Posted October 31, 2012 Okej. A da li je neko isao brodom? Kakvi su utisci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 2, 2012 I koje biste plaze preporucili u juznom Vijetnamu? Neka malo manje komercijalna varijanta bi bila idealna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 10, 2012 Ajde i ja malo da pomognem. Bio sam u Vijetnam u feb i martu 2012, od severa, Hanoja do Sajgona na jugu. Obidjoh Hanoj, Danag, Hue, Na Trang i Sajgon. Ne znam da li bas Na Trang odgovara tvojim ''malo komercijalnim zatevima'' u pogledu plaza. Imas ogromnu pescanu plazu, sijaset fancy hotela ali i stvarno jeftinih hotelcica tik do plaze. Bio sam jos i Kambodzi i Laosu, ako ti jos nesto treba a ti pitaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2012 Oko 12-13 sati je bus Ho shi to siam rep (6-7 phnom pen i jos 6 nastavak). Brod dosta sporiji. Mislim 2-3 dana. Oko plaza Mui Ne ti je u juznom vijetnamu ali daleko od malog, u principu dobro mesto za kite surfing Najslicnije onome sto ti zelis ti je da odes do Vung Tau pa odatle nekih 30 km za Long Hai. Druga opcija koju ja obozavam je Ho ian, ali je on u srednjem vijetnamu. Na 20 m voznje od centra grada mala ususkana plaza, vec treci put mi je obavezna stanica u Vijetnamu. Treca ako dolazis ides za Kambodzu ti je Ha tien. Phnom Pen - Pakse, Prosao davno i trajalo beskonacno do kratia. Tada su isto radili put kao i put za kinu. Ako su ga uradili mozda se malo skrati, ali bolje izdeli na par stopova Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 11, 2012 Meni je u Nha Trangu bilo najbolje. Predivna plaza, cisto, pescano, taman dovoljno ljudi da se ne osecas izolovanim, a ima i dosta restorana, picerija, kafica... Soba za dvoje sa pogledom na more (i zalazak sunca), klimom i internetom kosta $10, a more se nalazi na 50 metara od hotela, prodavnice takodje su na 100m. Ako zelis da budes sam na plazi onda je verovatno najpametnije da iznajmis motor, jer na nekih 10ak km se nalaze izolovane plaze. Imas i ture gde te ujutru brod odveze negde pa se vrati po tebe uvece, samo u takvim situacijama ces morati da poneses svoju hranu i pice (recimo, zbog takvih stvari ja ne volim izolaciju). Za Mui Ne su mi rekli da je to najbolja plaza u Vijetnamu, i jeste da je pesak nesto kvalitetniji nego u Nha Trangu, ali to je malo mesto, nema nocnog zivota, a i skuplje je (mada sve je jos uvek jeftinije nego u Srbiji). Po mom misljenju tamo vredi otici zbog pustinje i zbog onih predivnih kanjona (nesto kao Djavolja varos u Srbiji), ali ne vredi ostati duze od 2-3 dana. U Hoianu isto imas lepe plaze i kad smo mi bili tamo bili su neki ogromni talasi od 2 metara, ja sam tako nesto prvi put video u zivotu. Problem je samo sto soba u blizini plaze kosta $100/noc, tako da smo morali da nadjemo mesto na 5km od plaze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 16, 2012 Mui Ne je jeftiniji ustvari od svih ostalih mesta, i ima nocnog zivota jer je surfersko mesto, ali je problem ako covek hoche da se kupa a nece da vozi kite, jer su plaze manje vishe namenjene za Kite, i zaista je odlicno iskustvo voziti kite ovde. Mada ne bas za neiskusne. Oko Ho Iana, ja obozavam da budem smeshten u starom delu grada, iznajmim bicikl na par dana za samo dolar, i za 15 minuta voznje preko kanala si na plazi, u principu nemam osecaj da sam u gradu kao u Na trangu i tamo mi to smeta. Talasi su generalno uvek veliki u Hojanu, ali u celom tom delu vijetnama je ista situacija. Ali zato je temperatura mora mnogo bolja, recimo od kambodze do Tajlanda ulazak u more mi ne predstavlja zadovoljstvo jer je more mnogo toplo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2013 Jel moze neko okvirno da mi kaze,koliko vremenski traje putovanje izmedju Pnom Penh-a i Pakse-a? Hvala:) Da predavanjem engleskog se bavim. Malo kasnim, ovde sam buduci da sutra krecem na put ovaj put malo drugacije Kunming (China)- Laos- Cambodia Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2013 Ne znam sta se moze vidjeti i za 3-4 dana, mislim da ako vec dolazis ovde, treba malo duze da ostanes, mozda ne kao ja u svakoj zemlji da postanes lokalac , ali bar mjesec.. Zanima me cime se bavite u Aziji Pengembara? Da nije predavanje engleskog? Da, jeste Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2013 Viza za Laos se dobija na granicnom prelazu ... ali sta je sa kambodzanskom vizom? Jel mozemo da je dobijemo "on arrival" na kopnenom granicnom prelazu izmedju Laosa i Kambodze? Vidim da elektronska viza za taj prelaz ne vazi ... Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2013 Viza za Laos se dobija na granicnom prelazu ... ali sta je sa kambodzanskom vizom? Jel mozemo da je dobijemo "on arrival" na kopnenom granicnom prelazu izmedju Laosa i Kambodze? Vidim da elektronska viza za taj prelaz ne vazi ... Pozdrav! kambodzanska viza se dobija na granici, te info imas svuda na sajtu.. ali sto se tice prelaza laos-kambodza, ranije je bilo nekih problema, i sam sam ih iskusio, to je bilo pre jedno 4 godine..medjutim, siguran sam da su ljudi skoro ostavljali komentare kako su prelazili sad bez problema,tj. dobijala se viza na grani i tu..mislim da sam cak i sa snezanom011 imao o tome neku konverzaciju, ona je vec skoro 6 meseci bas u tim krajevima, i da je prelazila normalno...pogledaj malo na sajtu, ne mogu da se setim gde je o tome pricala, ali bilo je skoro, pre mesec-dva dana najvise...mozda u topiku o nasim ljudima po svetu.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2013 https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=7328.msg103274#msg103274 nasao sam, ovde je bas o toj granici pisala.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2013 Hvala lepo .... Znam da je bilo zajebancija sa tim prelazom, ali imam plan da predjem bas tamo Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Imam par pitanja u vezi Vijetnama pa bi molio za pomoc. Prvo je kako najjeftinije doci do vize, vidim da je viza sad 45$ plus neke provizije koje se placaju ovim agencijama, sad kontam da li bi mozda bilo jeftinije kad bi sam izvadio vizu u Bangkoku i da li bude ta viza gotova za nekih 7 dana koliko planiram biti tamo ? Druga stvar je Halong Bay, moze li mi neko reci kolika je realna cijena izleta 2 dana 1 noc.Svasta sam procitao po forumima neki su placali po 40$ po osobi i bili full zadovoljni dok su neki platili i po 100 $ i bili prevareni.Zna li itko neku agenciju kojoj se moze vjerovati il je to kako mi se cini, platis sto manje pa kako te sreca posluzi . I jos da pitam da li je dovoljno 20-30 eura za dvoje u Vijetnamu po danu, al za cisto trosenje, u ovo ne ukljucujem spavanje i neke vece izlete tipa Halong. Mislim znam da je ovo individualno, al eto moze li se za te pare normalno jesti , platit koja ulaznica, gradski prevoz itd. nista pretjerano, nekakva opijanja i partijanje po klubovima ionako ne planiram. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 najbolje je ipak da izvadis online vizu....ovde u sofiji je 20 $ bila kad sam ja vadio, i dobio sam je odma, u roku od 15. min...tako da mozda ni to nije losa opcija... sto se ha lon bay-a tice, preporucio bih ti da ides na 2 spavanja, jer je to 1 spavanje i 2 dana, bas cimanje, a to i nisu 2 dana, jer dok ti stignes tamo, vec je popodne...a ujutru se krece lagano nazad, i samo usput se svraca na jos par mesta, u putu ka nazad...mnogo je bolje 2 noci, od kojih je jedna obicno na dzunci, a druga u hotelu u gradicu cat ba, i mnogo je lepsa tura..ja sam platio oko 100 $ to za 2noci, 3 dana, ali znam ljude koji su placali i 60, i ista im je bila tura kao i meni...jednostavno, to je bas rizik...mozes i da puknes pare, a da bude sranje, i obrnuto...svakakvih prica sam se naslusao od ostalih ljudi sto su bili tamo....ima bar 70 dzunki svakog dana tamo.... ja sam isao preko agencije mrs. moon, poznata je tamo, pa eto, trazi nju, cool je bilo...al moras uvek malo da se cenjkas... sto se kinte tice, ok. je 20-30 evra po danu, bez smestaja, za dvoje, jer je vijetnam dosta jeftin, najjeftinija je zemlja u regionu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Zar nije Kambodza jevtinija? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Pošto sam već poduže na "licinom mestu", da dodam neku Elelm, ja sam vijetnamsku vizu izvadila u Laosu bez problema, u konzulatu u Luang Prabangu. To je, srećom, još bilo po starim cenama. Ne znam koji ti je redosled obilazaka zemalja, ali na Tajlandu i u Kambodži možeš da izvadiš vijetnamsku vizu preko svake agencije. Provizija je od 10 do 20 $, zavisi gde vadiš. Mada, ako ideš direktno u gradove gde postoje ambasade i konzulati, ne vidm što bi davao pare agenciji. U Laosu su bil veoma brzi, predala sam u ponedeljak a u sredu popodne je viza bila gotova. Verujem da su ekspeditivni i u drugim konzulatima. Proveri na internetu zvanične sajtove vijetnamske ambasade u tim zemljama -- vrlo su tačni što se tiče rokova i cena koje navode na njima. Što se cena tiče, moje iskustvo je ovakvo: Laos je ubedljivo najskuplji, potom ide Tajland, pa Vijetnam i Kambodža je najjeftinija. Vijetnam ima najjeftiniju hranu ali smeštaj nije tako jeftin (oko 8 evra je prosek), dok je u Kambodži hrana tek neznatno skuplja nego u Vijetnamu (recimo do 20 % skuplja), a smeštaj je smešno jeftin, prosečno 5-6 $. Sa 20-30 evra u Vijetnamu bićete vrlo platežni. EDIT: konsultovala sam beleške i ispostavilo se da sam na vizu čekala dva dana a ne dan, kao što uostalom i pišu na sajtu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Evo šta kažu: Bangkok - 1-4 radna dana http://www.vietnamembassy-thailand.org/en/nr070521170031/nr070521170456/ns070629043840 Ovde kažu 2-3 dana: http://www.myvietnamvisa.com/vietnam-visa-bangkok-thailand.html (Mada na ovom sajtu kažu da se u Laosu čeka 3 dana, a ja čekala 2) A ovde imaš u slici i reči kako doći do vjetnamske ambasade u Bangkoku i kako podići vizu: http://www.renegadetravels.com/how-to-get-a-vietnam-visa-in-bangkok/ Ovo je iz februara ove godine i kažu da se čeka pet dana. Koliko sam shvatila, vi ostajete 7 dana u Bangkoku, te u svakom slučaju imate dovoljno vremena da aplicirate i da je izrade na vreme. A imate i uvek mogućnost da platite više da bi bila brže gotova. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Pošto sam već poduže na "licinom mestu", da dodam neku Elelm, ja sam vijetnamsku vizu izvadila u Laosu bez problema, u konzulatu u Luang Prabangu. To je, srećom, još bilo po starim cenama. Ne znam koji ti je redosled obilazaka zemalja, ali na Tajlandu i u Kambodži možeš da izvadiš vijetnamsku vizu preko svake agencije. Provizija je od 10 do 20 $, zavisi gde vadiš. Mada, ako ideš direktno u gradove gde postoje ambasade i konzulati, ne vidm što bi davao pare agenciji. U Laosu su bil veoma brzi, predala sam u ponedeljak a u sredu popodne je viza bila gotova. Verujem da su ekspeditivni i u drugim konzulatima. Proveri na internetu zvanične sajtove vijetnamske ambasade u tim zemljama -- vrlo su tačni što se tiče rokova i cena koje navode na njima. Što se cena tiče, moje iskustvo je ovakvo: Laos je ubedljivo najskuplji, potom ide Tajland, pa Vijetnam i Kambodža je najjeftinija. Vijetnam ima najjeftiniju hranu ali smeštaj nije tako jeftin (oko 8 evra je prosek), dok je u Kambodži hrana tek neznatno skuplja nego u Vijetnamu (recimo do 20 % skuplja), a smeštaj je smešno jeftin, prosečno 5-6 $. Sa 20-30 evra u Vijetnamu bićete vrlo platežni. EDIT: konsultovala sam beleške i ispostavilo se da sam na vizu čekala dva dana a ne dan, kao što uostalom i pišu na sajtu. pa da, na to sam i mislio, da je hrana i pice najjeftinije u vijetnamu, jer je covek pitao za cene bez smestaja...a smestaj , po meni, u vijetnamu uopste nije jeftin, cak stavise, spada u skuplje..pogotovu u odnosu na kambodzu pa i tajland... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Hvala puno na odgovorima Sto se tice vadjenja vize u Sofiji to mi nikako ne odgovara jer inace zivim u Bosni.A plan puta mi je da budem u Vijetnamu nekih 15 tak dana i taj Vijetnam mi je velika zelja, a osim tih 15 dana imat cu jos slobodno nekih 7- 10 dana pa zelim vidjeti jos neku od tih drzava koliko mogu. Kako god skontam karte za Tajland su najjeftinije pa kad sam vec tu mogu bit u Bankoku i okolici tih 7 dana.Mada mi Tajland i nije nesto napet, rajske plaze i to ne zanimaju previse a neke stvari mi se i gade( veliki broj turista, prostitucija svakakve vrste, a i to sto sad svaki seljak zeli ic tamo jer je to valjda ultra moderno sta li ), doduse to mi je dojam cisto preko neta sta mogu da vidim i po utiscima drugih ljudi, moguce je da se i varam.Ako neko ima informacije kako recimo doci do Malezije za istu cijenu bilo bi mi jos draze biti tamo, a i ne treba mi viza koju cemo nas dvoje platiti oko 180 eura za Tajland. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Hvala puno na odgovorima Sto se tice vadjenja vize u Sofiji to mi nikako ne odgovara jer inace zivim u Bosni.A plan puta mi je da budem u Vijetnamu nekih 15 tak dana i taj Vijetnam mi je velika zelja, a osim tih 15 dana imat cu jos slobodno nekih 7- 10 dana pa zelim vidjeti jos neku od tih drzava koliko mogu. Kako god skontam karte za Tajland su najjeftinije pa kad sam vec tu mogu bit u Bankoku i okolici tih 7 dana.Mada mi Tajland i nije nesto napet, rajske plaze i to ne zanimaju previse a neke stvari mi se i gade( veliki broj turista, prostitucija svakakve vrste, a i to sto sad svaki seljak zeli ic tamo jer je to valjda ultra moderno sta li ), doduse to mi je dojam cisto preko neta sta mogu da vidim i po utiscima drugih ljudi, moguce je da se i varam.Ako neko ima informacije kako recimo doci do Malezije za istu cijenu bilo bi mi jos draze biti tamo, a i ne treba mi viza koju cemo nas dvoje platiti oko 180 eura za Tajland. sto se mene tice, u maleziju nikako .... ako vec mozes da biras, sve ostale zemlje u okolini su lepse, i bolje... za tajland , to sto citas , je tacno, za ovih par mesta puket, pataja, gde ide bulumenta...za ostale delove zemlje od 700000 i kusur km2, to nisu tacne konstatacije... evo skoro smo pisali o jeftinim kartama iz bga, povratne do bankoka, ima ih jos https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=6103.msg103799#msg103799...a za kuala lumpur isto imas jeftine karte https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=3986.msg104223#msg104223 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Ma znam da svaka zemlja ima i dobrog i loseg, nego nesto mislim za tih 7 dana koje imam, mogu vidjet Bangkok i malo nesto oko njega ili KL i oko njega a posto nisam bio ni u jednom ni u drugom svakako ce mi bit zanimljivo samo u Maleziji nemam zajebancija sa vizom,jos pogotovo sto mi se cini da u BiH nema agencija koje to sredjuju tako da moram ici ili u Zagreb ili u Budimpestu.Ove avionske karte sa Etihadom sam vidio i sad mi se place sto ih ne mogu odmah uzet, cijena je strasna :'(.Zbog posla nema sanse da mogu znat tacan datum pet mjeseci unaprijed. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 samo pazi, malezija je dosta skuplja od tajlanda...smestaj pogotovu... ja sam najjeftiniji hostel ,krevet u 6-krevetnoj sobi, placao 30 ringita, sto mu dodje oko 7,5 evra..uglavnom sam placao po 10 evra, isto u grupnoj sobi..10 evra kostaju dvokrevetne sobe u hostelima u centru bankoka(znaci,5 evra po krevetu), a 20 evra je dvokrevetna lux soba u hostelima (maltene hotelima) sa bazenom... i ostale stvari su dosta skuplje, prevoz(pogotovu taxi,bar 4-5 puta), ulaznice, i klopa...tako da, trosak za vizu se tu kompenzuje..takodje, vi ne treba da vadite vizu za tajland za 2 ulaza, vec samo za 1, jer prilikom izlaska sa tajlanda, vam daju odmah vizu za drugi ulazak, na svim granicnim prelazima..ovo je ukoliko se vracate na tajland u narednih mesec dana, sto je vas slucaj..a ta viza na gran. prelazu kosta 1000 bahta, tj. 25 evra...to je 50 za dvoje, 35 je viza u zagrebu, 70 za dvoje...to je ukupno 120evra i ne znam koliko agencija naplacuje, al nije valjda da uzimaju 60 evra za 2 pasosa do zagreba, iz bosne ?? za kuala lumpur su dovoljna 2-3 dana u vr` glave, tamo stvarno nema nista spec...nedaleko od grada ima nekih pecina, i jedan stari portugalski kolonijalni grad-malaka, al meni nije bilo nesto zanimljivo tamo, ne vredi za ici, pecine su bolje... u bankoku i okolini 7 dana je malo, al da kazemo da mogu da se obidju glavne stvari i dozivi taj tai duh malo.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Pa tu cijenu od 30 eura po osobi sam uzeo prema cijeni u Beogradu koju sam vidio na ovom forumu, a sumnjam da je u Sarajevu ista jeftinija, jer bio sam nekoliko puta u Bg u zadnjih par godina i cijene su me ugodno iznenadile, dosta stvari je jeftinije nego kod nas.A i sumnjam da ovdje postoje agencije koje sredjuju vize, jer nisam cuo za njih a i ne mogu nista nac na netu. Vize sredjuju samo ako se aranzmani uzmu kod njih.Gledao sam malo cijene smjestaja u KL na hostelbookersu i za privatnu sobu cijene pocinju od 5-6 eura po osobi, ne vidim neku razliku izmedju toga i Bangkoka , verovatno se na licu mjesta u Bangkoku moze nac jeftinije, ili je veci kvalitet za iste cijene u Bangkoku ? Opcenito sam htio pitat dali je dosta jeftinije tamo trazit smjestaj (mislim na citavu JI Aziju) ili ga odma sa neta rezervisat , jer nekako mi nema nista mrze nego nakon puta bauljat po gradu trazeci smjestaj ,vise volim znat gdje idem . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 nemoj da rezervises smestaj, jer je bolje na licu mesta , i ima ga brdo...cene smestaja u kuala lumpuru su dosta visoke, a to sto ima za 5-6 evra ja ne bih pustio ni svoje kucne bubasvabe tamo , ulazio sam u par takvih...rekoh ti kakve su cene, znaci soba 8-krevetna, 7-8 evra je najjeftiniji krevet... inace, nase agencije uopste ne sredjuju vize, one bukvalno samo odnesu pasos do konzulata u zagrebu, i vrate ga istog dana...ako nemate neku tako kombi agenciju, pokusaj da posaljes pasose postom...mada, najjeftinije moze da ispadne ako sam odes jedno jutro busom, i vratis se isto popodne iz zagreba..taman za jednu kaficu na trgu bana jelacica Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2013 Pa slusaj, sad mi bas i nije jasno, ako je jedino sto trebam da dobijem vizu da dostavim papire u Zagreb to nije nikakav problem jer imam dosta dobrih prijatelja tamo, jel se moze njima poslat pa da oni to nekako rijese. Ja sam mislio da takve agencije nesto kao sredjuju hehhehh.Svakako nisam mislio ni spavat u tim najjeftinijim smjestajima ( samo sam okvirno gledao cijene ). Sad idem sa curom pa nema vise spavanja po rupama, na plazama itd kao prije (nazalost) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites