Jump to content

Featured Replies

Posted

Kakva je situacija sa divljim kampovanjem pored puta i sumica u Turskoj, Siriji i Jordanu. Da li ste imali neka iskustva, gde je najbolje kampovati, da li pitati nekoga, da li ste imali problema sa policijom, ili drugim organima vlasti, itd, itd...

Probali smo u Turskoj, nije bilo problema. U principu, čini mi se da je dovoljno otići malo podalje od naseljenog mesta i ljudskih očiju, zavući se u kakav šumarak, u brda, itd... da li je dozvoljeno nemam pojma, al ko će te uopšte videti da si tamo za tu jednu ili dve noći? Jednostavno otpešačiš negde da se šator ne vidi s puta (to bi moglo privući miliciju zabrinutu za tvoje fizičko i mentalno zdravlje, ili ko zna kakve radoznalce) i tamo se ulogoriš.

Mislim da to važi za bilo koju zemlju. Za zemlje koje si naveo, nemoj zaboraviti da poneseš poprilične zalihe vode. Druga stvar je što smo mi u Turskoj već u 6 ujutru morali da izađemo iz šatora i legnemo pod neki žbun, jer je unutra bilo kao u rerni. Baš ovh dana razmišljam da napišem neke tips & tricks za šatorovanje...

Ovde imaš fotku mesta u Turskoj gde smo mi kampovali:

https://www.klubputnika.org/index.php/Putopisi/207-dobro-posoljena-avantura?start=2

Ja i Chi smo u Kajzeriju spavali pod vedrim nebom, u vrecama za spavanje ... dakle bez satora ... u dvoristu jedne dzamije! U centru grada! Bas bilo cool! Niko nista nije rekao! Jedni problem je bio sto nas je hodza svojom pesmom probudio u 5 am! :-)