Followers 0

smeštaj na Kopaoniku?

17 posts in this topic

Da li neko zna koje su opcije za smeštaj na Kopaoniku, u januaru? Dakle, gde je okej smeštaj, i koje su, otprilike, cene. Neki kontakt bi takođe bio dobrodošao.

Sem toga, da li je potrebno rezervisati unapred, ili samo dođeš i ima mesta?

Na Kopaoniku u januaru uglavnom nema mesta. Preporucio bih Ti Rtanj. (Ne planinu nego Planinarski dom na Kopaoniku)

Ma ne treba meni, nego prijateljima iz inostranstva. Oni bi hteli na skijanje, pa reko' valjda je Kopaonik najbolji za to.

Ako su mladji ljudi, onda definitivno Rtanj.

Sem toga, da li je potrebno rezervisati unapred, ili samo dođeš i ima mesta?

Naravno, treba rezervisati ranije. Ako se ide u januaru, pretpostavljam da na licu mesta ne mogu naci smestaj cak ni u Brzecu ni vikend naselju, a da ne pricam negde malo blize centru.

http://www.infokop.net/ - najbolji sajt o Kopaoniku, ima odeljak "Smestaj", pa je najbolje da tu pogledaju ako jos ima mesta negde

Uh, nije baš tako dobar sajt... Ja tu uopšte ne mogu da se snađem. Sem toga, za gomilu smeštajnih opcija nudi cene za prošlu sezonu, u najboljem slučaju za leto 2008...

U svakom slučaju, čini mi se da je cena u privatnom smeštaju oko 8 evra po osobi... Samo, tu ima milion nekih naselja, kako da znam koliko je to blizu/daleko od ski-staze?

Uh, nije baš tako dobar sajt... Ja tu uopšte ne mogu da se snađem. Sem toga, za gomilu smeštajnih opcija nudi cene za prošlu sezonu, u najboljem slučaju za leto 2008...

U svakom slučaju, čini mi se da je cena u privatnom smeštaju oko 8 evra po osobi... Samo, tu ima milion nekih naselja, kako da znam koliko je to blizu/daleko od ski-staze?

Pored svake vrste smestaja pise gde se nalazi i broj telefona, tako da ako nema cene, moze da se sazna. Vecina se nalazi u centru, osim ako nisu u vikend naselju ili Brzecu. Od vikend naselja do centra se stize samo kolima, svojim ili nekim od gomile taksija/kombija koji na poziv dolaze i voze do staza. Od Brzeca se pak stize posle 10-15 minuta voznje zicarom Bela Reka. Ima nekoliko hotela koji nisu blizu centra, ali su blizu odredjenih zicara preko kojih se stice do njega (tipa Srebrnac). Hotel Putnik je takodje malo dalje od centra.

Hvala na informacijama.

Inače, što se tog sajta tiče, dobar deo objekata nema nikakav kontakt (ni telefon, ni sajt, ni mejl). Ako ima sajt, na njemu su cene od pre 10 godina. Ako ima mejl, niko ne odgovara. Ako ima telefon, scenario je sledeći:

1) pogrešan broj (promenjen itd) ili

2) niko se ne javlja ili

3) oni ne znaju, ali daće ti drugi broj koji možeš da zoveš - skok na opciju pod 1), 2) ili 3)

Recimo, informacije za hotel AS su sledeće:

Novoizgrađeni hotel AS, je tipičan planinski objekat apartmanskog tipa. Nalazi se u vikend naselju Treska na 1511 m/nv, nedaleko od bivšeg hotela Bačište. Hotel se sastoji od tri lamele sa zasebnim ulazima koje su međusobno povezane. U lamelama se nalazi 13 apartmana ukupnog kapaciteta 40 osoba.

Eto, sad znam i da je tipičan planinski objekat (da ne pomislim slučajno da je stepsko-pustinjski) i da ima tri lamele. Samo ne znam broj telefona.

Bilo kako bilo, posle dosta truda, uspeo sam da dobijem ukupno 3 živa bića na drugom kraju žice, tako da sam se na kraju snašao... Al' što se sajta tiče, ako sretnem na ulici tog koji ga je pravio...

Rtanj je definitivno najbolji dozivljaj na Kopaoniku, ali je koliko znam tesko naci mesto...Probaj da nadjes broj na 988 pa zovi....U januaru mislim da je moguce naci smestaj samo u vikend naselju a isplati se samo ako ide dosta ljudi u grupi....meni neki drugari idu 09.01 pa cu ih pitati za broj.....

Hvala. Zvao sam Rtanj, al u januaru su bukirani... No rezervisao sam sobu na nekom drugom mestu. Ne znam tačno kako se zove ni gde se nalazi, al kažu da ima redovan prevoz do žičare, tako da je valjda ok... A oni za koje sam rezervisao nek se sami snalaze dalje :)

Ima li neko svezijih informacija kako naci jeftiniji smestaj na Kopaoniku, sada kada nije jek sezone, otisao bih za jedan vikend tamo kad se sneg otopi ;)

Ima li neko svezijih informacija kako naci jeftiniji smestaj na Kopaoniku, sada kada nije jek sezone, otisao bih za jedan vikend tamo kad se sneg otopi ;)

Evo ti br tel od nekih apartmana blizu hotela Olga Dedijer,ja sam bio sad prosle nedelje tamo,nije tako lose

064/0024-983 Rushka

A

Evo ti br tel od nekih apartmana blizu hotela Olga Dedijer,ja sam bio sad prosle nedelje tamo,nije tako lose

064/0024-983 Rushka

A kolika je cena po nocenju, po osobi?

POMOC!?!?

Mart. Gde se smestiti na Kopaoniku? Malo dete(4god.) shtrumpf je u ekipi... Da li je ok-jednostavno otici busom, i na licu mesta se raspitati? Kod privatnika neki apartmancic, da je blize centru? Zna li neko detaljnije?

Ne bih preko agencija, bukiranja, mislim da se ovako jeftinije moze proci... Pa snalazenje za klopu,skijanje,welnes...

Hvala...

POMOC!?!?

Mart. Gde se smestiti na Kopaoniku? Malo dete(4god.) shtrumpf je u ekipi... Da li je ok-jednostavno otici busom, i na licu mesta se raspitati? Kod privatnika neki apartmancic, da je blize centru? Zna li neko detaljnije?

Ne bih preko agencija, bukiranja, mislim da se ovako jeftinije moze proci... Pa snalazenje za klopu,skijanje,welnes...

Hvala...

Moja preporuka je Vila Marko i Milica u Cajetinskoj cesmi (oko 4 - 5 km od centra Kopaonika). Odlican smestaj, odlican domacin i mislim da sam ja isao poslednje 2 godine po nekoj ceni od 700 din za nocenje po osobi.

Vise informacija imas na: http://www.markoimilica.com/

Ako dolazite na Kopaonik iz pravca Nisa, a zelite jeftini smestaj. dobro mesto za smestaj je Brzece. Nalazi se u podnozju Kopaonika, ima cak i nekoliko dobrih hotela. Ima privatnih apartmana, a cena je dosta niza nego u centru. Jedino sto ce te svakog dana morati 15-20 minuta kolima do centra.

Ako ste se odlučili da zimujete na Kopaoniku najbolji način da nađete smeštaj je preko web portala http://hopnakop.rs/. Brz, pouzdan, lak i veoma prilagodljiv način da se nađe smeštaj. Na poratlu takođe imate i ski info (informacije o stzama, ski školama...). 

Moje dosadašnje iskustvo govori da , ukoliko se ide kolima, najbolja varijanta je odsesti 20tak km u Jošaničkoj banji za male pare u hotelu Oaza ili Velež....reda veličine 3 puta jeftinije nego na samom Kopaoniku, i kolima ili biciklom , sve zavisi koje je doba godine , stići u sami centar Kopaonika.