Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko moze da mi pomogne u trazenju najjeftinijeg, a pouzdanog nacina da se stigne do Homsa, pristajem na kombinacije voz - avion  :eat:

u potisu: novajlija  :roll:

A što onda ne bi samo voz? To ti je najjeftinije. Međutim, ja svima koji hoće u Siriju predlažem autobuse.

• Author

a gde bih mogla da se raspitam o tome, koliko se putuje, ima li pauza tj. da li se preseda i tako to... :?

• 2 weeks later...

Најбржа и најјефтија варијанта:

1-Купиш Балкан флексипас

2-Кренеш возом за Софију

3-Из Софије до Истанбула исто возом

4-Преспаваш рецимо у Истанбулу, чисто ради одмора

5-Воз Инстабул - Анкара

6-Воз Анкара-Адана

7-Аутобус Адана-Хатај

8-Аутобус Хатај-Алепо

И из Алепа скоро стално иду аутобуси за Хомс. То ти све изађе око 60 Евра. Могу ти дати линкови и времена полазака возова.

Ja bih to malo jednostavnije ili preciznije ovako prikazao:

1. Kupis Balkan fleksipass kod nas na zeleznickoj (to ti je na neki nacin povratna karta BGD-Istanbul), i ako imas vise od 26 godina kosta oko 80 eur, a inace valjda oko 50 eur, ako ne i malo manje. Taj voz ti krece nesto pre 9h svakog jutra, a stize za oko 24 sata u Istanbul. Ako ne uzmes odmah u BGD spavaca kola (koja nisu jeftina), moraces da predjes u drugi vagon kad stignes u Sofiju, i da onda na turskoj granici udjes u turska spavaca kola (cena nesto vise od 5 eur), jer svi vagoni za sedenje ostaju na Bugarskoj strani. Kroz celu Bugarsku bice puno ljudi u vozu, jer ce svi jos na nasoj granici pojuriti za mestima da bi kasnije spavali, puno gypsy svercera itd.

2. Kad si u Istanbulu, odes metroom par stanica do "Buyuk Otogar", tj. glavne autobuske stanice, i tamo kod prevoznika koji se zove HAS uzmes kartu za Siriju, koja u jednom pravcu kosta oko 30 eur. Polazak je negde posle 14h. Autobusi su vrhunski udobni, i mocices da spavas kao beba tih 18 sati koliko ti treba do Antakije, koja je blizu granice sa Sirijom.  Autobus pravi nekoliko pauza,  imaces gde i da jedes. U busu sluze vodu, kafu, caj, besplatno. U Antakiju stizes u rano jutro, i onda cekas kombi koji vozi do Alepa. Moguce je da ti je taj prevoz uracunat u cenu karte jos u Istanbulu, onda to treba da resis sa soferom na stanici u Antakiji da ti on pribavi sa saltera kartu za Alep.

3. Povratak na slican nacin. Ovo je po meni najoptimalnija varijanta u relaciji udobnost-cena-brzina-maltretiranje. Ako te interesuje jos, izjasni se pa ces dobiti i podatke za povratak, mada sve ovo i jos mnogo vise imas i na forumu, samo koristi predvidjene opcije za pretragu.