Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju :gossip: , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz.

Mislis li da ces bez problema moci da udjes u bilo koju od ove dve oblasti? Koliko se secam, u Abhaziju nije moglo da se udje sa gruzijske strane ni u neka srecnija vremena.

Razumem da je neko avanturista, ali nemoj posle reci da te niko nije upozorio ako bude :death:

I iskreno ,ne verujem da tamo sad pustaju da se udje.

Ja sam sada u Rusiji ... bio sam u Sociju koji je nedaleko od granice sa Gruzijom. Svi granicni prelazi sa Gruzijom su zatvoreni. Nije moguce uci u Juznu osetiju i Aphaziju ovih dana.

Bože kakvog li glupog pitanja i ideje... Ako ima vise od 19. godina  :death: me..

Malo offtopic:

Mene interesuje, zna li neko kakva je situacija u Tbilisiju? Kakva je situacija na granicama Azerbejdzana i Gruzije i Gruzije i Turske?

Meni sve nešto govori da je situacija u Tbilisiju kao i u Beogradu tokom svih ratova (pa da čak uključimo i bombardovanje) a da je Osetija samo poligon za ispitivanje moći poput Kosova. Pretpostavljam da ići u Bakuu je isto kao ići u Sofiju u vreme kada su besneli ratovi u našim krajevima. Idem tamo za manje od dva meseca, pa eto nagađam, i pri tome nemam nikakav strah, valjda smo tu školu uspešno završili...

Baku nema veze sa Gruzijom, razdaljina je 600 km, samo se pricuvajte policije, vole parice turista  :roll: Koliko vidim na netu, bombardovani su samo Gori i Tbilisi van Osetije, zrtava je par desetina, znaci mala verovatnoca da ce vas pogoditi kasetna bomba  :party: Iz mojih gruzijskih izvora moguce je uci u Abhaziju (bar u mirovno doba) sa gruzijske strane ako se stavi napismeno da se ide samo kao turist (i Gruzini idu tamo jer tamo zive, jedino ne mogu uci oni koji su ucestvovali u ratu). No, cak i da se  udje tamo, velika je opasnost jer je manje-vise bezvlasce a kad se nema poverenja u policiju, onda je zaista nebezbedno. Mada Abhazija poseduje bujnu i divlju prirodu. mislim da se za te pokrajine treba pripremiti. Bolje idite prvo u Svanetiju ili Kazbegi koji je na samo dvadesetak kilometara i od Rusije i od Osetije :)

Ako nekom nedostaje manjak uzbudjenja i adrenalina, predlazem mu da podje sa mnom u Juznu Osetiju :gossip: , ili eventualno Abhaziju, u zavisnosti do koje je jeftiniji prevoz.

Ја са најмање двојицом колега са факса после септембарског испитног рока идем на пут. Планирали смо Грузију, Јерменију и Азербејџан. Проблем је што су они мало забринути због тренутног стања, а ја се не бојим. У сваком случају сам убеђен да ћу их убедити да баш тамо одемо а не на блиски исток.

Нисам сигуран да ће сада пуштати у Абхазију и Осетију, али можемо у Нагорно Карабах. Постоји и сајт министарства спољних послова Абхазије. Могло је да се уђе из Грузије.

Ако си заинтересован можеш са нама. Види па јави.

Ja sam u Azerbejdzanu od 19. oktobra... Imam u planu pri povratku da posetim Jermeniju i Gruziju, pa ako nam se poklope termini... Mislim da nema potrebe da se brine o bezbednosti...