Followers 0

Ukrajina

670 posts in this topic

Ma meni je bilo super, ako izuzmem taj deo sa vožnjom motora. Nikad se nisam proveo tako dobro a da me to nije koštalo par plata :smile: u Ukrajini sam se maksimalno opustio i proveo 28 dana a da mi je još ostalo love od samo jedne plate. Šta da ti pričam, znaš i sam :wink:

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

Moraces na popravni
Ma ukraina je super i za preporuku

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mene zanima da li prihvataju Ukrainski prevoznici karte kupljene preko interneta ili mora da se kupi karta na Autobuskoj stanici?

Za autobus nisam siguran jer, iskreno, normalne autobuse skoro da i nisam video. Sve su minibusevi ili kako ih oni zovu marsrutke,

Sto se voza tice, kupovina karte za Intercity je moguca online ali mora ti je kupiti neko iz Ukrajine. Kupovina iz inostranstva nije bila moguca prosle godine. Kad ti kupe kartu, neka ti je posalju na mail ili u WhatsApp..ili sta vec koristis. Sacuvaj tu kartu, ne moras je ni stampati, pokazes kondukteru bar kod, on to skenira i sve OK.

Mene zanima da li prihvataju Ukrainski prevoznici karte kupljene preko interneta ili mora da se kupi karta na Autobuskoj stanici?
Nisam imao problema sa kartama kupljenim preko tickets.ua

Sent from my Lenovo TB-8703F using Tapatalk

On 03.08.2018 at 2:38 PM, Nalim91 said:

Da li će biti nemira zbog dana državnosti Ukraijine 24.8. ?

Kakvih nemira? Ja zivim u Ukrajini-Kijevu, svasta sam neistinito cuo/procitao o Ukrajini i shvatam da je ruska propaganda u Srbiji dosta jaka! NE verujte svemu sto cujete/procitate!

Zasto mislis tako ? Koja ruska propaganda? Ili je tebi porosenkova vlast isto isprala mozak ? Nikakve propagande nema niti verujem da ce je biti! Drugo rusi nemaju nikakav problem sto se tice ukraine ali porosenkovi mamlazi imaju. Ostali ukrainci su normalni. Koliko hohlika zivi i radi u rusiji i unosi pare u ukrainu i rusi im nista ne osporavaju. A za ruse na granici otisci, maltretiranja i sve ostalo.
Kijev je prelep grad i vredi da posetiti. Ja sam cesto tamo..
a to sto mislis da je propaganda rusije- nije
To ti je zatupljeni mozak srpske nacije koja od misa voli da napravi slona i lupeta gluposti na kontu nekih informacija rekla kazala
Pozdrav za tebe

On 12.07.2018 at 10:54 PM, vlada306 said:

Sve sto si napisao mogu da potvrdim osim onog dela sa rumunijom. To je najvece sra..e i izbor ici preko rumunije. Put je katastrofa od onog gde se razdvaja na levo za rumuniju i pravo za berehove prelaz u madjarsku. Kamioni idu iz razloga sto im
Je daleko jeftinija putarina u odnosu na madjarsku ali ne vidim da se neko stiska za 10e putarine i voznje po autopilutu kroz madjarsku. Madjarska je mnogo bolja opcija jer se daleko brze stize u odnosu preko rumunije. Ja sam jednom bio na rumuniju i vise nikad! Majmuni su me zakitili sa kaznom od nekih 100e u prvom selu posle granice , drugo sto su im ogranicenja nerealna... ono cimanje 30-70-30-50 i sa onim glupim ostrvima. Daleko se duze putuje u poredjenju sa madjarskom....
Ja sam ukrainu prosao sve po mnogo puta i znam je prilicno dobro... treba je ici kolima ili motorom.. avion je preskup i ne vidim svrhu putovanja avionom tamo osim ako je neki business trip, voz je isto sve komplikovano, limitirane mogucnosti. A i kolima se najvise isplati
Onaj put od berehove do rumunske granice je zlato kakav je od juznoukrainska do krivog roga. Ja sam tu relaciju isao 10h. Put je nekad bio a vise ga nema. Samo na j.. google... i onaj put je zona sumraka od kisinjovq preko prednestrovia na ukrainu.....
nisam skontao jesi li bio kolima ili motorom...
Pozzz

Ja se slazem za Madjarsku, kad god mogu ja preko Madjarske idem autom ali ne koristim auto put i ne placam vinjetu nego putem uz Madjarsko-Rumunsku granicu, mislim da je to put 47 ako se ne varam i vrhunski je obelezen i svugde su putokazi. Vremenski Madjarsku prodjem brze nego Rumuniju ali su na granicama preko Madjarske vece guzve i kod nas i kod Ukrajinaca.

Ja se slazem za Madjarsku, kad god mogu ja preko Madjarske idem autom ali ne koristim auto put i ne placam vinjetu nego putem uz Madjarsko-Rumunsku granicu, mislim da je to put 47 ako se ne varam i vrhunski je obelezen i svugde su putokazi. Vremenski Madjarsku prodjem brze nego Rumuniju ali su na granicama preko Madjarske vece guzve i kod nas i kod Ukrajinaca.

Za 10e ne isplati se ganjati po selima, pandura pun k, i dovoljno da te klepi negde radar, ode mnogo vise. A i do kijeva iz bg ima Skoro 1800. Dug je to put da se razvlaci na 60-70kmh

Ujak mi zivi u Moskvi, kad sam mu rekao gde cu provesti leto preko telefona, poceo da me psuje na ruski i prekinuo razgovor samnom

Ujak mi zivi u Moskvi, kad sam mu rekao gde cu provesti leto preko telefona, poceo da me psuje na ruski i prekinuo razgovor samnom

Ma bre ujak nije normalan. Teraj ga u k. Veruj mi ja sam cesto u ukraini, znam mnogo njih ovde u moskvi isto, idem po ukraini kao po srbiji i nikad nista nisam imao problem
Nasi tupsoni nemaju pojma. Sad za svetsko prvenstvo koliko su pametni isli su preko lukusenkove belorusije i preko baltickih zemlji. Meni je to bilo smesno. Jos su uveravali druge kako je to veoma pametno iispravno.
Najveca stoka na granici su beloruski carinici na brestu , a iz belorusije ne moze na smolinsk nego na 3 sestre. A tamo isti ti belorusi drze po 3h izlaz.
O baltickim zemljama necemo da pisemou ovoj temi.
Pozdravi ti ujaka i reci mu da nema pojma.
Ako vam je daleko kiev, mozete u lvov , super grad i na 1000km od bgd.

1 minute ago, vlada306 said:

Najveca stoka na granici su beloruski carinici na brestu
:smile: slazem se

2 minutes ago, vlada306 said:

Za 10e ne isplati se ganjati po selima, pandura pun k, i dovoljno da te klepi negde radar, ode mnogo vise. A i do kijeva iz bg ima Skoro 1800. Dug je to put da se razvlaci na 60-70kmh

Ja iz Kg putujem do Ki , 1540 preko Madjarske i 1480 preko Rumunije. Ne vozim nesto brzo pa policiju nisam primecivao. Ogranicenja  u Madjarskoj na otvorenom putu su visa nego kod nas. Prvi put sam isao sa jednim Bosancem tako i tada smo od Kijeva do Beograda DOLETELI za 19 sati! Nikad vise to vreme nisam mogao da ponovim :smile:

13 minutes ago, vlada306 said:

Nije 10 evra i ISPLATI SE!!!

Mozda sam se ja malo zajeb, za 1800 ali nema sanse da imas 1540 od kg. Mene su u rumuniji u prvo selo okitili za radar koji nisam platio a i da vozimkroz rumuniju 30-50-70-50-30-50-70 i to sve tako na 3-4km nema sanse. Ako cu da gledam na nekoliko desetina evra razlike sto cu da ustedim bolje i da ne idem
Ja imam do moskve od kuce 2500, troebratnoe od moskve 550, i kiev triebratnoe 300 koliko mi se cini. Znaci 1650 ima autoputem i vozis ko covek po gasu koliko hoces. A onaj put od granice rumunske do uzgoroda nebi vise vozio da mi plate. Ispravljao sam sve 4 felne. Nisam znao pa slusao kamiondzije.

