Followers 0

Čista voda

1 post in this topic

Izgledaće amorfno ova izjava, ali postoje neke stvari za koje ne znaš da ih čekaš čitav život i onda, kad ti se dese, znaš da je baš to trebalo da ti se desi, da se to čekalo. Mislio sam da ću po osjećaj koji sam našao morati da odem do Južne Amerike. Ono o čemu se radi jeste nadmoć igre i harizme nad paklom, smećem i beznađem. Odavno sam priželjkivao da dobijem taj osjećaj u organu gdje jedino istina stoji, u jetri, maštao sam o raznim situacijama, zamišljao sam sebe u njima. Srećom, nisam morao daleko. Imamo mi to na tlu drage Evrope. Na kraju krajeva, odavde su i krenule neke od najljepših igara svijeta. Napoli je izvedenica iz Nea Polis. Nešto kao New York, samo par hiljada godina ranije. Neki ga porede sa Splitom, zbog položaja na kojem se nalazi, zbog luke, zbog skutera koji tutnje i tako toga. Split, za razliku od Napolija, izgleda kao jedinac razvedenih roditelja koji ga guraju kroz život, daju mu podršku, ljube da prođe. Napoli je, nakon rođenja, ostavljen na ribljoj pijaci, kao onaj...

Pročitajte Čista voda