Posted November 14, 2007 Kako iz Beograda za Istanbul busom? Zna li neko nekog prevoznika da mi preporuchi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2007 Nisekspresom do Sofije, polazi iz Beograda u 0:45 i stize u 10:00, povratna oko 40 eur. Iz Sofije ima 10-tak polazaka dnevno za Istanbul, red voznje na http://www.centralnaavtogara.bg/. Povratna oko 35-40 eur. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2007 Probaj nekog od prevoznika iz N.Pazara, poput Sportturista, Benka i slicnih, mislim da je to jeftinija varijanta, a i bez presedanja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 7, 2008 postoji direktna autobuska linija BEOGRAD-ISTANBUL,kao i direktan voz,znaci NE TREBA da se preseda ili ide za Sofiju prvo!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2008 Nekad je postojala ta linija, ali više ne, osim ako se nesto relativno skoro nije promenilo. Ako vec kazes da ima ta direktna linija, onda daj informaciju sta-gde-kako-koliko. Po meni je mozda najbolja opcija ici busom do Sofije (ima dva dnevno), a onda opet sa iste stanice busom za Istanbul (desetak polazaka dnevno). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2008 Najbolja i najjeftinija solucija je da se dokopas Nisa ... najbolje BUSom. Iz Nisa vozom za sofiju (10e)! Jeftiniji je od BUSa i manje se zadrzava na granici .. tj. ne zadrzava se na granici. U Sofiji su zeleznicka i BUS stanica jedna do druge. Iz Sofije BUS do Stanbola (20e)! BUS putuje 6-8 sati a voz preko 12 ... a cena slicna! Eto ... to je moj predlog! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2008 Moja sestra je isla u decembru autobusom do Istanbula preko Sofije. Prvo je u Beogradu kupila kartu Beograd-Sofija. Pri tome joj niko nije napomenuo da taj autobus ne ide direktno do Sofije nego se preseda u Nisu tako da su je istovarili u Nisu u sred noci na -10C gde je cekala sat vremena na vezu ka Sofiji. Kada je stigla u Sofiju oko 10-11h ujutru saznala je da toga dana imaju samo dva polazka za Istanbul i da su karte za oba rasprodate tako da je morala da noci u Sofiji i uzme bus sutra ujutru. Taj bus je vozio 12 sati Sofija-Istanbul jer su na turskoj granici svi zaglavili u duty free-shop-u. Na kraju je ceo put trajao 48h i sa nocenjem u Sofiji kostao vise nego voz. Naravoucenije: uzmite voz i postedite se maltretiranja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2008 Vukad ... postovanje prema tvojoj sestri ali mi se cini da ona nije bas snalazljiva! Autobuske stanice u Bugarskoj i Turskoj nisu kao kod nas. Tamo svaka agencija ima svoj salter. Verovatno je ona otisla na salter samo jedne agencije i videla da ima samo 2 polaska dnevno! BUS iz Sofije za STanbol ima na svakih sat vremena. Najbolje je putovati agencijom METRO i put sa njima ne traje duze od 8 sati, dobijes kafu, sok, vodu, kolacic ... autobusi su super luxuzni ... a karta je 45 leva, dakle oko 23 evra! Zadrzavanje na granici ima ... nekad duze nekad krace ... ali taman je dovoljno da kupis Tursku vizu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2008 Najjeftinija varijanta: nekako do Nisa, onda vozom do Sofije i to: kartu kupite do Dimitrovgrada, a posle kondukteru dajte 150 dinara (ili 3 leva), bice srecan i zadovoljan. Od Sofije do Istanbula ima dosta autobusa (ali ne u tokom popodneva). Ja sam stigao za 8 sati. Cena 30 leva (15 e)- sve u svemu NS-Istanbul manje oko 25 e...Isto i u povratku, ne kupujte voznu kartu, nego dajte par leva kondukteru i stizete u Dimitrovgrad. Bilo je hladno, pa nisam eksperimentisao ostale varijante putovanja, a i zurio sam... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2008 Vukad ... postovanje prema tvojoj sestri ali mi se cini da ona nije bas snalazljiva! Autobuske stanice u Bugarskoj i Turskoj nisu kao kod nas. Tamo svaka agencija ima svoj salter. Verovatno je ona otisla na salter samo jedne agencije i videla da ima samo 2 polaska dnevno! BUS iz Sofije za STanbol ima na svakih sat vremena. Moju sestru je na stanici u Sofiji sacekao prijatelj, Bugarin, sa kojim je trebala da nastavi put za Istanbul i koji je zavrsavao posao oko karata. I on je isto mislio da nece biti problem naci karte za isti dan, kad ono... Pola polazaka koji su stoje u redu voznje su nepostojeci, ostala polovina je "moze da bude, a ne mora da znaci". Totalni haos. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2008 Ja imam drugacija iskustva i prvi put cujem za ovako nesto ... no sve je moguce ... sve ... narocito sa Bugarima i Srbima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2008 Zasto lepone pozoves autobusku stanicu beograd i ne pitas kad ide autobus za Istanbul? Ja mislim da ide ponedeljkom oko 13h i u Istanbulu si za 15 sati, to kosta 50 evra. Samo pazi - kada se vracas sa njima postoji opasnost da putujes vrlo dugo, ja sam se jednom sa njima vracao 30 sati preko Vlasine i Surdulice, posto je bus svercerski. Dakle, u odlasku ih preporucujem, u povratku.