Posted August 13, 2018 Znam da nije bas tema za ovaj forum ali eto. Navikao sam da putujem u sopstvenoj reziji i da se sam snalazim medjutim za Egipat ide izgleda nesto drugacije. Da li neko ima preporuke/savete koji hotel/agencija, kako/zasto itd? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2018 (edited) @next zasto u Egipat drugacije? Mozete sve sami da zavrsite. Hotela u Hurgadi koliko hocete, za svaci dzep. Recite koliki vam je budzet pa cu vam pomoci oko izbora hotela. Sto se tice izleta sve mozete preko lokalnih agencija. Imate i Mahmouda koji govori srpski, pa tako za male novce mozete otici u Kairo i Luksor iz Hurgade. Pitajte sta vas interesuje, tu sam da pomognem. Edited August 15, 2018 by chivitli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2018 Ma nije problem organizacija hotela i izleta, problem je sto idemo za mesec dana (ispalo je tako neplanirano) i naravno nema karata u slobodnoj prodaji, da li su sve pokupovale agencije ili sta ne znam. I onda nema smisla praviti sopstvenu organizaciju. Nadam se da ce biti jos prilika pa da mogu lepo sve da organizujem ovaj put nazalost idemo preko agencije (inace sokirao sam se kako se sve ugradjuju, nisam putovao preko agencije skoro 10god). Da videh da svi po raznim forumima pominju Mahmouda i jos nekog lika tako da bih ti veoma bio zahvalan za njegov kontakt. Hvala najlepse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2018 @next imas na FB Hurghada izleti, tamo ga mozes kontaktirati... mada, po meni mozes i sa drugim lokalnim agencijama. Ja sam na izlete isao sa lokalcima koji budu na hotelskoj plazi ili sa momcima koji imaju taksi sluzbu (obicno budu negdje oko recepcije).. ne znam sta te jos interesuje.. pitaj. Da ovo za avio karte je ludnica.. tako je poslednjih par godina.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2018 Hvala veliko @dr.srle Imacu na umu da te smaram ako zatreba stogod. Vrv ce i biti kako se putovanje bude priblizavalo. Pa da, kazem ja volim sve u sopstvenoj reziji da organizujem ali ovde smo bili osudjeni na agencije jer je bilo prosto nemoguce naci karte. btw. Bicemo u Palm Royal hotelu, malo je ispalo preko naseg inicijalno planiranog budzeta medjutim najvise pohvala smo culi za taj hotel a i devojka nije bas toliki avanturista kao ja pa eto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2018 @next slobodno pitaaj.. Hm, Palm jako dobar hotel sa odlicnom plazom.. samo daleko.. tesko da cete izlaziti iz hotela, osim na izlete.. mislim da vam se ne ispalti da idete do Sakale. Sada, opet vi znate najbolje. Ja radije biram hotele u Memsi, Sahl Hasis i onaj dio oko Senzo mola. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2018 Pa i moja inicijalna ideja je bila Sahl Hasis. Medjutim dobili smo sa dosta strana da je tu mozda najbolja plaza i da je sami hotel odlican a da je taksi do grada bagatela. Planiramo svakako od izleta Kairo, Luksor i Rajsko Ostrvo a videcemo i mozda jos sta shodno vremenu posto Kairo i Luksor su po 24h izleti vrv cemo sutradan odmarati u resortu. Ali cemo svakako naci bar jedan dan da skoknemo do Sakale i/ili Memshe. Imas li jos neku preporuku za izlete? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2018 @next Iskreno, taksi od Palma nije bagatela, bar meni...mozda oko 20ak € po pravcu.. Memsa i Sakala su jedno do drugog.. pa ako zelite mozete doci u Memsu biti malo pa onda taksijem u Sakalu(e to je bagatela) u Sakali imate marinu( mozete se osvjeziti ili pojesti nesto) u Sakali imate i McDonald's i KFC. Sto se izleta tice.. ostala vam je samo pustinja, bar ovih sto nase agencije rade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2018 Onda imamo pogresne informacije o prevozu, 20e po smeru nikako nije bagatela. Ma KFC, Mekdonalds i slicno me ne zanima, volim kad odem negde da probam/jedem lokalnu hranu ali bih otisao do grada makar da prosetamo... No dobro, videcemo... Pa ima ovaj neki Mahmud koga svi preporucuju, ima malo vise izleta nego sto nude nase agencije pa cemo videti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2018 Mozda u hotelu imate satl bus..iz karibijena je satl 8€ po osobi do Sakale. Mada, ja ih iskreno ne volim.. hocu da idem i da se vratim kada ja hocu.. a ne da cekam satnicu. U Sakali u marini imate fine restorane... bilo bi steta da ne popijete pice ili vecerate. Da, sada sam se sjetio, imate ABC taxi.. to sam procitao na drugom forumu, ja nisam koristio njihove usluge, pa ne mogu nista da vam kazem. Ali mozete im se javiti cisto da vidite kolika je cijena do Sakale. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2018 On 8/17/2018 at 2:22 PM, dr.srle said: @next Iskreno, taksi od Palma nije bagatela, bar meni...mozda oko 20ak € po pravcu.. Memsa i Sakala su jedno do drugog.. pa ako zelite mozete doci u Memsu biti malo pa onda taksijem u Sakalu(e to je bagatela) u Sakali imate marinu( mozete se osvjeziti ili pojesti nesto) u Sakali imate i McDonald's i KFC. Sto se izleta tice.. ostala vam je samo pustinja, bar ovih sto nase agencije rade. Ja sam koristio Careem u Hurgadi (prošle godine) i on prikazuje cenu od 5€ za taxi ili 7-8€ ako se koristi CareemGO (između 100 i 150 egipatskih funti). Koristio sam i Careem i Uber po Kairu i Hurgadi bez većih problema, i moram priznati da sam uživao što nisam morao da se cenkam sa taksistima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2018 @deleter odlicno! Ja sam ipak malo staromodan..izadjem na ulicu i mlatim rukama.. a onda unutra krkljanac oko cijene.. mada sve ima svoju draz. Iskreno nisam znao da Uber funkcionise u Egiptu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2018 Uuu ekstra, hvala na informacijama. To dosta olaksava stvari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2018 Dobro razmisli i PROVERI preko koga putujes u Egipat,USLOVE PUTOVANJA i sto je najvaznije TVOJA ZASTICENOST U SLUCAJU OTKAZA ARANZMANA,da se ne bi proveo kao ja JER SAM TREBAO DA LETUJEM U HURGADI ,HOTEL CONTINENTAL od 6.09.2018 ,10 dana ALL INCLUSIVE pa su nam Egipcani 5.09.2018 OTKAZALI ARANZMAN jer je HOTEL CONTINENTAL OVER BOOKED.Samo DAN PRED POLAZAK ZAGORCALI SU MI I UPROPASTILI GOD.ODMOR.Napominjem DA JE JEDNOKREVETNA MOJA SOBA UPLACENA 2.5 meseca RANIJE a EGIPCANI SU JE PONOVO PRODALI.TOLIKO o njihovoj profesionalnosti.Bez obzira sto mi je kasnije ponudjen hotel iste ili vise kategorije MENI JE OD SOKA ODMOR UPROPASCEN.DOBRO SVE PROVERI ,INFORMISI SE da ne bude kasno U SUSTINI TURISTI SU PRILICNO NEZASTICENI.pozzz NE bih se bas slozio,mnogo hotela a JOS VISE NEPROFESIONALNOSTI I BAHATOSTI Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2018 (edited) Sta mislite o rent a car u Hurgadi?Jel imao neko iskustvo sa tim? Edited September 28, 2018 by Jenia Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2018 14 hours ago, Jenia said: Sta mislite o rent a car u Hurgadi?Jel imao neko iskustvo sa tim? Moje prvo pitanje bi bilo ZAŠTO? Moje iskustvo sa saobraćajem u Egiptu je ostavilo dosta trajne posledice i moram priznati da imaju jednu od jezivijih saobraćajnih (ne)kultura, daleko najgore od onih koje sam imao priliku da prisustvujem (a nije da mi je malo iskustvo). Oni koji su bili tamo mogu da posvedoče koliko je to opasno iskustvo. Drugi razlog, zbog kog ne vidim neki razlog da se uzima auto u Hurgadi je to što postoji Careem (bliskoistočni Uber), koji radi u Hurgadi. On odstranjuje sve neprijatne situacije koje možete imati sa taksistom, nema cenjkanja, nema objašnjavanja gde da dođu ili odu, obično je jeftinije od taksija i ako odluče da vas provozaju po gradu, samo pritisnete dugme i požalite se i dobijete svoje novce nazad. Pored plaćanja karticom (koji je default mode) postoji i mogućnost plaćanja kešom. Tako da bukvalno ne postoji razlog da se iznajmljuje auto ako se planira ići po Hurgadi ili okolini. Ako planiraš da ideš na neku dalju relaciju (tipa Kairo ili Luksor), takođe ne bih savetovao da voziš, pošto su tu nesreće još češće, i sa značajno tragičnijim ishodom. Koristio sam njihove međugradske autobuse (ne turističke) između Hurgade i Kaira i Luksora i Hurgade i poprilično su jeftini, a ovaj do Karia je čak i udoban. Jedina mesta u Egiptu, gde bih razmotrio da iznajmim auto su Luksor i Asuan. Glavni razlozi su nedostatak Careema i Ubera u tim gradovima, velika udaljenost znamenitosti od samog grada i ono najbitnije, značajno manje saobraćaja i solidni putevi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2018 On 8/18/2018 at 9:39 PM, deleter said: Ja sam koristio Careem u Hurgadi (prošle godine) i on prikazuje cenu od 5€ za taxi ili 7-8€ ako se koristi CareemGO (između 100 i 150 egipatskih funti). Koristio sam i Careem i Uber po Kairu i Hurgadi bez većih problema, i moram priznati da sam uživao što nisam morao da se cenkam sa taksistima. On 9/29/2018 at 12:33 AM, deleter said: Jedina mesta u Egiptu, gde bih razmotrio da iznajmim auto su Luksor i Asuan. Glavni razlozi su nedostatak Careema i Ubera u tim gradovima, velika udaljenost znamenitosti od samog grada i ono najbitnije, značajno manje saobraćaja i solidni putevi. Samo da potvrdim oba @deleter -oba posta. Careem je odlično rešenje, čak bolje nego Uber u Kairu (po cenama). Rent a car, jaooo pazite se. I istina, saobraćaj je uzbudljiv, ali NE po dobru Paaaaa bolje ako je snalaženje u istom nečija druga briga. Za Luksor je auto, ili organizovan prevoz po gradu baš MUST, a ono Asuan može možda bez, koriste se puno vodeni taksiji da se dospe do željenih lokacija po gradu ili bližoj okolini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2019 Mozda nema veze sa temom ali da napisem svoje iskustvo vezano za Hurgadu. Mi smo isli u februaru preko agencije Travelland.Dobijes sve sto je napisano samo povesti racuna o izletima,jer se agencija ugradjuje 25eur po osobi za izlete za Kairo i Luksor.Npr kod lokalaca isti izleti kostaju 40,00eur kod nase agencije 65,00eur. Lokalni predstavnik ne sluzi nicemu osim da vam sto pre uzme pare za izlete po visoj ceni kada ste jos uvek umorni od sletanja i ne znate gde ste. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2019 Idem polovinom Oktobra za Hurgadu, kakav je izlet do piramida, koliko je sigurno, posto neki ljudi mi malo sire paniku Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2019 Ja sam prošle godine bio, a i ove idem. Išao sam u Kairo preko Mahmuda i nemoj da te je uopšte strah. Celo putovanje do tamo je proteklo odlično. Jeste da malo ludački voze ali nisam se osećao ugroženo, Čak sam išao sam. Samo se opusti i uživaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2019 Hvala lepo, imas li neke preporuke sta izabrati od tih izleta a sta preskociti.Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2021 Poklanjam karticu sa internetom za Egipat koja traje jos 2 nedelje. ❤️ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7 Pozdrav svima. Vidim da dugo niko nije pisao a ja planiram Hurgadu u sopstvenoj režiji za jesen pa pitam da li je neko bio eventualno prošle godine i kakva su iskustva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites