Followers 0

Dugoročni volonterski programi?

11 posts in this topic

Moze li neko da preporuci neke sajtove vezane za naslov teme. Ne mislim na volonterske kampove, vec na dugorocne volonterske programe. Egzotika (Azija, Juzna Amerika...) ima prednost.

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

     Pogledao sam ovaj njihov "Long Term Volunteering" pdf. Nema ništa zanimljivo, 90% svega se odnosi na SAD. Od "egzotičnih" lokacija ima samo dve ponude za Maroko, mada kod svake piše FEES : 150 EUROS EACH MONTH (nadam se da ne misle da će im neko davati 150 evra mesečno da bi predavao engleski u Maroku  :fool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

U ovom postu imaš još nekoliko linkova.

Lazare, plaćanje za učešće u projektima u Africi (a često i u Aziji i u Latinskoj Americi) je zapravo uobičajena stvar. Na ovim sajtovima može se videti i na šta odlaze te pare. Zajednice u kojima se volontira nemaju novaca da volonterima pokriju, npr. osiguranje.

Nama jeste skupo, ali i dalje mnogo ljudi odlazi da volontira preko ovakvih programa, uglavnom iz SAD i EU. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

mmm, to nije lose clap.gif' alt=':clap:'> bolje da platis 20,50 funti, nego npr. nekoliko stotina evrica (koliko su npr. u Africi)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja sam dugo razmišljala o Japanu

http://nice1.gr.jp/e/lm_e/lm_list_e.html

bilo je i nekih dobrih ponuda (bez participation fee, vrlo zanimljivi projekti poput rada u budističkom hramu) u Koreji ali ne mogu da nađem nikakav link za to, u suštini ja ove informacije dobijam na mejling listi Mladih Istraživača...

e sad, da samo ono što je daleko može biti egzotično... ne bih se složila :P ja sam trenutno na Malti na jednom takvom dugoročnom projektu i više sam nego zadovoljna :)

ovde ćeš naći sva moguća mesta za volontiranje po Evropi http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm

eto tako, pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

jaoj sad će neko od administratora da me zadavi jer je o dugoročnom volontiranju već bilo reči na milion različitih strana  flowers::

dakle, EVS-European Voluntary Service odličan projekat jer ga finansira Evropska Komisija, sve vam je pokriveno, od puta, vize, osiguranja, smeštaja, hrane... možeš da volontiraš od 2 do 12 meseci u nekoj od organizacija koju sam nađeš i kontaktiraš preko linka koji sam ostavila u prethodnoj poruci.

E sad o mom EVSu. Radim u organizaciji koja ima najrazličitije projekte (http://www.projectgaia.org/) uglavnom vezane za životnu sredinu. E sad, kako sam završila arhitekturu, meni je zapao malo drugačiji projekat, iliti završna faza projekta restauracije kule izgrađene u doba Malteških vitezova :) i otvaranju iste za turiste.

Radim puno radno vreme, na posao idem svojim biciklom, tu sam sa još 5volontera, usavršavam engleski, upoznajem nove ljude i sebe, obilazim Maltu, do pre nedelju dana sam se kupala u moru...

o Malti ne bih pisala u ovoj temi, gotovo sve se može naći na internetu a ako imaš neko posebno pitanje(ne opšte) pusti mi poruku

toplo preporučujem EVS i verujem da svako treba da ode iz Srbije na (malo) duže, kako je jedan putnik rekao

"It's time to feel life from the other side of the Earth"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0