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2008 Da li je neko isao skoro Bg-Istanbul busem direktno? Koliko je tacno karta? Negde sam procitao da je Fudeks krenuo sa direktnim bus linijama, pa da li iko moze ovo da potvrdi? U Istanbulu nikada nisam bio, a kako vidim viza nije problem, bus evo izgleda takodje, pa bih otisao na nedelju dana uskoro... Da li iko moze da preporuci i neki jeftin hotel ( izvinjavam se na offtopicu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2008 Negde sam procitao da je Fudeks krenuo sa direktnim bus linijama, pa da li iko moze ovo da potvrdi? Moze - nazovi Fudeks. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Fudex NEMA prevoz do Stanbola. (Bar ne pise na sajtu). Da aktiviramo ovaj topic, dajte sveze informacije. Bus, voz, avion, brod, taxi... Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 OK posto je naziv teme "Autobusom za Instanbul" moze pitanje u vezi autobusa Sofija-Istanbul? Kog prevoznika preporucujete na osnovu usluge, kvaliteta prevoza i cene (u jednom pravcu)? Pucam na Metro Plus ali kako je sa ostalima - Materik, Etap-Adress, Yubim? Evo ga link: http://213.240.239.190/guide/searchDeparturesSimple.jsp;jsessionid=0000pwUedjxOnBMN5KxzzI7zVQL:-1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Ja sam isao poslednji put ovim Materikom i bilo je sasvim ok. Etapom sam se vozio nekoliko puta po Bugarskoj - takodje veoma korektno. Mislim da, kog god prevoznika da odaberes, neces pogresiti. Sve zavisi kada ti odgovara, sto se tice vremena polaska. Mislim i da su im cene vrlo priblizne, bez obzira sta u tom trenutku o njima pise na sajtu www.centralnaavtogara.bg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Globe hvala na brzom odgovoru. Vreme mi je potpuno nebitno, samo mi je bitno da se stigne u Istanbul u neko pristojno vreme. Recimo do kasnog popodneva a ne tamo u pola noci. Koliko vremena putuje bus od sofije do Istanbula? Mislim ono na red voznje, gde nije uracunato neko preterano drndanje na granici (sa bugarske strane ). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Nema na cemu Ma, drndanje uopste nije sa BG, vec sa turske strane. Tamo se sve vadi iz busa i besni granicar-carinik pregleda svaciju torbu. Generalno, niko od pravih putnika nema problema. Oni uglavnom love svoje gradjane, koji unose vise alkohola i cigareta nego sto je dozvoljeno. I, sav visak vrlo teatralno razbijaju na licu mesta i ubaciju u vec zapaljeni kontejner. Sta znam, ne mozes nikada da budes siguran koliko ces putovati. Ali, uglavnom oni busevi koji polaze iz Sofije u nekim jutarnjim ili prepodnevnim satima stizu u Istanbul u ranije ili kasnije vecernje sate. Dakle, ako zelis da ti vreme bude "aktivno", podji iz Sofije uvece. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 I ja se zahvaljijem i molim za odgovore. - gde stizu autobusi u Stanbol? - gde stize voz (u koju stanicu) (usput : koliko kosta voz do Stanbola? Na sajti ZS nema cena ) Kako stici od gore, meni nepoznatih mesta, do aerodroma Sabina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Autobusi stizu na glavnu autobusku stanicu (otogar) i nemoj da se uplasis kad izadjes iz BUSa jer je to ja mislim jedna od najvecih stanica na svetu ... ima 400 perona! Voz stize na stanicu Sirkeci, to je stanica na evropskoj strani grada ... sto je i logicno zar ne? E koliko kosta voz ne znam al nije nesto mnogo skup ... ipak najbolje je da uzmes flexipas ako si mladji od 26 godina! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Autobusi iz Sofije u Istanbul stizu na Buyuk Otogar, tj. na glavnu i OGROMNU centralnu autobusku stanicu. Odatle imas i bus i neku vrstu metroa do centra grada. Bus ide na Taksim, i to jedan na nekih 45 minuta. Metro ide do Aksaray stanice, koliko se secam. Ali, ni to ti nije daleko. Voz ti stize u centar grada - stanica Sirkeci iz Agatinog romana. Za ostale detalje oko toga ne znam, pretrazi malo po forumu, bilo je dosta o tome. Do aerodroma Sabiha, sa trga Taksim ti ide shuttle bus kompanije Havas. Oni su vezani za let Air Arabie. Cena bi trebala da bude 8,5 YTL. Ali, ja sam sa samog aerodroma dosao do Taksima gradskim autobusom. Cena je bila 4 YTL. Na zalost, zaboravio sam broj busa, ali svakako pitaj na okretnici, na Taksimu. Tamo postoji dispecerski centar njihovog GSP-a, sa rasporedom svih linija. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Sorry, ali mrzelo me je da brisem post, posto je Kika poslao pre mene (dok sam kuckao). Sada imas dva slicna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2008 Ma , super ste obojica. Okrenuo sam ja pravi broj i dobio koga sam trazio. Mislim da je bus 10e do Sabihe. Na Sirkeciju sam bio letos ali nisam putovao vozom nego autom. U medjuvremenu saznah da je voz caa. 88 eura(povratna) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2008 Onda ti je jeftiniji balcan flexipass! Samo da znas da se na bugarsko/turskoj granici odvajaju sva kola koja nisu spavaca. Zato tu moras da predjes u spavaca kola i obavezno se cenkaj sa kondukterima! Oni ce ti traziti 10 evra a mozes da uzmes spavaca kola za 5! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites