Posted June 10, 200817 yr Zdravo društvo!U julu bih putovala za Budimpeštu vozom.Imam naš pasoš i hrvatski pasoš.Da li ću imati nekih problema sa našim carinicima/policajcima pri prelasku naše granice?Na aerodromu nisam imala problema-jednostavno sam pokazala hr.pasoš kako bih mogla da udjem u avion jer mi na taj način nije potrebna viza.Ali vozom/busom još nisam putovala i koristila oba pasoša.Ima li neko iskustva!Hvala!!
June 10, 200817 yr Obavezno nasim granicarima pokazuj srpskj pasos jer ako im pokazes hrvatski mogu da te zezaju jer je hrvatskim drzavljanima dozvoljeno da ostanu u srbiji do 90 dana! Ako nemas pecat u pasosu hrvatskom koji ce dokazati da si u srbiju usla pre manje od 90 dana onda ga ne pokazuj. Takodje mogu da ti traze prijavu boravka i sl. .... dakle nasim srpski ... ostalima jevropski tj. hrvatski!
June 11, 200817 yr Sve je to lepo. Ali, zar ne mislite da ce nasi policajci da je pitaju gde joj je viza za ulazak u Madjarsku, kada bude pokazivala nas pasos?
June 11, 200817 yr Sve je to lepo. Ali, zar ne mislite da ce nasi policajci da je pitaju gde joj je viza za ulazak u Madjarsku, kada bude pokazivala nas pasos? I sta onda? Dvojno drzavljanstvo izmedju Srbije i Hrvatske je dozvoljeno. U svakom slucaju mora da pokaze oba pasosa na izlasku iz zemlje.
June 11, 200817 yr Obavezno pokazati oba pasosa nasim carinicima! Meni se licno desilo da sam ranije putovala samo sa hrvatskim i nisam imala problema na nasim granicama (kao sto moj otac ni dan danas nema), ali jednom me nisu hteli pustiti da napustim zemlju, jer nisam ponela i nas pasos, iako mi na putovnici pise da je pasos izdat u Beogradu. Da nije carinik bio molljiv.....
June 11, 200817 yr Author .gif' alt='::'> Društvo,hvala vam!!Sad znam kako da se ponašam,što kažu.Nekako,bilo mi je nejasno šta učiniti ukoliko me pitaju kako ću u Mađarsku kad u srpskom pasošu nemam ama baš nikakvu vizu.Baš vam hvala!Znači,to je kao na našem aerodromu u Beogradu:pokažeš oba pasoša,a carinik ti ''udara'' pečat,izlazni,u naš,srpski pasoš.Baš vam hvala!!!Ako se možda negde setnemo,na nekom od puteva,raskrsnica,brodova....pozivam na pivo
June 12, 200817 yr nja... ja sam izlazila iz srbije sa hrvatskim, bez pecata, i pitali me na granici kako sam usla... smuljala sam da mi nisu udarili pecat, a da sam dosla pre 3 dana preko bosne. samo je manula rukom i pustila me. kao da je njih briga...
June 12, 200817 yr Author Mislim,društvo,ono što mene stvarno zanima je da mi ne udare neki ''glupi'' pečat u hrvatski pasoš,ili me skinu sa voza/busa pa ne stignem do željenog mesta.Ali,vidim da ste se do sada svi ''provukli'',zar ne?Neko od vas je napisao kako je dozvoljeno dvono,hrvatsko-srpsko,državljanstvo.Je li to tačno?
June 12, 200817 yr Da, dozvoljeno je, postoji sporazum izmedju Srbije i Hrvatske koji to regulise. Nema razloga da brines, samo drzi oba pasosa kod sebe, nasi ti lupeju pecat u nas, ostali u hrvatski. Nema tu nikakvog provlacenja ili muvanja, sve je po zakonu, pusti paranoju...
June 12, 200817 yr Author Hvala,Chivitli!!Ma,jednom mi se desilo da me jedan naš carinik izmaltretira-uzeo mi je pasoš,a onda pred svima ostalima uporedjivao moju fotku u istom sa fotkama ratnih zločinaca,kojekavih bitanga koje su bile na nekom panou na prozoru carine.Ej,ono sve muškarci-mislim ti kao zlikovci-a on moju fotku uporedjuje sa njima...Uzgred,je l' ti ikad spavaš,ili celu noć ''preslišavaš'' ovaj sajt?!U svakom slučaju,hvala ti.Samo jedan putnik može biti tako OK.
June 12, 200817 yr Spavam, ponekad Ukljucen mi je RSS za forum, tako da cim neko nesto postuje, iskoci mi malecki pop-up sa porukom u browseru Namrgodjeni carinici su zakonom zasticena vrsta ovde, tako da se bolje navikni da ce te s vremena na vreme neko cimati, no nema razloga za brigu