Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Sestra mi je danas dala jednu ideju.

Pocela je da skuplja novicice od 5 dinara, one starije sa slikom narodne skupstine, posto te novcice navodno prihvataju automati u EU kao 50 centi (ili 2 evra). Ako je neko, negde slucajno ekperimentisao sa ovim stvarima, nek' javi. Nemam sad sitnih evra da proverim cemu tacno ovaj novcic odgovara. Prevara u svakom slucaju nije neka velika, a moze da znaci ;D

Eto, ako niko ne zna, saznacemo kad ona stigne u Grcku...

:mrgreen:

Ja sam cuo da su ranije slicnu foru koristili Poljaci - novcic od 1 zlota je mogao da prodje u automatima u Nemackoj umesto jedne marke pa su masovno peljesili pogranicne automate sa cokoladicama i tako tim drangulijama :)

Možda (čak verovatno) je u pitanju samo urbana legenda, ali ja sam čuo da su neki naši ljudi u EU koristili novčiće napravljene od leda. Priča kaže da su napravili kalup, pravili novčiće od leda, i ubacivali u automat... kasnije, kad se led otopi, automat bude pun vode, a dokaza nigde :)

Teško da je istina, ali morate priznati da dobro zvuči :)

• 3 weeks later...

A sta je sa ovim novijim kovanicama, pozlacenima, sa manastirom? Rade li i oni? :)

a da li je nekome nekada upalila ona fora da izvucete novcic dok ga jos ne proguta aparat?nikada to nisam probao,ali sam gledao baju patka kako to radi.. :D

• 1 month later...

Kovanice od 2 dinara rade u Bugarskoj na pojedinim automatima za kafu i slično. Provereno.

Moj brat se prekjuce vratio iz grcke i isprobao je foru sa 5 dinara ... radi!

Odlicno.. Hvala za info... Obzirom da za tri i po nedelje idem u Grcku, ovo ce nadam se biti veoma korisno.. A posto mi cale sljaka u banci, nece biti problem usitniti par stotina dinara u kovanice od po pet.. :dance:

clap.gif' alt=':clap:'>