Followers 0

Malta-plaze, smestaj, iskustva

78 posts in this topic

Iako ima još nekih opcija, razmišljam o opciji samostalne posjete Malti, gdje bih se lično organizovao oko prevoza, smještaja, hrane, obilazaka.. To bi bilo van sezone na proljeće, vjerovano april, kada su i cijene smještaja umjerenije. To bi bilo budget putovanje 100% radi obilazaka, a ne ljetovanje. Volio bih biti smješten u Valetti ili što bliže, preko (vjerovatno preko AirBnb-a) uzeti neki solidan što jeftiniji smjestaj nista specijalno, ali sa privatnim kupatilom (po mogucnosti i mini kuhinjom ako bih našao po ok cijeni).  Dosta bitna mi je lokacija smještaja, tj. da je dobra povezanost sa starom jezgrom Valette, ali i ostalim dijelovima ostrva. Prema tome koji dio ili dijelove grada mi preporučujete? Kakav je prevoz i da li je skup? Generalno, je li izvodljiv samostalan obilazak zanimljivih tački na Malti koristeći javni prevoz (bez rentanja auta) na ostrvu?

Kakve su cijene osnovnih namirnica u supermarketima? Ima li možda nekih povoljnih budget restorana, makar bili 😊 tipa brze hrane i slično? Zamolio bih za neke konkretne primjeri cijena, tipa supermarketi, javni prevoz i sl..? 

@sencci Spojio sam ti poruku s postojećom temom (koju, usput, uopšte nije bilo teško naći), a u kojoj ćeš naći mnogo informacija, uključujući i Hermesin detaljan putopis od pre nekoliko godina.

On 1/27/2020 at 4:10 PM, Duya said:

@sencci Spojio sam ti poruku s postojećom temom (koju, usput, uopšte nije bilo teško naći), a u kojoj ćeš naći mnogo informacija, uključujući i Hermesin detaljan putopis od pre nekoliko godina.

👍