Posted June 9, 20187 yr Ljudi,može li mi molim vas neko reci sta me čeka ako prekoracim 90 dana u Hrvatskoj,kakvoj kazni da se nadam,zabrani? Ako ima neko da je bio u toj situaciji neka mi kaže..:* i hvala
June 10, 20187 yr Ako već nisi prekoračila, zašto bi to radila? Pređeš granicu i vratiš se. Znam više Hrvata koji su tako ostajali u Srbiji i mnogo duže od tri meseca, pretpostavljam da može i obratno.
June 10, 20187 yr Author Odmah posle mogu da se vratim posle par dana u Hr ili? Nisam Jos prekoračila..
June 10, 20187 yr Nemoj da se zezas sa HR za razliku od nase banana drzave tamo te ceka paprena kazna ako se ne prijavis odmah kada dodjes a tek da budes duze od tri meseca ili da se odmah vratis udjes i izadjes...
June 10, 20187 yr 14 hours ago, Lazar said: Ako već nisi prekoračila, zašto bi to radila? Pređeš granicu i vratiš se. Znam više Hrvata koji su tako ostajali u Srbiji i mnogo duže od tri meseca, pretpostavljam da može i obratno. I u Srbiji i u Hrvatskoj važi 90 u 180, e sad to što naši ne forsiraju tu priču i što je dosta lako rešiti boravak u Srbiji ako ti ne treba viza za ulazak je druga priča i ne treba misliti da je isto tako kod naših susjeda...
July 31, 20187 yr Imam jedno pitanje na koje mi možda možete pomoći... Iskoristio sam 90 dana u Šengenskoj zoni, konkretno - bio sam u Mađarskoj 3 meseca. Zanima me da li mogu da putujem u Hrvatsku (pa kad već postavljam pitanje, i u Rumuniju) ili ne? Da li ograničenje 90/180 važi automatski za sve zemlje EU? Ili je nešto drugačije za ove zemlje? Pozdrav i Hvala puno!