kartu. Srećan ti put, problemi u Tursku ne bi trebao da imaš sa tom kartom.
 8. Ostali su mi još dva dana sa Balkan Flexipass-a, pa me interesuje nečije iskustvo iz voza Beograd-Sarajevo. Hteo bi na kratko do Sarajevo, znam da voz prolazi kroz Hrvatsku i nije mi jasno kako to ja bih prošao kroz ovu državu. Jel važi Flexipass za celo putovanje, jer treba dodatno plaćanje kroz Hrvatsku, jer treba da se izlazi iz voza pa na granici kupuvanje bileta? Ako ima neko iskustvo sa putovanjem Flexipass-om kroz Bosnu bi bilo extra .
 9. Ja mogu da prijavim vrlo neprijatno iskustvo sa ovim vozom. Prvo, to što ide iz Vršac ne znači da uvek ima mesto za sve u alternativni prevoz. Putovao sam krajem aprila, autobus ispred železničke nije bio, a umesto njega jedan kombi Železnice Srbije. Molio sam vozača da me pusti unutra i kad su videli da sam sa Flexipassom sam ušao sa još jedam mali iz Njemačke. U kombi je bio mesta za 8 ljudi, a ispred železničke su ostali još barem toliko. Pa su nas vozili do Pančevački most, pa ondak na Beovoz, pa iz Pančevo na autobus, pa u Vršac na voz, a voz 360/361 je najprljaviji i užasniji voz u koji
 10. Ja idem iz Skoplja, ali taj voz za Bukurešt uhvatiću u četvrtkom 26-tog, raspitao sam se malo i rekli su mi da ide neki autobus "Stub(p)", polazi ispred Železničke stanice do Vršca. Naravno, idem sa Balkan Flexipass-om i rekli su mi da isti važi i za autobus.
 11. Hvala puno na odgovoru, jer može nešto više oko snalaženje rumunskih konduktera sa Balkan Flexipass-om? Imam manjak jedan dan, pa... . Neko iskustvo sa vozova u ovoj zemlji, naročito oko rezervacije mesta u vozu? Jel treba ovo za vozova koji su višeg ranga nego putnički?
 12. Planiram da putujem sa Balkan Flexipass-om. Imam neka pitanja. U Skoplju su mi rekli da ima samo jedan listić, sama karta i da nema ništa drugo na čime bi trebalo da upisujem nasoke putovanja. Jel je ovo istina ili ove šalteruše ne znaje ovu kartu? I dali se izdaje sa ovom kartom neka brošura sa informacijama ZA KONDUKTERE, imam neki predosečaj da neko hoće da me zezne i da mi upiše dodatni dan. Još neko iskustvo sa Balkan Flexipass-om po Rumuniju? Planiram da putujem sam, pa se nadam da bezbednost u vozovima je slična ko u Makedoniji i Srbiji... predrasude ili ?
 13. Hvala puno na odgovora. Ja sam pročitao da voz Beograd-Bukurešt ima vagona 1 i 2 klasa i kušet vagon. Nadam se da Balkan Flexipass biće najbolje vloženi novac u moj život.
 14. Pozdrav iz Skoplje. Ovaj forum mi je jedini spas za moje putovanje. Planiram putovanje s Balkan Flexipasom na relaciji Skopje-Beograd, Beograd-Bukurešt... i tako dalje . Hteo bi da mi neko odgovori: 1. Dali Balkan Flexipass važi za voz 360-361 Beograd-Bukurešt i dali je potrebna rezervacija jer tako stoji u vozni red na sajtu Železnice Srbije? 2. Dal možda neko zna dali postoji direktni voz Bukurešt-Varna? 3. Dali važi pravilo za upisivanje jedan dan putovanja ako krenem s vozom iz 19 popodne ili nakon 21 časot uveče? 4. Kakva je bezbednost u rumunskim vozovima, naročito za ovaj iz Beog