@dusanjole 1480 i 1540 km? koji su to putevi? najkraci, a da nisu neke kozje staze jeste preko Rumunije i Lavova za Kijev..bar za koji ja znam..

[mention=5898]dusanjole[/mention] 1480 i 1540 km? koji su to putevi? najkraci, a da nisu neke kozje staze jeste preko Rumunije i Lavova za Kijev..bar za koji ja znam..

Taj bre preko rumunije nebi isao vise da mi platis, ono je dobro ako si dokon pa hoces da razgledas... ni po jednoj karti ne moze da ide na 1540km. A i da jeste neki put pa bre nema sanse a ce brze da vozi i stigne nego autoputem
kroz madarsku i posle berehove, uzgorod, lavov, rivne, zitomir, kiev

3 minutes ago, vlada306 said:

Mozda sam se ja malo zajeb, za 1800 ali nema sanse da imas 1540 od kg. Mene su u rumuniji u prvo selo okitili za radar koji nisam platio a i da vozimkroz rumuniju 30-50-70-50-30-50-70 i to sve tako na 3-4km nema sanse. Ako cu da gledam na nekoliko desetina evra razlike sto cu da ustedim bolje i da ne idem
Ja imam do moskve od kuce 2500, troebratnoe od moskve 550, i kiev triebratnoe 300 koliko mi se cini. Znaci 1650 ima autoputem i vozis ko covek po gasu koliko hoces. A onaj put od granice rumunske do uzgoroda nebi vise vozio da mi plate. Ispravljao sam sve 4 felne. Nisam znao pa slusao kamiondzije.

Da 1540 km, sad sam proverio....ranije sam imao Dobla i on je isto pokazivao, Citroen sadasnji manje pokazuje pa ne obracam paznju. Kod Madjara je po ovom putu 110, 90 i po naseljenom mestu 50, ako hvatam noc ja se malo opustim i gazim. Autoputem preko Budimpeste vremenski izadje kao ova moja ruta...posto je dosta krace. To od rumunske do Uzgoroda ti nije trebalo, Ja idem na Beregovo i na Mukacevo dalje a i taj put je isto bio UZAS!!! Zimus sam sa sestrom isao, nije verovala gde smo i kakav je put. Isao sam u Maju i vec su ga malo sredili i uradili jednu deonicu pred granicu novog puta ali sve jedno u proseku preko Rumunije je uzas! Ukrajinski kombi prevoznici idu preko Rumunije specijalno nocu, nema radara i za 6 sati moze da se predje.

6 minutes ago, KenWeGo said:

@dusanjole 1480 i 1540 km? koji su to putevi? najkraci, a da nisu neke kozje staze jeste preko Rumunije i Lavova za Kijev..bar za koji ja znam..

Napominjem, ja iz Kragujevca idem za Kijev. To su super rute, kroz Rumuniju po toj ruti idu kamiondzije---BOLJE TAMO NEMA! Preko Madjarske je put 47, odlicna varijanta, citiracu predhodni post"Prvi put sam isao sa jednim Bosancem tako i tada smo od Kijeva do Beograda DOLETELI za 19 sati! Nikad vise to vreme nisam mogao da ponovim "

Da 1540 km, sad sam proverio....ranije sam imao Dobla i on je isto pokazivao, Citroen sadasnji manje pokazuje pa ne obracam paznju. Kod Madjara je po ovom putu 110, 90 i po naseljenom mestu 50, ako hvatam noc ja se malo opustim i gazim. Autoputem preko Budimpeste vremenski izadje kao ova moja ruta...posto je dosta krace. To od rumunske do Uzgoroda ti nije trebalo, Ja idem na Beregovo i na Mukacevo dalje a i taj put je isto bio UZAS!!! Zimus sam sa sestrom isao, nije verovala gde smo i kakav je put. Isao sam u Maju i vec su ga malo sredili i uradili jednu deonicu pred granicu novog puta ali sve jedno u proseku preko Rumunije je uzas! Ukrajinski kombi prevoznici idu preko Rumunije specijalno nocu, nema radara i za 6 sati moze da se predje.

To je isti put... samo sto se ti negde zagubis posle u madjarskoj. Meni se ne ide kroz ta sela. Dovoljno mi je kad moram na kelebiju zbog guzne na horgosu pa izgubim sat vremena zbog radara i tih seoskih pueva..
nateraces me da merim kilometrazu sledeci put. Merim ti od hriscatika kod onog vokzala gde se skrece uzbrdo desno do laste Bas da vidim

Nije daleko od Odese nekih 550km, samo da rezervisem vecernji bus kako bih stigao ujutro do glavni grad da vidim sto vise. Idem preko Bugarske busom firme Ecolines(Varna-Odesa) jeste da se putuje 16-17sati ali  jeftinije nego Avio prevoz.

Nego reci ti nama kad zivis u kijevu jel ima nasih ? Ja sam video jednog nisana bg table, doduse iz aviona se vidi da su fals i da nema nalepnicu na soferci kod fresline u hriscatiku i smejao sam se. Verovatno neko ko je pod poternicom pa zivi u kijevu koji je jedan od fantasticnih gradova. Makar meni. Nekako mi lezi. Samo jos da ima sta da se radi tamo pametno i da se dobro zaradi

Nije daleko od Odese nekih 550km, samo da rezervisem vecernji bus kako bih stigao ujutro do glavni grad da vidim sto vise. Idem preko Bugarske busom firme Ecolines(Varna-Odesa) jeste da se putuje 16-17sati ali  jeftinije nego Avio prevoz.

Nasi su najeb prosle nedelje u odesi. Upoznali neke curke, one ih navukle u neki klub, zatim kad su se najele i napile kao satro u wc , a konobar donese racun $2000
Jedan uspe da pobegne a drugog su maltretirali i zatvarali u podrum. ( necu da duzim ovde celu pricu)
Tako da znate i budete uvek u pripravnosti.
Inace istu tu ekipu su odzeparili u kijevakom metrou. Jbg, bas ih je povezlo. Imace ukrainu po cemu da pamete
Ovi drugari su leteli iz madjarske tj budimpeste za kijev za neke smesne pare.
Misli da to sto ti hoces iz varne nije nikakva solucija, ne znam jesi li ikad isao u varnu i znas li koliko je ona daleko. Nije to pljuni pa zalepi

Just now, vlada306 said:

To je isti put... samo sto se ti negde zagubis posle u madjarskoj. Meni se ne ide kroz ta sela. Dovoljno mi je kad moram na kelebiju zbog guzne na horgosu pa izgubim sat vremena zbog radara i tih seoskih pueva..
nateraces me da merim kilometrazu sledeci put. Merim ti od hriscatika kod onog vokzala gde se skrece uzbrdo desno do laste Bas da vidim

Imate Goggle Maps a on tacno pokazuje kilometrazu, .....Segedin --Oroshaza---Debrecen----Nyredhaza i na CHOP

Po Madjarskoj nema toliko sela kao u Rumuniji i dosta se brzo prolazi ovim putem.

Ima malo srba, u ambasadi kazu do 100.

25 minutes ago, vlada306 said:

Taj bre preko rumunije nebi isao vise da mi platis, ono je dobro ako si dokon pa hoces da razgledas... ni po jednoj karti ne moze da ide na 1540km. A i da jeste neki put pa bre nema sanse a ce brze da vozi i stigne nego autoputem
kroz madarsku i posle berehove, uzgorod, lavov, rivne, zitomir, kiev

Gresis....sve mi se cini da ja imam malo vise iskustva, Ja sam isao bar 15 puta do sad i znam ljude koji idu jednom mesecno, koji idu dva puta mesecno i niko ne ide preko Madjarske pa onda na Beregovo i Uzgorod....to je gubljenje vremena i zivaca. Madjarska-Chop pa onda putem M06 do Kijeva kroz Mukacevo !!!! Nedavno sam iz autobusa video Citroena Xsaru Picasso sa tablicama Kikinda, mislim da su bili Srbi. Evo Viber broja pa pozovi sutra ako imas pitanja +380663479670