Jump to content

Featured Replies

Posted

6.555 sarmi.... Mmmmmmmmm  :eat:

SARMA ZA GINISA 12.11.2008.

08:07 - Tradicionalna etno-manifestacija "Kupusijada" biće održana u subotu 15. novembra u centru Futoga.

Saradnik sa kancelarijom Ginisove knjige rekorda, Slobodan Lazarević, izjavio je da će na ovoj manifestacija pokušati da se postavi Ginisov rekord u zavijanju sarmi, koji još niko nije postavio. Dvadesetak futoških domaćica trebalo bi da naprave 6.555 sarmi.

"Da bi sproveli celu proceduru, moraćemo da se organizujemo tako da ove godine poštujemo Ginisove propise koji se tiču tehničkih elemenata, i onih elemenata što se tiču načinu kuvanja. Svi recepti moraju biti specifični za ovaj region, kao i to da ti recepti moraju biti odobreni od strane Ginisa", rekao je Lazarević.

Tokom dva dana pred manifestaciju, u futoškim osnovnim školama i vrtićima održaće se "Mini kupusijade", na kojima će deca kreirati likovne i literarne radove na temu kupusa. Ovogodišnju "Kupusijadu", ispred Kulturno-informativnog centra "Mladost" u subotu u 10 časova otvoriće gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić. (021)

pre nekoliko godina sam bila na kupusijadi i... pa, u trenutku kad smo stigli, centralni događaj bio je ispred groblja, a neki ljudi su se sa groba na grob dobacivali glavicama kupusa. od nekih zanimljivijih dešavanja nije bilo ni traga ni glasa, tako da smo samo produžili dalje, u begečku jamu na riblju čorbu, bez zaustavljanja. sad, to je bilo pre mislim 3 godine, tako da je možda sada nešto malo bolje organizovano. ako stvarno bude tih sarmi, mmmmm  :eat:

• 1 year later...

"Ko nije bio na Kupusijadi zalice, ko je bio na Kupusijadi zalice"  ::crazy: Ja se jos oporavljam od  :eat:  :pivoooo:  :death:  ::crazy:

• 2 weeks later...

Srecom pa smo  imali ko da nas vozi kuci ;) Inace onaj kupus i sarmu sto si oteo do Slavice Cukteras su nam legli  lol::

Jos da smo poveli svedjanku pa da prvod bude kompletan  :dance: