Posted June 11, 2009 Ako se ne varam, na bulevaru Vojvode Stepe, vidi se baš sa puta. Ako postoji neka druga Silbasboy će se već javiti... Link ti nešto nije valjao pa sam ga ispravio... Ranac izgleda ok, ali dok ne opipam ne znam kakvog je kvaliteta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2009 Ljudi, ima li negde kod nas (i gde) Burton the White Collection ranaca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2009 Da, Vojvode Stepe 48. Ima tamo i nekih satora i vreca za spavanje, al nije neka cena. Acketa mozes navratiti od nedelje da das sud rancu ako hoces. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 Ja juce kupio magnus ranac 60l, platio 1950 rsd, URADI SAM na Adi Huji u Beogradu. Neznam, sto se mene tice nisu losi. Holandska proizvodnja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 Ja juce kupio magnus ranac 60l, platio 1950 rsd, URADI SAM na Adi Huji u Beogradu. Neznam, sto se mene tice nisu losi. Holandska proizvodnja. Uzeo i ja, kinez 100%, ali za taj novac odlican i praktican ranac... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 A ja vam zelim da predjete na hiljade i hiljade kilometara bez kvarova i generalki. A tvoj cemo Marko zaliti u petak, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 13, 2009 A ja vam zelim da predjete na hiljade i hiljade kilometara bez kvarova i generalki. A tvoj cemo Marko zaliti u petak, da, ako izdrzi do Peste, kao da je prosao Crash Test ozbiljno, za taj novac ima i nedostataka, naravno, ali i vrline koje skuplji rodjaci nekada nemaju...Dobar je za ove letnje varijante kada se nosi manje stvari.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 Ja sam uzeo upravo pre pola sata taj magnus ranac u Uradi sam sta znam, deluje mi ok, ima podesiva ledja i vise pregrada i slicno... u svakom slucaju bolji od mog adventurera doduse, izgleda mi manji od 60litara, ali mozda mi se samo cini. imacu prilike da ga isprobam za dve nedelje, pa cemo da vidimo kako ce da se pokaze... Ako neko namerava da uzima, nek pozuri, posto je ostalo 5-6 komada jos, koji se btw nalaze u nekim belim paketima, dakle ako ih ne vidite raspakovane, trazite bele pakete Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 bajdvej, napunio sam ga, ipak se i odoka vidi da ima 60 litara Svidja mi se shto ima dosta pregrada + dosta svakakvih kaiseva za podesavanja, i slicno... + po duzini podesiva ledja... onaj materijal od koga je napravljen ne smem da komentarisem, videcemo, ali mi se dosta svidja sto su rajsfeslusi zasticeni od vlage jako dobro, ni jedan se ne vidi spolja, sto recimo sa adventurerom nikako nije slucaj.. za 2000 vredi sigurno pazariti ga, a verujem i za vise.. videcemo... toliko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2009 http://www.deuterusa.com/products/productDetail.php?packID=futura32⊂=hiking&tert=futura ja sam ovo pazario ovde za 50 funti, na popustu, preostao jedini u radnji. prethodna cena 75 fnti. donja pregrada je taman za vrecu za spavanje i jos neke sitnice,dole sam nakacio sator na dva kanapa, i tako dodao jos par litara.bio je vise nego dovoljan za 8 dana hikinga u Skotskoj. Volim manje ranceve pogotovo ako idem na stop. Jeste skup ali za deuter mislim da je cena pristojna? ovi dzepovi sa strane su neverovatni, staje cudo u njih, a na vrh je moguce dodati jos nesto tipa podlogu za vrecu ili nesto slicno, jer ima one cetiri alke na koje moze da se kaci svasta:))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2009 Da, Vojvode Stepe 48. Ima tamo i nekih satora i vreca za spavanje, al nije neka cena. Acketa mozes navratiti od nedelje da das sud rancu ako hoces. Adresa je pretpostavljam u N.Sadu. Da li neko ima broj prodavnice, interesuje me da li im je ostalo ovih ranceva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2009 URADI SAM ima neq akciju koja traje do 20.6. i izmedju ostalog imaju neki MAGNUS ranac, 60L, deluje ok bar na slici, a icu nadam se danas da ga vidim i mozda pazarim - 1950din. Jel cuo neko nekad za MAGNUS? Obišao sam danas URADI SAM ali nema više tih Magnus rančeva u prodaju. Da li zna neko gde može da se u Beogradu kupi ranac od oko 60 litara, po ceni do 3000 din? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 Kupujem svoj prvi ranac,i treba mi pomoc vasa "strucna" pomoc Odlucio sam se za Deuter rance,od 70 + 15 litara. E sada,kao prvo treba mi sada za putovanje po evropi od 20 dana,ali trebace mi i za put po jugoistocnoj Aziji,sa doste putovanja,setanja... Zanima me,vase misljenje,koji je bolji ranac,od ova dva za mene: Aircontact Pro iz Trekking serije: http://www.deuter.com/en/products/33847_AircontactPRO70u15_571_07_ENG.php ili Quantum iz travel serije: http://www.deuter.com/en/products/35179_Quantum70u10_09_DEU.php Znam da mi ne mozete vi dati odgovor,ali me zanima,da li je Aircontact pro toliko bolji za setnju od ostalih... Da li je neko imao iskustava sa ovim rancevima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 Ma kupi neki manji ranac! 70 + 15 je mnogo veliki! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 i za mesec dana puta? sada mi nista nije jasno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 Štos je u tome da ranac postane prilično težak kada se napuni raznim stvarima. Naravno, težinu možeš redukovati tako što ćeš vući manje tehničkih stvari, knjiga i sl. što je samo posebi dosta teško. Ranci te veličine mogu da teže i po 25kg i više kada se napune. Ja svoj od 55 litara bez problema natovarim sa 18 - 19 kg a onda je vrlo zamorno vući ga na leđima malo duže. A nekada ne možeš baš iz prve da nađeš mesto gde ćeš ga ostaviti. Suština je da ne možeš računati da poneseš svu garderobu koja ti je potrebna za mesec dana i da ništa usput ne opereš. A svaki kilogram viška ćeš žestoko proklinjati na putovanju. Ja sam posle svog poslednjeg putovanja rešio da nigde ne idem sa većim rancem od ovog koji imam pa makar mi ne znam šta nedostajalo. Nisam do sada radio tako dugo bacpack putovanje i ne znam da li bi ti ta veličina bila dovoljna, ali neko jednom ovde na forumu reče da ono što ti služi za dve nedelje, služiće ti i za mesec dana, samo ćeš poneti malo praška za pranje i to je to. Nadam se da sam bar malo bio od pomoći Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 Jesi ma ja se nosim mislju da cu ga napuniti u povratku ili da cu samo da nabacam stvari,kontam bolje veci,nego manji,a stvari gde god da budem isao,nosicu za 10ak dana,i ako se isprlja,pranje... Video sam i taj od 55,nekako mi se cini mali... Problem je u tome,sto moram do ujutru da odlucim... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 Izbor ranca je uvek delikatna stvar. Naročito ako ti je prvi. Ja sam prvo kupio taj ranac od 55 pa odlučio da se upustim u takav vid putovanja tek koju godinu kasnije Međutim, koliki god da kupiš, kada budeš birao šta ćeš nositi na put, uvek će ti pri prvom pakovanju ostati neke stvari koje ne mogu da stanu. Pa sledi prepakivanje još jednom ili dvaput najmanje. Na svakom sledećem putovanju nosićeš manje stvari. Pa ćeš na kraju verovatno kupiti i manji ranac To se stiče iskustvom i nikako drugačije. Možda bi za tebe bila najbolja zlatna sredina - 65l. Naravno, ovaj predlog je samo proizvod mog ne baš tako dubokog razmišljanja Ti vodiš glavnu reč. Pročačkaj još malo forum, bilo je sličnih pitanja pa ćeš možda naći i odgovarajuće rešenje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2009 u pravu si,videcu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2009 Ne poznajem materijale dovoljno dobro da bih po tome mogao da pravim poredjenja. Ipak glasam za quantum zbog onog ranca koji se dobija. Cim nadjes zgodno mesto ostavis veliki i sa manjim krenes u razgledanje grada/okoline ili cega vec. Koristim Mc Kinley Grand Canyon 65 L i moram reci da to ne punim do kraja. Eventualno 2/3 a i to je mnogo. On je sam 2kg, vreca + sator dodje na ukupno 5kg a to je tek osnova. Obicno se krece oko 12-15kg i tad sam srecan sa tom tezinom. U povratku se natovari to na nekih 18-21 ali onda ga ne nosim vec ostavim negde da me ceka . Pozdrav i javi sta si odlucio Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2009 I meni se svidja jako taj mali ranac,ali mislim da se aircontact mnogo bolje nosi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2009 Uzeo sam aircontacnt pro 70+15,bas je dobar,ima i puno pregrada,ali bili ste u pravu,sto moze za 10 dana,moze i za 20 ,sve jedno,taman imam mesta za duboke kamper cipele Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2009 I mene interesuje taj ranac gde si ga kupio i za koju cenu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2009 Pozdrav ljudi, molila bih za pomoc tj savet. Planiram da uzmem visednevni ranac, medjutim ne znam nista o tome, pa rekoh da ase raspitam kod profesinalaca. Juce sam u Intersportu u Ns, nasla ranac koji mi se jako svidja, kako izgled, karakteristike, tako i cena. Ali bih volela da cujem i tudja misljenja. Konkretan ranac je McKinley Grand Canyon 55. http://www.sportolino.de/McKinley_Tourenrucksack_Grand_Canyon_55.htm# U pitanju je ranac od 55 +10 l, Ima laku dostupnost svim delovima ranca i kada se napuni. Tezina 1700 gr. Da li misite da se isplati kupiti tako nesto, mada ja sam se vec zaljubila u njega... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2009 Brandzi mislim da je ranac super. U Nisu kosta oko 10000 dinara. Mislim da je i u NSu toliko. 55l je sasvim dovoljno i za put od 12 meseci. Mislim da je to idealna velicina ranca! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites