Followers 0

posao stjuarta u Emiratima.. i uopste

56 posts in this topic

Mene najvise zanima kako i gde bih mogao da nadjem takav posao sa kojim bih cesto putovao ;)

Prijavi se na konkurs za Emirate,za poziciju stjuarta,svakih pola godine se organizuje u Beogradu konkurs,a sad su poceli i cesce.Tako najlakse mozes obici pola sveta,a pri tom i lepo zaraditi

Very nice, tnx ;)

Da li su puno zahtevni i po pitanju cega (pretpostavljam da mi je potrebno znanje bar dva strana jezika  smartass ) ?

P.S. To Moderators: feel free to delete this message :angel: ...Ja se izvinjavam zbog skretanja sa teme, necu vise , obetjavam :ang:

samo pazite da bude neka proverena shema gent

moj ortak se primio pre 8-9 godina kad su emirati bili jako aktuelni. Naime shta je cho`ek uradio: pocheo da radi u hajatu preko omladinske, i oni ga navuku kako bi bilo super za njega da ode u Dubaji na "specijalizaciju"... divno zvuchi zar ne? e shta je dalje bilo. Ode on tamo  dobije od hajata povratnu kartu za 6 meseci smeshtaj i klopa urachunati. E pa ljudi on je tamo u hajatu  prao crno sudje(sherpe, lonce i kazane velichine koju mnogi od vas nisu ni videli) po ceo dan sa nekim tamo ljudima koji ne znaju ni engleski, i to im je prvi kontakt sa civilizacijom. Jedva je chekao da skupi lovu da kupi kartu za nazad. :stupid:

Nadam se da je ovo neka proverena shema i da imate nekoga ko je vec neshto slichno radio. sa srecom :mah:

Posao je sto posto proverena varijanta.Ima oko stotinak nasih devojaka(uglavnom),ali i mladica koji rade vec par god u avio kompaniji Emirates.Potrebno je odlicno znanje Engleskog jezika,prijatan izgled,bez vidljivih tetovaza,drugi strani jezik je prednost,znanje pilivanja,odlicno zdravstveno stanje....osim toga dosta ljudi je primljeno koji su zavrsili fakultet,a oni koji su bili na sred studija nisu tako dobro prolazili(naravno mogu i oni proci,ali veca je sansa ako si "kompletna licnost")

Drugarica mi je pre par dana otishla u Dubai da se bavi bash time, pa ako neko zeli da njen mejl nek mi se javi na pp

caos ljudi... za Emirate samo znam da sam video dosta nasih devojaka i mladica jer sam leteo za Novi Zeland Emiratima. Oni su zadovoljni... e sad, pitannje je sta koga cini srecnim i zadovoljnim...

Ofarbajte se u plavo.  ;D

pazi ima nesto i u tome... 80% devojaka za koje znam da sada rade u Emirates-ima su plavuse :D

prostom rachunicom dolazim do zakljucka da ti onda poznajes 5 devojaka, ili 10 devojaka, ili 16 devojaka, ili 20 devojaka, ili 25 devojaka.... itd koje rade u Emiratima i plavushe su cetri petine njih.

a ja ni jednu :(

prostom rachunicom dolazim do zakljucka da ti onda poznajes 5 devojaka, ili 10 devojaka, ili 16 devojaka, ili 20 devojaka, ili 25 devojaka.... itd koje rade u Emiratima i plavushe su.

a ja ni jednu :(

hehhe pa jedino ti preostaje da skoknes do Dubaija ili makar da se motas oko Hajata kad se organizuje konkurs,pa makar upoznas potencijalne stjuardese :)

jednu znam vrlo dobro, crnku, radila je krace vreme pa su je shutnuli jer su odluchili da prime devojke sa jos lepshim zubima (ne zezam se!)

tako da, pamet u glavu devojke, i redovno kod zubara!

30 Septembra 2009, tacno u 09:00 pojavite se na recepciju Hotela "Hyatt Regency" i ljubazno osoblje ce vas uputiti na konferencijsku salu, gde ce biti odrzan ovogodisnji intervju za Emirate.

Ako je neko zainteresovan

;D

evo iz prve ruke-

moja drugarica radi za Emirate, stjuardesa...

ugovor se potpisuje na godinu dana minimum, ima dobru platu, ali dosta i radi, tipa odmara npr. 10 dana, pa onda 15 dana se ne vadi iz aviona....na taj nacin rade...

inace , njoj je cool, generalno je to zezanje, drustvo je iz celog sveta, to je prednost..

jedino sto skoro da uopste ni ne stigne da vidi te destinacije u koje leti, jer joj je raspored takav, da ne ostaju dan-dva u gradovima, nego se odma vracaju kuci..tako da, ako zelite da putujete, hocete, ali necete videti nista , sem pilotske kabine i unutrasnjosti aviona ;D...

ako vec neko hoce da radi u UAE, emirates su stvarno najbolja opcija, jer je to velika i dobra kompanija, gde su radnici dobro zasticeni, i imaju dobre plate..

ja sam s ranije lozio da idem u emirate i radim u hotelima kao fitnes trener i nutricionista, ali kad sam cuo neke price iz prve ruke, odustao sam...pogotovu kad mi je taj agent kod koga sam bio na intervjuu, i dobio posao, rekao da mi oni uzimaju pasos po dolasku u Emirate, i vracaju kad mi istekne ugovor hahahah...

samo sam rekao-ma pali, brate...

znaci, oprezno sa UAE, ni plate nisu nesto velike, oko 500-700 evra po hotelima, ali ovo sa aviokompanijom je skroz ok, ali nije lako, dosta se radi, i ne vidis nista od sveta..

ko hoce da putuje i vidi nesto, i pri tom zaradi, najbolji je posao na brodu, ali ne svaki, naravno....i tamo ima dosta poslova da za 6 meseci izadjes 10 puta s broda..

ja licno sam imao takav posao, da sam sve zivo video, uvek bio slobodan u svakoj luci, i jos pri tom imao super platu....ali treba bunariti, samo oprezno, nemojte da vas neko zajebe na lepe oci heheheh

A koji je to posao koji si imao na brodu?

I mene to zanima, posto se ukrcavam krajem oktobra :banana:

30 Septembra 2009, tacno u 09:00 pojavite se na recepciju Hotela "Hyatt Regency" i ljubazno osoblje ce vas uputiti na konferencijsku salu, gde ce biti odrzan ovogodisnji intervju za Emirate.

Ako je neko zainteresovan

;D

Ako nije tajna kako si dosla do ove infornacije?

radio sam kao zdravstveni i fitnes savetnik ( 90% posla se sastojalo u drzanju predavanja po brodu, o zdravom zivotu, i ishrani, i drzanju konsultacija jedan-na jedan, sa putnicima)..

naravno, to se sve radi kad brod plovi, i kad su putnici na brodu, zato sam uvek bio slobodan u svim lukama..

Bio sam pre dve godine sa jednom drugaricom u Hajatu kao moralna podrška, čisto da vidim kako izgleda proces selekcije. Pored stvari koje traže da ponesete, tipa CV i slike, stave vas sve u jednu veliku prostoriju i mislim da prozivaju ljude, pa izlaze jedan po jedan. Svi su bili u odelima, devojke u crnim komletima, mislim da su neke namerno izabrale neke krojeve koji izgledaju identično kao devojka sa reklame za posao. Tada je u grupi ljudi bio i onaj maneken Ognjen, tik pred ulazak u VIP veliki brat, gde je izjavio kako ide da radi u Emirate.

Sama selekcija je trajala gotovo ceo dan, na kraju su na jednom stolu stajale koverte gde je pisalo da li je neko prosao ili ne. Nisam siguran koji su njihovi kriterijumi bili, ali na primer bio je jedan dečko pristojnog izgleda koji je pričao arapski, francuski, engleski i naravno srpski i nije prošao. Inače sve devojke su bile skoro kao manekenke. Muški bi trebalo da se raspitaju da li postoje neka ograničenja po pitanju visine...

- minimum 21 godina

- minimalni dohvat 212 cm (tzv arm reach, meri se dok je kandidat na vrhovima prstiju) - da bi se mogla dohvatiti sigurnosna oprema na svim tipovima aviona

- minimum srednjoskolsko obrazovanje

- minimum 2 jezika (fluent), engleski je obavezan, arapski je prednost

That's about it.

a kako stoje stvari sa ostalim avio kompanijama? sada ce mnoge poleteti po prvi put iz BG, ima li traznje za osobljem, kako u vazduhu tako i na zemlji? ako cujete nesto  :gossip:

Bio je konkurs Montenegro airlines-a, za devojke do 25 godina. Ne znam da li je i dalje... I mada se ne tice nase zemlje direktno, bio je konkurs Katara, ali nije sigurno ono sto si mislila. Ne znam sta ce biti kada Wizz bude poceo da leti...

24.4. emirati imaju kasting u Beogradu i jos jednom ce biti u septembru

Ove godine kupuju 300 novih aviona i treba im osoblja ko leba  ;D