Posted March 25, 2023 22 hours ago, yowan said: pa da kazem ljudima pocetnicima u zachetku koji imaju san i zhelju. ne slusajte sta vam drugi pricaju. nemorate ni mene da slusate. ali ako ste da verujete a nemam vas sta slagati - imate shirok izbor smestaja , i nemojte se bojati da morate za mesec dana boravka iskeshirati 900 eura kao dotichni komentator, imate si nachi smestaj za 150 batha , i nece da vam SMRDI u nekom zakurcu od kraja . 100 metara od tog vasheg backpackers rouda thanon khaosan Za 150 bahta neće ni Tajlanđanin u KlongToju da te pusti da mu spavaš na podu, na kartonu, sa flašom Coca Cole mesto jastukom. Naravno da je Lazar u pravu, koliko-toliko normalan dnevni smeštaj nema ispod 25-30 evra sa A/C-em jer sada su temperature 38 C i to nije nikakav nepotreban luxuz. Mogao bi Lazar da nađe mesečni smeštaj koji bi mu ispao mnogo jeftini od 30evra po danu ali on hoće samo nekoliko dana u Bangkoku i to što je našao je sasvim realna cena. Za sve druge priče bih rado da vidim (proverljive) linkove jer možemo mi ovde da pričamo ama baš sve i svašta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 1 hour ago, cobu said: Za 150 bahta neće ni Tajlanđanin u KlongToju da te pusti da mu spavaš na podu, na kartonu, sa flašom Coca Cole mesto jastukom. Naravno da je Lazar u pravu, koliko-toliko normalan dnevni smeštaj nema ispod 25-30 evra sa A/C-em jer sada su temperature 38 C i to nije nikakav nepotreban luxuz. Mogao bi Lazar da nađe mesečni smeštaj koji bi mu ispao mnogo jeftini od 30evra po danu ali on hoće samo nekoliko dana u Bangkoku i to što je našao je sasvim realna cena. Za sve druge priče bih rado da vidim (proverljive) linkove jer možemo mi ovde da pričamo ama baš sve i svašta. pa vrlo jednostavno..otvoris agodu...ja sam spavao u Khao San Palace, ima bazen na roof top-u, i odlicne sobe, za 38 evra 2 nocenja...imam i rezervisano u aprilu, za vreme Songkarana ( Tajska Nova Godina, Water Festival za one koji ne znaju) za 22 evra po noci...i jedna imam za 18 evra na Pratunamu....hoteli uopste nisu losi, boravio sam i ranije u njima....a ima u Bankoku i jeftinije, jer ovo sto ja pricam su uglavnom hoteli od 3 i 3 i po zvezdice, ima i za nize cene.... uostalom, evo link, za neke datume sledece nedelje, kad bi jos trebalo da su malo skuplji, jer se vreme primaklo, pa prosudi sam https://www.agoda.com/search?city=9395&checkIn=2023-04-03&los=2&rooms=1&adults=1&children=0&cid=1905113&locale=en-us&ckuid=77e35902-1e27-4f53-a2eb-8b840a87b9e7&prid=0¤cy=EUR&correlationId=2b37a2b2-42a0-4d22-92b9-536feb0e5f6a&analyticsSessionId=3704522215080599933&pageTypeId=1&realLanguageId=1&languageId=1&origin=ES&tag=tx_odFoaYZNBj7CKXcC&userId=77e35902-1e27-4f53-a2eb-8b840a87b9e7&whitelabelid=1&loginLvl=0&storefrontId=3¤cyId=1¤cyCode=EUR&htmlLanguage=en-us&cultureInfoName=en-us&memberId=14184188&machineName=am-pc-4f-acm-web-user-75ff5597d9-lwvsh&trafficGroupId=2&sessionId=2nbkfpcuet53mmmcxdtigvfr&trafficSubGroupId=2&aid=291501&useFullPageLogin=true&cttp=4&isRealUser=true&mode=production&browserFamily=Chrome&checkOut=2023-04-05&priceCur=EUR&textToSearch=Bangkok&travellerType=0&familyMode=off&productType=-1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 1 hour ago, bam-bam said: pa vrlo jednostavno..otvoris agodu... Izvini, o čemu ti pričaš?!!! Lik je rekao da ima u Bangkoku noćenje za 150 bahta a ja sam pitao za link. 150 bahta nisu nisu ni 22 evra, ni 24 evra niti bilo šta što ti navodiš, 150 bahta su negde oko 4 €vra. Hoću da vidim kako izgleda smeštaj u Bangkoku za 4 €vra/noć. Sve drugo što sam rekao je da to što je Lazar našao je realna cena, nisam rekao da nema jeftinije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2023 (edited) 14 hours ago, cobu said: Izvini, o čemu ti pričaš?!!! Lik je rekao da ima u Bangkoku noćenje za 150 bahta a ja sam pitao za link. 150 bahta nisu nisu ni 22 evra, ni 24 evra niti bilo šta što ti navodiš, 150 bahta su negde oko 4 €vra. Hoću da vidim kako izgleda smeštaj u Bangkoku za 4 €vra/noć. Sve drugo što sam rekao je da to što je Lazar našao je realna cena, nisam rekao da nema jeftinije. pa ne znam,pomenuo si da u bankoku nema normalnog smestaja ispod 25-30 evra, ja sam ti poslao link da ima, i za 15 u hotelu koji nije krs... 150 bahta je definitivno niska cena, ali kapiram da po predgradjima moze nesto da se nadje..ja sam pre 15 godina imao i ceo bungalov za 120 bahta dnevno dole na ostrvima, sad naravno da toga vise nema..ali u bangkoku mozda ima Edited March 25, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 7 hours ago, bam-bam said: pa ne znam,pomenuo si da u bankoku nema normalnog smestaja ispod 25-30 evra, ja sam ti poslao link da ima, i za 15 u hotelu koji nije krs... 150 bahta je definitivno niska cena, ali kapiram da po predgradjima moze nesto da se nadje..ja sam pre 15 godina imao i ceo bungalov za 120 bahta dnevno dole na ostrvima, sad naravno da toga vise nema..ali u bangkoku mozda ima Evo ima u Fifty Hostelu, mada su verovatno pogrešili spelling i trebao bi biti "Filthy". On Nut, da ode bilo gde moraće da potroši više za prevoz napred i nazad nego za sobu. Mislim ne vidim poentu da spavam u "kasarni" u krevetu na spratu, i to na gornjem sa još ko zna koliko nepoznatih likova, bez AC-ja i da se kuvam i smrdim. Pa onda je bolje na travi u parku ali ako je to poenta dolaska u Bangkok onda ću bolje da sedim tamo gde jesam jer za drugo nisam. Ako mi standard stanovanja nije kao onaj koji inače imam normalo svakog dana kada ne putujem zašto bih se zlopatio i mučio, da bih rekao da sam bio i video Bangkok? Meni je to smešno ali ok, ima nas raznih. Razumem te ja šta želiš da kažeš ali i "krš" je relativan pojam, to što možda nekome nije krš drugome jeste. Ja vozim dosta okolo po Tajlandu i odsedam po raznim mestima i sobama tako da sam prilično upoznat kakve sobe koštaju 500 bahta, kakve 1500 i tako dalje. Da budem iskren nisam ni znao da ima soba za 160 bahta iako i živim ovde, a i dolazim decenijama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 Ja sam koristio samo Booking i Airbnb, moguće je da na toj Agodi ima nešto jeftinije. Pored toga, treba dodati i taj faktor što sam obično tražio smeštaj svega 3 dana unapred, pa su best deals već bili bukirani, a sve što je ostalo bilo je ili jako loše, ili skupo. Na ostrvima je bila još veća gužva. Na Koh Phayamu sam hteo da ostanem par dana duže pa sam obišao valjda sve smeštaje na ostrvu, i sve je bilo bukirano osim nekih varijanti od 60 evra za noć. Tako da onda nisam ostao duže jer nisam imao gde da spavam. Ne znam da li je uvek tako, ili su sad posle kovida svi krenuli da putuju, da nadoknade sve ono sedenje kod kuće. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2023 3 hours ago, Lazar said: Ja sam koristio samo Booking i Airbnb, moguće je da na toj Agodi ima nešto jeftinije. Pored toga, treba dodati i taj faktor što sam obično tražio smeštaj svega 3 dana unapred, pa su best deals već bili bukirani, a sve što je ostalo bilo je ili jako loše, ili skupo. Na ostrvima je bila još veća gužva. Na Koh Phayamu sam hteo da ostanem par dana duže pa sam obišao valjda sve smeštaje na ostrvu, i sve je bilo bukirano osim nekih varijanti od 60 evra za noć. Tako da onda nisam ostao duže jer nisam imao gde da spavam. Ne znam da li je uvek tako, ili su sad posle kovida svi krenuli da putuju, da nadoknade sve ono sedenje kod kuće. da, mislim da je ovo jedan od post- kovid sindroma, svi su ove zime i proleca krenuli da putuju po tropskim destinacijama 😂...bez zezanja, jugoist. azija je bila manje vise zatvorena i prosle godine sve do leta, tako da ljudi nisu dugo bili ovde i zazeleli su se...interesantno mi je da je stvarno sve bukirano po ostrvima, ali bangkok mi deluje praznjikavo, i moze da se bukira hotel u bankoku od danas za sutra po maltene nizoj ceni nego da si bukirao dva meseca unapred...kad su letovalista u pitanju, potpuno je suprotno...ima jos jedna stvar kod letovalista- dobar deo smestaja koji se obicno uzima na duze, tipa mesec- dva, su jos prosle godine zakupili rusi, koji sad ili zive tamo bukvalno, ili se bave subletting-om i narokali su cene..oni su pobegli od rata, i sta ces, tako je kako je...ali doslo je do manjka smestajnih kapaciteta, i ljudi koji ostaju duze na tajlandu i obicno rentaju te kuce ili bungalove, bili su prinudjeni da ostanu po resortima i hotelima.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2023 (edited) Prošle nedelje sam bio u provinciji Phetchabun malo u planine jer ovde kod mene su temperature 38 C, mada nije ni tamo mnogo bolje. Spavao sam jednu noć pored puta (Route 12) i platio bungalov 30 evra: The Sunnery Ville , u cenu je uključen thai doručak, krapaw moo sa nekim đusom koji ti donesu u sobu . Standard bungalova bih ocenio trojkom, od jedan do 5, ništa posebno srednja klasa. Tu baš nema ništa osim pogleda na Khao Kho planine koje se nisu odatle ni videle zbog velike zagađenosti pa je sve nekako u magli i vidljivost je prilično loša. Onda sam nekoliko dana odseo u blizini budističkog hrama Pha Son Kaew u Kerepiman Boutique Hotel, isto osrednje klase, hotel sa maksimalno 3 zvezde bez doručka koji je koštao 38 evra noć. Znači tamo sada uopšte nije sezona i sve je prilično prazno, sezona počinje negde juna i prošle godine sam bio tamo baš u to vreme i uprkos koroni je bilo prilično puno ali sam viđao samo Tajlandske face. Sada je prazno ali bih rekao da su 30% turista koje sam video bili zapadnjaci/belci. Cene nisu uopšte spuštene zato što je van sezone, baš tu početkom juna se održava Khao Kho maraton i onda će tih nekoliko dana da extra nabudze cene ali inače će biti iste kao i van sezone. Uopšte Tajlandski mentalitet nije takav da kad je potražnja mala cena pada, naprotiv, oni razmišljaju da tada baš treba da nabiju cene da bi nadoknadili izgubljeno. Mada u principu situacija u svetu izaziva inflaciju i ovde i to se vidi i na cenama smeštaja. Edited March 27, 2023 by cobu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 27, 2023 (edited) 12 hours ago, cobu said: Prošle nedelje sam bio u provinciji Phetchabun malo u planine jer ovde kod mene su temperature 38 C, mada nije ni tamo mnogo bolje. Spavao sam jednu noć pored puta (Route 12) i platio bungalov 30 evra: The Sunnery Ville , u cenu je uključen thai doručak, krapaw moo sa nekim đusom koji ti donesu u sobu . Standard bungalova bih ocenio trojkom, od jedan do 5, ništa posebno srednja klasa. Tu baš nema ništa osim pogleda na Khao Kho planine koje se nisu odatle ni videle zbog velike zagađenosti pa je sve nekako u magli i vidljivost je prilično loša. Onda sam nekoliko dana odseo u blizini budističkog hrama Pha Son Kaew u Kerepiman Boutique Hotel, isto osrednje klase, hotel sa maksimalno 3 zvezde bez doručka koji je koštao 38 evra noć. Znači tamo sada uopšte nije sezona i sve je prilično prazno, sezona počinje negde juna i prošle godine sam bio tamo baš u to vreme i uprkos koroni je bilo prilično puno ali sam viđao samo Tajlandske face. Sada je prazno ali bih rekao da su 30% turista koje sam video bili zapadnjaci/belci. Cene nisu uopšte spuštene zato što je van sezone, baš tu početkom juna se održava Khao Kho maraton i onda će tih nekoliko dana da extra nabudze cene ali inače će biti iste kao i van sezone. Uopšte Tajlandski mentalitet nije takav da kad je potražnja mala cena pada, naprotiv, oni razmišljaju da tada baš treba da nabiju cene da bi nadoknadili izgubljeno. Mada u principu situacija u svetu izaziva inflaciju i ovde i to se vidi i na cenama smeštaja. na jugu nisu problem tajlandjani, nego stranci, da ne kazem rusi u 99% slucajeva, koji ilegalno rentaju tudje bungalove..i koji nabijaju cene duplo, pa i troduplo... da bi olaksao ljudima da razumeju- kao kad bi ti u BG-u rentao stan od stanodavca za 500 evra, pa onda taj stan izrentao nekom drugom za 1000....naravno da to nikom i ne pada na pamet da radi, jer bi stanodavac vlasnik odmah reagovao i sve predao policiji, dok tajci nisu takvi...oni dopustaju da se takve stvari rade...do kad, videcemo... Edited March 27, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 Nije samo Tajland poskupeo. U Istanbulu su cene smeštaja sad u januaru bile za bar 50% veće nego u januaru prošle godine (2022). Ne mislim na turske lire i inflaciju, nego na cene u evrima. Rekao mi je prijatelj u Istanbulu da je i tamo sve prepuno Rusa i Ukrajinaca, i da su oni delom odgovorni za porast cena nekretnina, kako prodaje tako i iznajmljivanja. Drugi faktor je svakako završetak kovida, a treći verovatno opšta recesija i inflacija svuda u svetu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 1 hour ago, Lazar said: Nije samo Tajland poskupeo. U Istanbulu su cene smeštaja sad u januaru bile za bar 50% veće nego u januaru prošle godine (2022). Ne mislim na turske lire i inflaciju, nego na cene u evrima. Rekao mi je prijatelj u Istanbulu da je i tamo sve prepuno Rusa i Ukrajinaca, i da su oni delom odgovorni za porast cena nekretnina, kako prodaje tako i iznajmljivanja. Drugi faktor je svakako završetak kovida, a treći verovatno opšta recesija i inflacija svuda u svetu. ali stvar je u tome sto tajland realno uopste nije poskupeo, tj. daleko je manje poskupeo nego evropa npr...cene u hotelima u bkk su iste kao i pre korone, cak i nize..ja sam isti hotel 2019. placao 1200 bahta za noc, a sad je 1000...kod tajlandjana na jugu na ostrvima smestaj je takodje vrlo malo poskupeo, nekih 10%, cak ni toliko..ali ne mozes naci tajlandjanina da ti izda, u tome je problem...samo se na telefone javljaju rusi, koju subletuju za minimum 2, a uglavnom 3 puta vecu cenu od one koju su oni platili tajcu vlasniku...naravno, na to nemaju pravo, tj. ni sa radnom vizom se ne bi smeli baviti izdavanjem smestaja, a kamoli sa turistickom...smestaj moze da izdaje samo agencija koja ima dozvolu za to, ili vlasnik nekretnine koji je prijavio nekretninu za izdavanje...ja npr. placam odlican bungalov 6000 bahta mesecno, ali sam iznajmio direktno od tajca koga poznajem godinama...ranijih godina, pre korone, sam npr. iznajmljivao za 12-15 k bahta, ok. bili su malko bolji, ali nista specijalno bolji...nisam mogao da se vratim na svoja stara mesta, jer su rusi zakupili na godinu dana, i sad taj isti moj bungalov subletuju na njihovim forumima po telegramu za 40-45 hiljada bahta, bas sam proverio kod komsije rusa... .btw, taj moj komsija rus koji zivi pored mene, nije iznajmio bungalov direkt od tog tajca mog ortaka, jer kad je dosao, nije nikog znao...iznajmio ga je od drugog rusa, i to za 18000 bahta mesecno...i jos je bio srecan jer je nasao tako povoljnu cenu...sad ne moze nista, posto je njegov bungalov zvanicno izdat ( sa papirima) jos 6 meseci tom drugom rusu...jedino sta bi moglo je da moj tajac izbaci njega, jer ko je on uopste tu, a da otkaze ugovor sa prvim rusem, zbog krsenja uslova ugovora, i plus da ga prijavi policiji..naravno, on to nece da radi, ni da se mesa, a pogotovu da cinkari policiji, i to tako prolazi evo vec godinu dana, odkad su dosli rusi..eto, neko iznajmljuje za 6 soma sa sve legalnim papirima i ugovorom, a neko za 3x vise, isti bungalov, i bez ikakvih papira i ugovora, i dokaza da uopste boravi na datoj adresi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 Ja u Pataji imam stan koji sam kupio od Rusa preduzetnika koji je napravio zgradu. Uplatio sam pre nego što je zgrada napravljena tako da mi je ispao jedno 20% jeftiniji prema tadašnjim cenama. On je posle celu zgradu prodao Tajlandskoj firmi. Vlasnici stanova zgrade su uglavnom Rusi i Tajlanđani i od 60 stanova otprilike su 10-ak kontstantno popunjeni, ostalih 50 su konstantno prazni. Zgrada je moderna sa bazenom, fitnesom, saunom i u ekskluzivnom delu Pataje, 2 minuta pešaka od plaže. Samo u mojoj ulici ima barem 500 praznih stanova i to je Pataja poznata po tome što najviše Ruske familije dolaze u nju. Ja tu "najezdu" Rusa u Pataji nisam uopšte video, to jest u njoj je "najezda" bila i pre rata, za vreme korone je stalo a sada bih rekao da čak ima manje Rusa nego pre korone. Sa ostrvima ne znam, bio sam dole u Krabiju u septembru i nisam ni tamo primetio nešto neobično, mesta po hotelima je bilo koliko hoćeš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2023 38 minutes ago, cobu said: Ja u Pataji imam stan koji sam kupio od Rusa preduzetnika koji je napravio zgradu. Uplatio sam pre nego što je zgrada napravljena tako da mi je ispao jedno 20% jeftiniji prema tadašnjim cenama. On je posle celu zgradu prodao Tajlandskoj firmi. Vlasnici stanova zgrade su uglavnom Rusi i Tajlanđani i od 60 stanova otprilike su 10-ak kontstantno popunjeni, ostalih 50 su konstantno prazni. Zgrada je moderna sa bazenom, fitnesom, saunom i u ekskluzivnom delu Pataje, 2 minuta pešaka od plaže. Samo u mojoj ulici ima barem 500 praznih stanova i to je Pataja poznata po tome što najviše Ruske familije dolaze u nju. Ja tu "najezdu" Rusa u Pataji nisam uopšte video, to jest u njoj je "najezda" bila i pre rata, za vreme korone je stalo a sada bih rekao da čak ima manje Rusa nego pre korone. Sa ostrvima ne znam, bio sam dole u Krabiju u septembru i nisam ni tamo primetio nešto neobično, mesta po hotelima je bilo koliko hoćeš. u septembru :)... ovde na panganu i samuiju su rusi zakupili smestaj jos prosle godine u maju-junu otprilike, kad se tajland otvorio, ali jos nije bilo toliko turista, posto je npr. jedna familija iznajmljivala po 7-8 bungalova i vila.....navala krece od novembra, kad ne moze igla vise da padne....rusi su se ovde opasno oparili, ti koji su dosli prvi....a sve ilegalno..... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 On 3/29/2023 at 9:18 PM, bam-bam said: u septembru :)... ovde na panganu i samuiju su rusi zakupili smestaj jos prosle godine u maju-junu otprilike, kad se tajland otvorio, ali jos nije bilo toliko turista, posto je npr. jedna familija iznajmljivala po 7-8 bungalova i vila.....navala krece od novembra, kad ne moze igla vise da padne....rusi su se ovde opasno oparili, ti koji su dosli prvi....a sve ilegalno..... Ma nemam razloga da ti ne verujem to što pričaš o tome šta ti se dešava ali to nije reprezentativno ni za ostrva a još manje Tajland. Evo imam drugara koji je turistički dole na Koh Tao, juče sam pričao sa njim i pomenuo mu to što ti kažeš i on pojma nema o tome, ima i smeštaja i sve je normalno. Rusi njemu nisu problem, planirao je da ide na full moon party iduće nedelje ali sada nije siiguran jer kaže sve neku decu viđa, tinejdzere iz Evrope uglavnom. Danas će preko na Samui pa ću baš da ga pitam opet da li je preplaćivao smeštaj i da li su mu ga Rusi preprodavali iz četvrte ruke. Mislim za onoga ko hoće da putuje po Srbiji kakve veze ima što je mnogo Rusa došlo u Beograd, u Nišu ih na primer nema uopšte. A tamo je burek još i bolji a o roštilju i da ne pričam. I tako dalje. ;)) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 (edited) 1 hour ago, cobu said: Ma nemam razloga da ti ne verujem to što pričaš o tome šta ti se dešava ali to nije reprezentativno ni za ostrva a još manje Tajland. Evo imam drugara koji je turistički dole na Koh Tao, juče sam pričao sa njim i pomenuo mu to što ti kažeš i on pojma nema o tome, ima i smeštaja i sve je normalno. Rusi njemu nisu problem, planirao je da ide na full moon party iduće nedelje ali sada nije siiguran jer kaže sve neku decu viđa, tinejdzere iz Evrope uglavnom. Danas će preko na Samui pa ću baš da ga pitam opet da li je preplaćivao smeštaj i da li su mu ga Rusi preprodavali iz četvrte ruke. Mislim za onoga ko hoće da putuje po Srbiji kakve veze ima što je mnogo Rusa došlo u Beograd, u Nišu ih na primer nema uopšte. A tamo je burek još i bolji a o roštilju i da ne pričam. I tako dalje. ;)) Rusi ne izdaju resorte koji su na dan, vec kuce i bungalove koji se uzimaju na mesecnom nivou( najmanje 3 nedelje)..ima nekih vila koje su i na dan, a koje drze rusi , ali retko.. U pravu si da nije tako na svim ostrvima, jer drugar mi juce kaze da na Samuiju placa kucu sa dve spavace sobe, dnevnom, kuhinjom, sve super namesteno i relativno blizu mora, za 16000 bahta...to bi na panganu kostalo bar 45000 kod rusa...Jos sam cuo od nekoliko ljudi da su to cene na Samuiju...Izgleda da je Pangan trenutno najskuplje mesto na Tajlandu, sto se smestaja tice...ali sve te cene su napravili Rusi...Klinci koje tvoj drug pominje uvek dolaze na Pangan oko Full Moon-a, oni ostanu u hostelima oko 3 ili 4 dana, 1-2 dana dodju ranije, i odu 1-2 dana posle, i oni su potpuno druga kategorija, oni nisu turisti koji "letuju" na ostrvu...U sv. slucaju, ovde je trenutno oko 60% turista Rusa, jos jedno 20% Izraelaca, i svi su umrezeni izmedju sebe, deru jedni druge sa smestajem, a ostatak se nekako snasao odranije kod Tajaca, kao ja npr..U sv. slucaju, nadam se da ce Rusi da odu na drugo ostrvo sledece sezone, jer ovo sto se trenutno desava se zove - upropastavanje jednog prelepog mesta. btw, cujem da su rusi okupirali i bali..izgleda da su namirisali gde je dobra kinta, tj. gde moze dobro da se zaradi, jer su i pangan ( poslednjih 10-ak godina) i bali, zajedno sa onom cuvenom kosta rikom i tulumom u meksiku, poznata mesta gde dolaze jogisti i new-ageri punih dzepova, da glume ludilo i odrzavaju seanse yoni masaze...al sve spiritualno, please 😂..kao i digitalni nomadi, pogotovu u par godina neposredno pre korone, i naravno, za vreme korone, kad su svi ostali 2 i po godine na ostrvu, jer nisu "smeli" da se od straha vrate kucama, pa su produzavali turisticku vizu unedogled, sigurno znas tu pricu.....u sv. slucaju, ti ljudi su se vecinom vratili kuci proslog proleca, kad su konacno izbaceni jer je prestalo produzavanje turisticke vize, i sad su ponovo hteli da prezime ovde, naravno pricajuci po svom selu o ovom ostrvu i pozivajuci svoje ekipe da dodju ovamo, ali su ih docekali rusi, koji su u medjuvremenu zakupili vecinu smestaja, sa astronomskim cenama...masi tih jogista i digitalnih nomada nije ni bitna cena, jer jogistima placaju rich mama i tata, a digitalci zaradjuju puno..izvisli su, u stvari, samo oni stari panganski turisti , koji ne dolaze ovde da bi radili online, nego pravi turisti koji dolaze ovde godinama da uzivaju i provedu par zimskih meseci, koji potrose kintu ali koji nisu idioti da placaju menhetn cene smestaja itd..masu njih znam koji su morali da ostanu na samuiju,jer na panganu jednostavno nije bilo mesta za njih.., eto, tako se za par godina menja koncept jednog mesta...nadam se da ce nomadima dosaditi, posto su oni kao skakavci, i ne zadrzavaju se puno na jednom mestu, nego cim ga izgustiraju idu dalje...pitanje je samo kakvi ce oziljci ostati posle najezde... Edited March 31, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 😅 Da Bog da im Putin ugasio Youtubove i Instagrame, da vidim gde će onda.😁 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 1 hour ago, cobu said: 😅 Da Bog da im Putin ugasio Youtubove i Instagrame, da vidim gde će onda.😁 👍👌 Gde čovek da pobegne od masovnog turizma i Rusa? Postoje takva mesta na ovoj planeti, ali ne i na Tajlandu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2023 51 minutes ago, Ena said: 👍👌 Gde čovek da pobegne od masovnog turizma i Rusa? Postoje takva mesta na ovoj planeti, ali ne i na Tajlandu. haha postoje, ali ne znam dal sme javno da se pise..ruski hakeri samo vrebaju da cuju de moze da se uleti i dobro profitira ali bez zezanja, oni i izraelci su cudo..samo se treba 10 min naci u njihovom okruzenju, i vec pocinju da pricaju o raznim poslovnim kombinacijama, i gde moze sta da prodje...nadam se da ce pangan preziveti, evo danas sam bio na samuiju ( samo zbog lekara, inace ne bi isao hehe) i tu je tek haos..ne samo od rusa, nego generalno..samo zuje kamioni mesalice auti....bogami sam se malo uplasio vozeci ovaj moj skutercic po onom ogromnom auto putu sa sve mesalicama za vratom 😂...srecom, na panganu takvog saobracaja, sem skuteraskog, jos nema Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2023 On 1/17/2023 at 5:03 PM, Lazar said: Već sam više puta čuo pritužbe na ljude u Vijetnamu. Da odvale neku nenormalnu cenu kad vide stranca, da na svakom koraku smaraju za pare, pokušavaju da te prevare itd. Pretpostavljam da je slično kao turistički delovi Maroka i Egipta, ili kao Bali. Na Baliju mi je to posebno išlo na živce. Ali čim sam prešao trajektom na Javu, to je prestalo. Nadam se da nije baš ceo Vijetnam takav, ume to biti zamorno posle nekog vremena. Definitivno zamara, istina, ali ne sto te prevare za bogastvo nego sto misle da si glup, to iritira. Ima i arogancije, recimo u hotelu gde sam vec jednom bio na booking.com 267.000 VND za marka, janka ali "za mene" starog gosta 320.000 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2023 Pozdrav, da li neko ima informaciju da li je moguce dobiti turisticku vizu za Vijetnam na duze od 30 dana, u mom slucaju 60? Pisao sam njima direktno, njihovoj ambasadi u Madjarskoj ali bez odgovora za sad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 8, 2023 On 10/28/2023 at 1:29 AM, Zion said: Pozdrav, da li neko ima informaciju da li je moguce dobiti turisticku vizu za Vijetnam na duze od 30 dana, u mom slucaju 60? Pisao sam njima direktno, njihovoj ambasadi u Madjarskoj ali bez odgovora za sad postojala je mogucnost za duzhe na aplikaciji za vizu , ali nisam trazio, tako da nemam pojma dali bi to proslo, verovatno da . dobio sam 30 dana toliko , sam i trazio . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites