Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Selo Berdut nalazi se na samom kraju puta, u slepoj ulici koja se završava kada naiđe na gustu džunglu. Tu živi narod Džahut, mala zajednica u Maleziji, a u ovom selu ih ima svega oko trista. Kuće su od drveta, podignute na stubove, prostrane, prazne, mračne, razbacane pored puta u šumi. Džahuti love, uzgajaju pirinač, kasavu i banane, a malo novca što zarade je od skupljanja kaučuka i povremenog rada na plantažama uljanih palmi. Moj prijatelj je godinu dana proveo u ovom selu pomažući im. Tako je i njihov jezik naučio i sve mi prevodio. Odlučio je da me povede sa sobom da upoznam njegove domaćine, komšije i drugare. Kada smo stigli u selo obradovali su mu se. Zbog mene i ne toliko. Bili su malo sumnjičavi, a nadasve stidljivi. Poneki su mi okretali leđa kako se ne bismo gledali u oči. Ali uz dosta smeškanja jedan po jedan su me prihvatili. Naši domaćini su bili Pok i Iem, sredovečni par koji nije imao svoju decu, tako da su veći deo života pomagali u odgoju dece svojih komšija. Ovo je jedna od retkih...

Pročitajte Milosrdni duhovi plemena Džahut