Posted September 22, 20213 yr Zna li neko nešto o tome zašto i otkad ne funkcioniše slanje poštanskih pošiljki za Peru? Trebao bih da primim platnu karticu poslatu iz Srbije, ali je ista vraćena jer nemamo poštanski saobraćaj sa Peruom?! Navodno se u Južnu Ameriku može slati samo za Brazil i Argentinu. Pre tri godine sam primio prethodnu karticu, takođe u Peruu, i koliko se sećam bila je poslata kao avionsko preporučeno pismo koje je stiglo nakon 2-3 nedelje. Druga opcija mi je DHL koji je papreno skup...
September 23, 20213 yr 14 hours ago, Wazza said: Zna li neko nešto o tome zašto i otkad ne funkcioniše slanje poštanskih pošiljki za Peru? Trebao bih da primim platnu karticu poslatu iz Srbije, ali je ista vraćena jer nemamo poštanski saobraćaj sa Peruom?! Navodno se u Južnu Ameriku može slati samo za Brazil i Argentinu. Pre tri godine sam primio prethodnu karticu, takođe u Peruu, i koliko se sećam bila je poslata kao avionsko preporučeno pismo koje je stiglo nakon 2-3 nedelje. Druga opcija mi je DHL koji je papreno skup... nesto muljaju..ja sam slao iz juzne amerike, i to iz chilea i ekvadora velike pakete od 20 kg, tako da mora da ide i za peru...kako to nemamo postanski saobracaj, ko ti je to rekao? to sam prvi put cuo u zivotu...jedino ako je zbog korone nesto obustavljeno
September 23, 20213 yr Poste mnogih zemalja su pocele da izmisljaju svasta zbog korone. Iz nekih ne moze da se salje, u drugima ne moze da se prima nista... DHL ti je sigurica, koliko god da je skup.
September 23, 20213 yr 41 minutes ago, ThirstyTraveler said: DHL ti je sigurica, koliko god da je skup. Problem je u tome sto je covek ostao bez novaca i svaki dinar mu je veliki kao kuca. Pogresan je momenat da se rasipaju pare na DHL.
September 23, 20213 yr 6 hours ago, ThirstyTraveler said: DHL placa posiljalac a ne primalac. mozda treba da iscima banku da plati dhl, posto je ona posiljalac haha Edited September 23, 20213 yr by bam-bam
September 24, 20213 yr On 9/22/2021 at 5:46 PM, Wazza said: Zna li neko nešto o tome zašto i otkad ne funkcioniše slanje poštanskih pošiljki za Peru? Trebao bih da primim platnu karticu poslatu iz Srbije, ali je ista vraćena jer nemamo poštanski saobraćaj sa Peruom?! Navodno se u Južnu Ameriku može slati samo za Brazil i Argentinu. Pre tri godine sam primio prethodnu karticu, takođe u Peruu, i koliko se sećam bila je poslata kao avionsko preporučeno pismo koje je stiglo nakon 2-3 nedelje. Druga opcija mi je DHL koji je papreno skup... Ne znam za Peru, ali za Ameriku je jeftino slanje dokumenata a kartica spada pod dokumenta. UPS je jos jeftiniji oko 2200 dinara, mozes da ih okrenes da proveris koliko bi bilo za Peru.
September 28, 20213 yr Author On 9/23/2021 at 8:56 AM, ThirstyTraveler said: DHL placa posiljalac a ne primalac. Ja sam i primalac i pošiljalac. ? On 9/24/2021 at 3:03 PM, mveruovic said: Ne znam za Peru, ali za Ameriku je jeftino slanje dokumenata a kartica spada pod dokumenta. UPS je jos jeftiniji oko 2200 dinara, mozes da ih okrenes da proveris koliko bi bilo za Peru. Iscimaću matorce da zovnu kad se vrate s mora, meni na sajtu ne nudi opciju računanja troškova za slanje iz Srbije.