Posted March 8, 2022 Kanim se da započnem ovu temu već neko vreme. Vidim da se na forumu u nekoliko navrata, tj. na nekoliko različitih mesta pominjao Persepolis (2017). Pa rekoh, hajde da probam da dodam još par koje sam gledala, da probamo da okupimo na jednom mestu crtaće koji se bave ovim podnebljem. Otvaram je sa dugometražnim animiranim filmovima (prikladnih za odrasle ), ali ima i sjajnih kratkometražnih, koje bi valjalo dodati na listu. IRAN Persepolis (2017) Tehran Taboo (2017) AVGANISTAN My Sunny Maad (2021) The Swallows of Kabul (2019) The Breadwinner (2017) Flee (2021) LIBAN Waltz with Bashir (2008) The Tower (2018) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8, 2022 Mislim da bismo ti morali dodeliti neku nagradu za podizanje kvaliteta ovog foruma... Gledao sam samo Waltz with Bashir, nije baš prijatno iskustvo ali treba da se pogleda. O tom događaju je detaljno pisao Robert Fisk, koga smo pominjali ovde na forumu, u svojoj knjizi Pity the Nation, koju ne bih mogao dovoljno preporučiti. Fisk je ušao u Sabru i Šatilu odmah nakon masakra, i opis koji je dao u toj knjizi se teško zaboravlja. Persepolis sam čitao kao strip, a od ovog ostalog ne znam ništa, ali potrudiću se da to popravim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2022 On 3/9/2022 at 2:32 AM, Lazar said: ....O tom događaju je detaljno pisao Robert Fisk, koga smo pominjali ovde na forumu, u svojoj knjizi Pity the Nation, koju ne bih mogao dovoljno preporučiti. Fisk je ušao u Sabru i Šatilu odmah nakon masakra, i opis koji je dao u toj knjizi se teško zaboravlja. Nisam još uvek čitala, ali mi je na listi već dugo vremena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites