Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Dugo sam odgađala putovanje prema pustinji Kalahari. Naime, ne vozim automobil, a Namibija spada među najrjeđe naseljene zemlje svijeta. Oni koji su bili, odgovarali su me od ideje upravo zbog slabe naseljenosti, loše prometne infrastrukture i nepovezanosti među mjestima – zemlja je petnaest puta veća od Hrvatske i ima svega 2,5 milijuna stanovnika. No unatoč upozorenjima, osjetila sam trenutak i prije pet godina sjela u avion za Zambiju; nju mi je bilo jednostavnije organizirati. Ovih se dana vraćam starim dnevnicima, audio snimkama i fotografijama jer dio mene koji se s lakoćom kreće svijetom i u njemu nalazi inspiraciju, traži da ga ponovno osjetim. Jedan od mojih najvećih strahova je da ću zaboraviti putovati. (Ulomak iz dnevnika: 1. 7. 2017.) Danas sam autobusom putovala iz Lusake u Livingstone. Kroz prozor sam promatrala velika stabla baobaba i akacije, ljude koji se okupljaju uz cestu kako bi prodali ugljen i šećernu trsku. Znatno su tamniji nego u Keniji. Posebno su lijepe žene koje na glavi,...

Pročitajte Ljuska nojevog jajeta