Followers 0

Forza Fiume ili hodanje u svoja četiri zida

1 post in this topic

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2021. — Ruta je uvijek ista, uvijek u isto vrijeme, od 14:00 – 15:30. Svaki dan ona vodi od Pećina, preko Mrtvog kanala, Trsata i Donje Vežice, natrag do stana. Hodam uvijek sama, ne osvrćem se niti susrećem nikoga. Šetnja nema istraživački karakter jer ja živim ovdje, u Rijeci, već tri godine, a rutu već dobro znam. Ne mogu reći niti da ima filozofski karakter – jer najčešće ne razmišljam o ničemu ili barem o ničemu posebnom na neki sistematični način. Ja (samo) hodam. Gledam kroz prozor u more, temperatura je ispod nule ali konačno su prestale kiše, sunce sada suvereno vlada i mami me van. Kakav radostan dan, rekla bi Ekatarina, a ja izlazim iz stana, stepenicama pored zgrade spuštam se na vjerojatno najljepšu ulicu u Rijeci, onu Janka Polića Kamova. Pjesnik koji je još u srednjoj školi bio član revolucionarno-anarhističke skupine osnovane s namjerom da podigne revoluciju te dinamitom i bombama digne u zrak čitavu (Khuenovu) Hrvatsku, danas je...

Pročitajte Forza Fiume ili hodanje u svoja četiri zida