Followers 0

Novi crveni pasos?

16 posts in this topic

Ovako bicu kratak da li nam za novi crveni pasos za Rusiju vise ne treba ni viza ni oni vauceri.Zatim da li ovo vazi i za Ukrajinu i jos nesto vazno da li se iz Gruzije moze uci u Abhaziju i dalje otici ka Sociju.

Unapred zahvalan svima na odgovoru.

Ono što znam za Rusiju i Ukrajinu:

1. Za Rusiju ne treba ni viza, ni vaučeri za vlasnike biometrijskih pasoša

2. Vizni režim sa Ukrajinom nije promenjen, pa prema tome treba imati ili pozivno pismo, ili vaučer ako se želi ući bez vize, bez obzira na pasoš, biometrijski ili stari plavi  :)

da li nekog nervira kako izgleda taj novi pasos ?

Mene jako irititira sto je strana na kojoj su  podaci debela i ne moze da se savije .

Totalno idiotski

da li nekog nervira kako izgleda taj novi pasos ?

Mene jako irititira sto je strana na kojoj su  podaci debela i ne moze da se savije .

Totalno idiotski

Paaaa, valjda su svi biometrijski pasosi takvi!?  :?

Jesu, i jos uz to na svakom drugom biometrijskom pasosu pise da se ne sme savijati, samo na nasem to ne pise....  :maddd:

nisam to znao. ja pasos drzim u pojasu koji ide uz telo tako da mi odgovara da se savije tj priljubi uz telo.

Niko mi nije odgovorio da li se iz Gruzije moze uci u Abhaziju i dalje ka Sociju.

moze da se udje:))

imamo najlepshe pasoshe sada u evropi...a jeste videli urezanu celu nashu himnu boze pravde na toj debeloj prvoj strani o kojoj pricate:)???

Ma ne moze da se udje bre! Sta zbunjujes ljude! Granice izmedju Abhazije i Juzne Osetije sa jedne i Gruzije sa druge strane su zatvorene za sve sem mozda za Ujedinjene Nacije i slicno.

moze da se udje:))

imamo najlepshe pasoshe sada u evropi...a jeste videli urezanu celu nashu himnu boze pravde na toj debeloj prvoj strani o kojoj pricate:)???

Jesi video novi poljski pasos?

Ovaj nas je onako prosecan...

Ja sam cuo da nas novi pasos ima oko 20 gresaka po pravilima pravljenja pasosa evropske unije. Koliko se secam kada ostavis pasos korise treba da stoje skroz zatvorene (kod nas onako bude malo otvoreno), na toj plasticnoj strani ima jedno 10 zamerki koje ja ne kontam, nesto gde treba da pise 'vo 'no...

Inace pasos ko pasos, sluzi za prelazak granice i dokle obavlja to on je meni dobar :D

dobro ne moze da se udje:))))

a sta je sa novim poljskim pashoshem,,,nisam ga video,,,kakav je,,,jel bolji od nasheg?

Ne znam da li je tehnicki napredniji, ali je mnogo lep pasos. Na svakoj stranici ima one pozadinske slike, na foru na svakoj stranici je jedna vrsta putovanja ali u sve u nekom retro fazonu . Naprimer  za brod je nacrtan parobrod, pa voz, pa neki autobus ala firma Krstic pa neki old tajmer za kola...

Niko mi nije odgovorio da li se iz Gruzije moze uci u Abhaziju i dalje ka Sociju.

Moja zena je nasla na nekom ruskom forumu da se moze preci iz Gruzije u Rusiju (Ceceniju) na nekom prelazu istocno od Juzne Osetije, ali je navodno put groblje - nije popravljan iz politickih razloga. Sad pitanje je da li nedrzavljani ZND-a mogu da je predju (kao sto je slucaj sa Rusko-Azerbejdzanskom granicom).

taj prelaz je Dariali, izmedju Stepantsminde u Gruziji i Vladikavkaza u Alaniji/Ruskoj federaciji, to mu dodje 10ak kilometara daleko od granice sa Ingushetijom, koja dodje Cecenija u neku ruku =]. Negde do leta 2007. su drzavljani ZND mogli da prelaze tu granicu, mada se u praksi to retko desavalo jer da bi sa Ruske strane neko uopste dotle dosao, morao bi da predje gomilu kontrolnih punktova (negde sam procitao da ih ima tri samo od Vladikavkaza, a to je 20ak kilometara odatle!), a tu tog putnika nikad ne bi pustili (zakon o specijalnim oblastima iz 2004. itd itd). U pravcu iz Gruzije u Rusiju je bilo lakse da se predje jer sa Gruzinske strane pa do granice nije bilo problema u vidu ovih punktova itd. Mada, u praksi, tu su mogli da predju samo drzavljani Ruske federacije.

Ali tada su nesto zatvarali taj prelaz, pa je bila ona neka ekonomska blokada Gruzije od strane Rusije, pa ako se neko seca, u avgustu 2007. Ruski avioni su narusili Gruzinski vazdusni prostor i bombardovali par sela nesto malo istocnije odatle (bila je vanredna sednica saveta bezbednosti UN po ovom pitanju), i sve tako, od tad, taj prelaz je definitivno zatvoren za obicne ljude, bili oni iz ZND ili Ruske federacije ili vec..

a put kad sam bio tamo 2006. i 2007. je bio opsta katastrofa, mada to je najmanji problem =]

a iz Abhazije u Gruziju i obrnuto, definitivno ne moze da se predje od proslog leta. Do tada je i moglo, ali je bila potrebna Abhazka viza za ulazak u Abhaziju, ima na jednom forumu detaljno uputstvo i iskustva iz prve ruke kako se dobijala iz Gruzije. U suprotnom smeru je bilo moguce da se predje (iz Abhazije u Gruziju), na slicnu foru Kosova i Srbije, i postojao je isti problem granicnog pecata kao ovaj nas Kosovski.

itd..