Posted July 27, 2008 Pozdrav svima!Konacno sam dobio HR pasos i sad mogu na more!Hteo bih u Bugarsku e sad me interesuje misljenja vas iskusnih ljudi sto su bili vec tamo!Kako je tamo?Kolike su cene i sve vezano za Crno more!Hvala svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2008 Ne zelim da budem grub ,al to sto si dobio hr pasos meni nije bitno niti to vidim kao neku kapitalnu prednost u odnosu na moj.Sto se tice Crnog mora kao mora i nije ti neki izbor pogotovu na toj Bugarskoj strani,znaci od mora slaba valjda.Cene su nize nego na Mediteranu,al uprkos tome oni beleze pad stranih gostiju zadnje 2 godine.Pozdrav i tebi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2008 Da budem jasan ja sam polutan pola srbin pola hrvat i imam pravo na dvojno drzavljanstvo e sad ti razmisli dal nije kapitalna dobit imati HR pasos ides po celom svetu ge god hoces dok sa nasim nemozes nigde bez vize..Razmisli malo?Nisam ja nikoga hteo da uvreim sa tim a ako sam nekog uvredio SORRY...A bugari sisaju vesla od kako su usli u EU pa su sad puni posetilaca zato su im plaze retke turistima mada ja opet imam zelju da posetim Bugarsku ako mi se ne svidi pravac Grcka...Pozz svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 27, 2008 Hello! Ja bih ipak pre rekao da je tvoja prednost sa HR pasosem vezana za Evropu. Cim odemo sa naseg kontinenta, i SRJ i hrvatski pasos imaju gotovo istu vrednost. Tako da tvoja recenica kako sa HR pasosem mozes da ides po celom svetu gde god hoces, dok sa nasim ne mozes nigde bez vize zvuci malo rogobatno i pretenciozno. Da se razumemo, ni ja nemam nista protiv toga da se iskoriste sve mogucnosti i dobiju razni pasosi - zasto da ne?! Sto se Bugara tice, ono sto sam video pre 2-3 dana je da se neverovatno zale na turizam na crnomorskoj obali i da uveliko zatvaraju hotele, tj. kako oni to simpaticno kazu - hoteli im faliraju. Cene u Suncevom Bregu su malo povoljnije od beogradskih tako da ni Bugarska nije vise ona stara, barem sto se jevtinoce tice. Ok, Sunny Beach im je main resort pa je tu i valjda najnepovoljnije, barem sto se "zdravlja" novcanika tice. Vecina gostiju su evropski low liferi tako da su neverovatna opijanja i skaradno ponasanje sasvim normalna pojava tokom nocnog zivota. Ko voli tu vrstu razuzdanosti, sigurno ce uzivati, mada se meni to nikako nije dopalo tokom 4 dana koja sam proveo tamo. No, kao sto i sam kazes, ako ti se ne svidi Bugarska mozes da nastavis ka Grckoj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2008 I ja posetio Bugarsko more pre dve sedmice, vise sam bio u privatnoj poseti ali posvo je blizu mora obisao sam i deo obale. Za pet dana stigao sam kako tako da odem do Balcika, Zlatni pjasci, Kranjevo, Varna i Nesebar. Nije bas kao na Mediteranu ali je more.. Plaze su ok (sitan pesak i dosta plitke vode do obale), setalista pored mora izgledaju lepo (narocito morska basta u Varni), mnogo kafica i restorana imaju pored obale - za svakoga ponesto Nikakvih problema nisam imao tamo, meni se cine ljubaznim, komunikativnim.. Cene su pristojne i za nas iz Srbije itekako prihvatljive u odnosu npr na Crnu Goru. Ja iz Bugarse nosim jako lepe utiske, nije nista ekstra ali nije ni lose. Pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2008 Hvala na odgovoru!!!Kakve su cene?Koliko te izaslo?I jel ima ljudi na plazama posto se prica da ove godine Bugari nemaju bas extra posetu...Jel ima ribica na plazama??? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2008 Ok posto sam u Bugarskoj bio od malih nogu (do sada nekih 20-tak puta) i znam je i pre i posle komunizma ,mogu ti reci da je sasvim ok..za nase uslove cene su prilicno niske u poredjenju sa Grckom ili Crnom Gorom tako da ukoliko nemas bas neki budzet toplo preporucujem(sve je bolje od Crne Gore ).Od 2000-te na ovamo svi hoteli su privatizovani i preuredjeni tako da izgledaju poprilicno dobro i po svetskim standardima (ovo znam je znam kakvi su smestaji i u Cannesu i u Barceloni i u Grckoj, naravno ne recunajuci hotele tipa Hilton i Sheraton). Ukoliko pak imas veci budzet onda iskoristi pasos pa idi na neku destinaciju u Evropi (mislim na zapadnu), dakle Malta, Kipar,Spanija, Azurna obala,Sicilija... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2008 Ja sam vise zaludjen njihovom CHALGA muzikom pa me malo i to vuce ona njihova Teodora i tako te ribice...Mada imam drugaricu koja je iz Burgasa i trenutno je u Novom Sadu pa bi sa njom isao u Bugarsku nego mene vise interesuje ovako cene jer imam oko 400 500 evra i dal ima turista posto od kako su uveli vize slabo ko ide tamo.....Hvala na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2008 ma za te pare puna kapa.....nadam se samo da sad zbog viza sada ima manje Srbenda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2008 Моје бугарско искуство је следеће: Без намере да икога увредим, постоји неколико чињеница које се не могу оповргнути: 1. лажно море - црно море можда јесте званично море, али није море по стандардима оних који су некада летовали у Хрватској, Грчкој, Турској па и Црној Гори. Више личи на неко слано језеро, а скоро сам читао да је оно то некада заправо и било. 2. лажне плаже - углавном је на њима песак, и то онај кварцни као на градилишту, што плажу чини и видљиво вештачком. Ко то воли - нек изволи, ја волим шљунковите и стеновите плаже, тј. природне. 3. лажно пиће - у Бугарској су познате дестилерије пића, као и њихова "текила", која са правом текилом има везе само по сомбреру на врху флаше. За сва остала пића исто важи, осим за пиво - оно је одлично (бугарско, не "страно"). Ако се случајно зезнеш и одеш у неки бар где се праве коктели од правог пића, рачун ће ти бити вишеструко већи него у Београду. 4. лажна храна - бугарски ресторани су заправо, углавном, киосци са фаст фуд-ом, само што је се урађено да изгледа као прави ресторан, има келнера, сто, стољњаке итд.. Част изузецима. 5. лажан провод - ово је сада релативно, ал' ја подвукох некако црту и закључих да ми провод није провод ако морам пре тога да попијем хектолитре лажних пића да би могао да ђускам на силу. Спонтаност не постоји, плејлисте су ужас, али то је ипак Бугарска. Наравно, многи се неће сложити са мном. Све у свему, Бугарска није дестинација, Бугарска је контитентална држава са великим Сребрним језером у који је неко грешком просуо шлепер соли, али не довољно да се добије салинитет Медитерана или океана. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2008 Bjuti slazem se potpuno i bezuslovno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2008 Sjajna analiza ,u potpunosti bez ikakvog preterivanja . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Nisi ti nikog uvredila sa ovim odgovorom ti si samo rekla kakvo misljenje imas o Bugarskoj dobro verovatno je tako ali dok ne odem necu zaista znati kako je tamo....Oticu pa cu se uveriti pa sta bud nek bude.Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 UvrediO ... beauty je musko ... nazalost! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Moja greska!Sorry!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Нема проблема, иовако се каже да се "у Бугарску иде само једном". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Apsolutno se NE slazem sa Beauty! Sigurno da postoje lepsa mesta na plateti, ali ono sto je Beauty napisao o bugarskom primorju ne da je preterano, nego zaista ne stoji. More je tamnije, ali lepo i cisto sto dokazuju vece prisustvo meduza. Cesto sam vidjao jata delfina blizu obale. Zlatni pjasci su jedna od najlepsih, pravih, pescanih plaza koje sam ikada video (a video sam dosta). Suncev breg je turisticko mesto koje je u izgradnji i koje ce lepo izgledati za nekoliko godina. Hrana je jako dobra (ako vam ne smeta njihov karakteristican zacin - cubrica) i jetina je. Bugari su veliki gurmani, pa su porcije obilne i sa vecom zastupljenoscu mesa. Njihov cevap - kebap je 3-4 puta veci od naseg, pa nemoj da se prevarite da narucite 10 u pola s' lukom . Bugari dosta i piju, narocito Mastika-u, koja ce vas brzo oboriti s'nogu (bukvalno). Nocni zivot - svako moze da pronadje nesto za sebe-Ima svega, od srpskih klubova do velikih diskoteka na nekoliko spratova i vise stage-va. Varna je jako lep, veliki grad na moru sa prelepim parkovima i promenadama, kao i velikim brojem klubova i restorana uz obalu. Jedino sto upada u oko je odsustvo mediteranske i suptropske vegetacije, zbog hladnih i ostrih zima. Odnos cene i onoga sto pruza bugarsko primorje je zaita odlicno, ali nazalost nece cene jos dugo ostati na ovom nivou (cuo sam da su vec znatno skocile ove godine). Dajem prednost u odnosu na Crnu Goru, u svakom slucaju. Uzivajte, ljudi! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Ivane, naravno da je velika prednost imati hrvatski pasos. Sada su ti otvorena vrata cele Evrope i ostatka sveta. Mnoge africke i azijske zemlje imaju bezvizni rezim prema Hrvatskoj, jer je ubacuju u grupu sa zemljama EU. Nazalost situacija u Srbiji je stvorila frustracije kod mnogih od nas, a za koje mi nismo krivi. Tako da nemoj da te mnogo uzbudjuju reakcije na tvoje uzgred pomenuti hrvatski pasos. U svakom slucaju cestitam ti na novom pasosu! Zelim ti da ga maksimalno iskoristis! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Sto pravite famu i prepucavate se oko pasosa, pa nije Americki. Inace, meni se Bugarska nije svidela, bila sam jednom u Nesebaru i bilo je totalno bez veze, cak nije bilo i nikakvog provoda, niti boljeg mesta da se izadje. Kisa je padala non stop, uvece je bilo hladno pa smo nosili dzempere, a bio je juli mesec. Sad, moja drugarica koja je bila u Zlatnim Pjascima kaze da je tamo veoma lepo, ja ne znam jer tamo nisam bila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Necu sa nikim da se svadjam oko pasosa samo kazem da sam obio i da nemoram da cekam u redu za vize!To je cela smisao svega!I pitao sam za Bugarsku a ne komentare vezane za pasos!Hvala svima na odgovorima i nadam se da nisam nikog uvredio!Pozdrav!Ako neko bude isao u Bugarsku nek se javi da se nadjemo da opalimo koju turu!Pozdrav svima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Jos nesto ja sam pola srbi pola hrvat i ja nisam 100 posto ni srbin ni hrvat i stojim iza toga da srbija treba da bude normalna drzava i imace ista prava kao i hrvatska!Ali kako mi mozemo da budemo normalni kada nam se svakakva sranja desavaju na ulicamaznate na sta mislim!Nadam se da ce nam u narednim godinama biti mnogo bolje i da cdemo svi zajedno ici na more bez viza i zajebancija!Pozdrav tebi Dule i svim ostalima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Немам намеру да се препуцавам око Бугарске, све што сам имао - рек'о сам. Једино је пипаво питање шта је горе Црна Гора или Бугарска... Црна Гора има море, али нема ништа друго, а Бугарска има шминку, али нема море. У сваком случају, ниједна од овде две државе ме неће видети у следећих 256 година. Када кажем државе мислим на приморије. Скидам капу за континенталне делове. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Posto se verovatno i moj post ubraja u tu grupu "frustriranih", da dodam jos nesto. Uopste nisam nista lose ni rekao ni pomislio glede dobijanja putovnice. Ko je dobronameran i hoce pazljivo da ga procita, uverice se u to. Takodje, veoma sam detaljno prelistao sajt hrvatskog ministarstva vanjskih poslova gde se sasvim pregledno moze videti za koje zemlje nosiocima HR pasosa treba i ne treba viza. I, ovde takodje ostajem pri svojoj tvrdnji da van Evrope, i nas i hrvatski pasos vrede skoro podjednako. Dule navodi da mnoge africke i azijske zemlje imaju bezvizni rezim prema Hrvatskoj, jer je ubacuju u grupu EU zemalja. Dule, razlika postoji, ali ne na ta dva kontinenta. Hrvatska putovnica dobro prolazi u Centralnoj i Juznoj Americi. Pored zemalja za koje ne treba viza ni sa nasim pasosem, Hrvati imaju privilegiju da idu bez vize i u Brazil. Paragvaj i Urugvaj. Jos im je povoljnija situacija sa nekoliko centralnoamerickih zemalja. Od kontinenata koje si ti naveo kao njihovu najvecu prednost (dakle Azija i Afrika), u prednosti nad nama su samo u slucajevima Maroka, Malezije i Japana. Sa druge strane, nama ne treba viza (ako je verovati sajtu naseg MIP-a) za Bocvanu, Fidzi, Kubu, Samou i Zambiju a Hrvatima treba. Dakle, ako cemo da gledamo bas dlaku u jajetu, njihov putni list je u veoma maloj prednosti u odnosu na nas, naravno ako se izuzme Evropa. I ovaj post, kao i prethodni, uopste ne pisem u nekom "frustrirajucem" fazonu. Tako da, bacite oko na cinjenice, a ne na "paushal" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2008 Сиже прише је да је путовница боља ствар од пасоша, па макар имала једнт земљу више за коју јој не треба виза. Уосталом, не видим каке ово везе има са темом под именом "Bugarska,Crno More,Burgas.....". Ајде да причамо како је ружно у Бугарској. Зезам се. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2008 Dule,uvazavam ja vas liberale ,i cenim tvoje misljenje al nema potrebe da se inatis meni ovako frustriranom,svako ima pravo na svoje zapazanje.A sto se Bugarske tice malo si me iznenadio,pogotovo sa tim da su Zlatni pjasci jedno od najlepsih pescanih plaza sto si video,jer kazes da si mnogo video.Na mojo j rang listi su mozda na 50 mestu sto sam ja video.Al opet kazem svako vidi drugacije pa netreba o tome raspravljati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites