Posted March 2, 2008 E, šta sad ja tu pametujem kada se egipatska viza dobija na ulasku, za nekih desetak evra? Međutim, pošto sva naša iskustva nisu bila baš takva, a bilo je i vraćanja sa kopneno-morskih granica, hteo sam da rezimiram i iznesem trenutnu situaciju. Dakle, tačno je da, ako se ide organizovano i aranžmanski, viza može da se dobije na licu mesta, na aerodromu. Međutim, u ambasadi su prošlog leta bili relativno neljubazni, te su tražili i povratnu avio kartu kao uslov za izdavanje vize individualnom putniku. Takođe, bili su i prilično nejasni ako se tražila viza a avion nije bio sredstvo ulaska u zemlju. Zbog svih tih stvari, ja sam se na ovogodišnjem Sajmu turizma (u petak, 29.02.) raspitao kod Egipćana (a bili su zastupljeni u reprezentativnom broju), na njihovom štandu, oko viza. Rečeno mi je da nema nikakvih problema da se kod njih, u ambasadi, dobije viza bez obaveze pokazivanja rezervacije avio karte i sličnih stvari. Dakle, bili su eksplicitni u tome da se viza dobija u beogradskoj ambasadi bez ikakvih problema i bez ikakvih uslovljavanja. Ok, tačno je da se viza može izvaditi i u konzulatu, u Akabi (Jordan), ali zašto se izlagati bilo kakvom riziku, ako se sve može završiti u Beogradu, zar ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 29, 2008 Ocigledno su ti dali pogresnu informaciju. Upravo sam razgovarao sa konzulom Ahmedom koji kaze da ne moze da izda vizu bez hotelske rezervacije i povratne karte..... a rezervacija kosta svega nekoliko evra tako da nije to neki veliki trosak.... viza u ambasadi kosta 25 usa dolara.....da idem kopnom ne bih je uzimao sada ali posto idem avionom onda ne smem da rizikujem..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 kakva je nova situacija sa vizom? da li moze da se dobije pri sletanju ako se ne ide preko agencije? da li treba da stampam neke rezervacije hotela i tamo im pokazem na aerodromu? koliko kosta viza kada se uzima prilikom sletanja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 Crveni pasos: - viza kupljena na aerodromu [oko 2am] - cena $15 - nikakvi papiri nisu bili trazeni Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 Crveni pasos: - viza kupljena na aerodromu [oko 2am] - cena $15 - nikakvi papiri nisu bili trazeni divno, hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2010 da li je ista procedura za dobijanje vize na aerodromu za ljude iz Makedonije? u pitanju je turisticki aranzman preko agencije iz Beograda? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2010 da li je ista procedura za dobijanje vize na aerodromu za ljude iz Makedonije? u pitanju je turisticki aranzman preko agencije iz Beograda? hvala Egipatski konzulat u Londonu kaze ovako: In addition to UK and EU nationals, citizens of the following countries can obtain visa upon arrival at any of the Egyptian ports of entry: Canada, Croatia, Georgia, Japan, Norway, Macedonia, Republic of Korea, Russian Federation, Serbia, Ukraine and USA. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites