Followers 0

maroko viza

71 posts in this topic

vidim na ovom nasem sajtu da nam je definitivno potrbna viza za maroko i da to nije kao egipat fazon na aerodromu itd. takodje, traze sve zivo od dokumentacije, bas kao i za sengen. zanima me da li su u nacelu strogi kada su vize u pitanju, na sta treba posebno obratiti paznju, itd.

hvala  :mah:

Ne traze sve zivo... samo "rezervisi" hostel preko neta. Ja sam za nase vize rezervisala neki naj naj cheap u Marakeshu koji sam nasla, platila rezervaciju 10-tak eura, odneses im papire da idete kolima (kopiju vozacke) i treba ti kao neki papir da si student ili zaposlen. Stvarno nisu zahtevni i nikad nisu pravili problema.

Ja sam svoju marokansku vizu dobio za 3 dana. U ambasadi su neizmerno ljubazni i nećete imati nikakvih problema ako posedujete urednu dokumentaciju. Nije potrebno mnogo papira. Termin se ne zakazuje već se ode svakog radnog dana od 10 do 12h sa 1795rsd.

Sve pohvale za rad marokanske ambasade.  clap

U ambasadi u Londonu, vize se izdaju popodne kad se zahtev preda popodne - ali traze dosta dokumentacije, izmedju ostalog da se kupi karta - ne moze samo rezervacija.

Jel ima neko iskustva da je nezaposlen a dobio vizu sa Maroko! Ja cu imati pozivno(garantno) pismo, pa kako sam tek zavrsila fax, ocekujem da ne bi trebalo biti problema!

Ma marokanski konzul je jedan divan covek i samo mu objasnis da ides tamo da vidis njegovu divnu zemlju bla bla bla... Sveze si zavrsila fakultet, hoces da putujes... stvarno nikad nisu pravili problema. Prosli put su mi izdali vizu za jedan dan i dali su pasos mom drugaru zato sto ja nisam mogla da dodjem za Bg da ga pokupim iako im treba 4 dana za izdavanje i morash sam da pokupis pasos.

Ja sam na vizu cekao dobrih 5 nedelja i  pored uredno podnetih dokumenta!!!(franfurkt)

Koliko sam ja shvatio,vrsi se provera direktno u Marokku.

Na granici nikakvog cimanja ali puno papira(za kampera,pa neki lekarski pregledi,itd.)

U svakom slucaju lepa zemlja i interesantni ljudi!

Ostaje zaljene da smo vecinu vremena proveli za volanom(7960km u 15 dana)

POzdrav.

Cruela, Strumfina hvala

Dajte ljudi, sad ste me malo zbunili, ja treba da sam tamo 1.8. i imam vise od mesec dana do tad. kontala sam da sledece nedelje skupim sve papire, dokumenta i predam. nadam se da im ne treba puno da odobre vizu.

inace, ja idem preko volonterskog centra, i imam pozivno, garantno pismo iz maroka, sto bi trebalo da mi da velike sanse da dobijem vizu. izvadicu potvrdu da sam tek dipl, da sam izdrzavano lice, da posedujem nekretnine, to bi tre balo da bude dovoljno!

sta mislite?

pozdravcic putnicima

Kao sto rekoh, ako ides u ambasadu u Beogradu nece biti nikakvih problema.

Strumfina je isao u ambasadu u Frankfurtu a koliko se secam Golosina je imala istih problema u Lisabonu.

Kod nas ne prave nikakav problem. Samo im kazes da idesh na volonterski kamp. Strasno su ljubazni i usluzni ovde u Bg-u i vizu dobijas za 4 dana.

Gde ides na kamp?

Ako su ti potrebne informacije o Maroku imas gomilu na ovom forumu i na sajtu imas moj blog iz Maroka... i tu sam za sve ostale informacije.

::arabia:

Cruela muchas gracias :***

Neverovatno koliko si divna!  clap.gif' alt=':clap:'>

Da, iz Bg-a sam, idem u grad Sale, deli ga reka od Rabata, nisam bas sigurna da li se vodi kao poseban grad, ili je deo Rabata! Idem od 1-15.8 stim sto se nadam da cu dobiti vizu malo duze, pa da obidjem jos neki grad.

Kako je tebi bilo u Rabatu?

Citam blog, a sto se tice informacija sa foruma vec sam dosta iscitala, mada uvek pronadjem nesto extra! fenomenalno sto postoji ovakvo mesto koje te pripremi za put!

sve pohvale i puuuuno pozdrava :fool:

Slobodno im trazi vizu na duze vreme... kazi da hoces da putujes malo okolo...

Sale je samo rekom odvojen od Rabata. Fenomenalno mesto si izabrala... iz Salea u Rabat se stize za 5 minuta vozom ili 20-tak minuta pesaka.

Svi iz salea ce ti pricati da ne treba da ides u Rabat posto je tamo opasno. Kad predjes u Rabat ta ista prica ce ti se servirati :D

Taksiji iz Rabata ne idu u Sale i obrnuto. Samo te dobace do mosta pa moras pesaka pa onda hvatas drugi taksi. Smejurija.

;D

A Sale i Rabat su kao Novi Sad i Petrovaradin ili kao Beograd i Novi Beograd... samo je reka vise kao potok.

:hihi:

Oki,

reci cu u ambasadi da bih volela koji dan duze da putujem malo! Nadam se najboljem!

U skripcu sam sa vremenom i izvinite sto cu postovati isto pitanje na vise topica, naravno svi su vezani za Maroko, ali sve u nadi da ce neko videti sto pre i odgovoriti... :)

U beogradskoj ambasadi traze rezervaciju hotela da bih aplicirao za vizu...

Trebaju mi provereni saveti u vezi rezervacije hotela preko interneta, tj. koji sajt, koji hotel, valjalo bi da bude u Tangiru jer tu slecemo i takvu avionsku kartu prilazem, i naravno da mogu da otkazem tu rezervaciju posle dobijanja vize a da mi ne skinu lovu sa kartice. :)

Valjda sam bio jasan :)

Fala vi unapred! :)

Bilo koji hostel preko bilo kog sajta. Ja mislim da sam rezervisala hostel u Marakeshu preko hostelworld-a i da su mi to primili u ambasadi bez problema. Kad smo dobili vize otkazala sam rezervaciju.

Samo rezervisi najjeftiniji hostel i nemas brige.

Stvarno su fini i ljubazni u ambasadi i nikad nisam cula da je neko imao problema sa njima.

;D

Ok, ja imam malo drugacije zahteve. Da li je neko trazio tranzitnu preko Maroka, sa dva ulaska, posto idem na reli Budapest-Bamako preko Sahare u Januaru, a treba i da se vratim preko Maroka. Kakvi su uslovi za tranzitne vize? Takodje treba da saljem pasos i papire u Madjarsku da mi srede vizu Mauritanije i Malija, ali se plasim da ce mi mozda traziti tranzitnu iz Maroka pre nego sto mi odobre vize. Rok mi je do 20-tog da posaljem, ako daju za tri dana iz Maroka vize, onda stizem :)))

Marokanku vizu mozes da dobijes samo sa jednim i sa dva ulaza, multi viza ne postoji.

Viza sa dva ulaza je malo skuplja i dobija se bez problema sa svim papirima. Nas su pitali sta ce nam viza sa dva ulaska i mi smo rekli da zelimo da idemo u Mauritaniju i konzul je bez problema potpisao. Samo ne spominji Zapadnu Saharu. Mada ako imas papire od relija mislim da ce sve biti ok.

U krajnjem slucaju nazovi ambasadu pa se raspitaj.

;D

e javi kako si prošao sa tim za Mali i Mauritaniju, baš me zanima... I kako ti kontaš iz Maroka da ideš u Mali? Kolima? 4x4-om?

Dobio sam vize za Mali i Mauritaniju, u ponedeljak idem da izvadim vizu za Maroko i tako cu kompletirati zez sa vizama. Idem motorom na reli, start je 16. januar.

a to si sve u Beogradu izvadio ili si slao negde? Adduj šta je bilo potrebno od dokumenata itd? Hvala ;)