Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Dobar dan svima. Danas sam se prijavila na forum . Imam pitanje....ako dobijem Madjarski šengen na 6 meseci do godinu dana da li sa njim mogu da otfuram u Grčku na letovanje??? ;D To bi mi u mnogome olakšalo celu stvar sa rezervacijama, agencijama, njihovom ambasadom etc. Molim ako neko ima odgovor neka me oslobodi muka :pivoooo:

U principu da... dokupiš osiguranje za taj period... ali najlakše će ti biti ako obrneš Grčku ambasadu incognito i priupitaš za nekog tamo ;-) Logično, čemu vaditi dva šengena kad već imaš jedan koji važi na celoj teritoriji.

• Author

Hvala na odgovoru . Eh, samo da stupimo već jednom na belu listu svima će nam laknuti. :dance:

Ja bih ipak proverio u ambasadi... carinici uvek imaju pravo da te vrate sa granice, ukoliko do toga dođe bolje je znati da li zaista radiš nešto glupo ili su jednostavno oni glupi, u kom slučaju imaš moralnu osnovu i motivaciju za raspravu :)

• Author

Da , u svakom slučaju ako dobijem madjarski šengen zvaću Gr.ambasadu da proverim.  :party:

Odgovor na pitanje je da mozes ali carinici imaju pravo da te zajebavaju.Oni mogu da te sprece i da udjes u madjarsku sa regularnim madjarskim sengenom ako to zele.

• Author

Gospode, pa ne bi me valjda vratili sa grane a da imam vizu. To bi već bilo teško iživljavanje. Ne prenosim dop ili oružje pa da im budem sumnjiva ,  čak i tada postoji procedura, provera. Do sada sam bila mnogo puta u Madjarskoj, što privatno što poslovno kao i u drugim zemljama EU pre sankcija. Imam od šengena samo Grčku vizu a u Zap. Evropi nisam bila preko 10 godina. Još uvek imam dilemu da li putovati u Grčku na more ili kolima po Evropi......možda čak do Barselone ili Lisabona. Hm, sever me ne privlači previše.  :mah:

Po zvanicnom objasnjenju sengeskog sporazuma ti trazis vizu tvog glavnog boravista ili prvog mesta gde ulazis kad nemas glavno boraviste a posto je u tvom slucaju to madjarska kolko ja kapiram ti si "cista" mislim sigurno neces da trazis jos jedan sengen zato sto ides u grcku...sto naravno ne znaci da oni ne mogu da ti prave probleme na granici...licno ne verujem da ces imati problema

ja sam sa austrijskim sengenom isao u grcku bez ikakvih problema. zvao sam grcku ambasadu i rekli su mi da sa tom vizom mogu da udjem u greece.....na granici je sve bilo ok.....

• Author

hVALA SVIMA NA ISCRPNIM ODGOVORIMA I SAVETIMA. VEĆ SAM U MISLIMA OTPUTOVALA NA MIKONOS......... clap.gif' alt=':clap:'> serenade