Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2021. — Teta Blanka B. mora da je umrla sinoć iza deset ili možda i prije. Možda i poslije. To, uostalom nije ni bitno. Jutros sam, dok sam išao po hljeb, sreo njenu mladu rodicu dok zaključava teška stakleno-drvena vrata teta Blankinog stana, nepotrešena onim što će mi za koji čas reći, čak razdragana, možda jer je pao prvi snijeg, a mladi ljudi vole snijeg i sve što njemu sliči. Dok smo silazili niz vijugavo stubište, ona mi kaza da je nona Blanka umrla sinoć, nekad oko deset, i da su ju jutros pronašli kako leži na pragu između kuhinje i trpezarije. Vjerovatno srčani. Toliko mi je rekla o tome, a onda me upitala jesmo li osjetili posljednji jači potres, jer pretpostavlja da se u starim austrijskim zgradama, bez betonskih ploča, svaki drhtaj zemlje jače osjeti. Rekao sam joj da se njihao luster, kulturno smo se pozdravili i i obećali sresti na sprovodu, a potom su nam se putevi razdvojili: ja u pekaru po svježi hljeb, ona ko zna gdje. Ni to nije...

Pročitajte Put u Kairo ili kako je živjela teta Blanka