Followers 0

letovanje u januaru?

13 posts in this topic

veliki pozdrav, video sam da postoji tema letovanje u oktobru, ja sam u mogucnosti da odem tek u januaru. Zna li neko koja bi najpovoljnija destinacija bila za letovanje u ovom periodu,

Veliki pozzz

Ja sam u decembru prosle godine bila u Egiptu i moglo se sasvim lepo kupati mada je duvao vetar pa je obavezno po izlasku iz vode nesto ogrnuti. Inace preko dana vreme je bilo kao kod nas u prolece, potrebno je obuci neku tanju jaknicu.

letovanje u januaru se mozda prigodnije zove zimovanje :D ja nisam bila, ali vidim da je tunis dosta cest izbor u to doba godine, sad, za detalje stvarno ne znam...

Jaoj, ljudi, pa ja cu onda u novembru da idem...taman imam vremena da dobro proucim ove low cost, a i nema nista lepse nego prekinuti onu jesenju monotoniju i otici tad na letovanje!

clap

Jaoj, pa bas deluje primamljivo: 100EU, mislim da jeftinije stvarno ne moze. Naravno da mozemo zajedno ako se odlucim za tako nesto. Jedino sto bi mi vise odgovaralo da je neki grad na obali jer bih ja na more - oooooboooooozavam plaze mada, kako sma citala, u Fesu ima sta da se vidi...Ne znam koliko bi mi trebalo posle do obale kopnom?!!

Zna li neko kakve su tamo cene?

Ej bre, ne kvarite čoveku temu o letovanju u januaru... idite u svoj oktobar pa tamo pišite  :maddd:

Ej bre, ne kvarite čoveku temu o letovanju u januaru... idite u svoj oktobar pa tamo pišite  :maddd:

nije oktobar nego novembar  (resila sam da u ovom topicu budem dezurni smarach :D )

mali... nemoj da se kacish kad nisi jaci

:hihi:

Jaoj, pa bas deluje primamljivo: 100EU, mislim da jeftinije stvarno ne moze. Naravno da mozemo zajedno ako se odlucim za tako nesto. Jedino sto bi mi vise odgovaralo da je neki grad na obali jer bih ja na more - oooooboooooozavam plaze mada, kako sma citala, u Fesu ima sta da se vidi...Ne znam koliko bi mi trebalo posle do obale kopnom?!!

Zna li neko kakve su tamo cene?

Do obale 2 sata vozom. Nisam ni mislila da se zadrzavam u Fesu, to je samo najpovoljniji aerodrum.

https://www.klubputnika.org/index.php/Blogovi/34-ivica-afrike

baci pogled tu... imacesh mnogo vecu predstavu o svemu u Maroku pa i o cenama.

letovanje u januaru...sve ispod ekvatora..npr sejseli, maldivi,juzna amerika australija..nesto se razmisljam za tu australiju...

E pa i mene interesuje nesto decembra/januara malo juznije ali ne mnogo.

Prva varijanta: Tunis-Libija (pa odatle Egipat ili mozda Alzir)

Druga varijanta: Turska-Sirija-Liban (pa jos mozda i Jordan)

Jel ima neko misljenje razlozi za i protiv ili tako nesto.

Kupanje u moru je najmanje bitno.

Geoplans, pogledaj "letovanje u otobru" strana 3, upravo sam pisao o Siriji.

Jordan je susta suprotnost Siriji bar sto se ljudi tice. U tebi vide samo setajucu vrecu novca. Nisu radi za pomoc ni koje vrste. Cak i provociraju. Drski i bezobrazni. O narodu nista lepo ne mogu da kazem. Preporucujem boravak samo toliko dok se obidje par zanimljivih tacaka.

Od zanimljivih stvari za videti savetujem muzej u Amanu - sadrzi deo kumranskih rukopisa (cuveni svici sa mrtvog mora), 2 sata kupanja u mrtvom moru (biti oprezan da voda ne udje u oci, a ako imas neku ranicu na telu, pripremi se da ce da te pece), reka Jordan - mesto Isusovog krstenja, poseta Petri - obavezno, izlet u pustinju Vadi Rum (mada je puuno iskomercijalizovano i ne bas jeftino, al´ ajd´ kad si vec tamo) i Akaba. U Akabi nisam bio, mada sam dosao do blizu, ali su nam se Jordanci smucili i najkracim putem smo se vratili u Siriju, gde se osecas kao neko ko je dobrodosao!

Sto se cena tice (bili smo 2006) cene osnovnih zivotnih namirnica u Siriji su bile nesto nize nego kod nas, dok je u Jordanu sve skuplje. Jordanci naplacuju i ulazak i izlazak iz zemlje!!!