Followers 0

Jeftin smestaj u Amanu

7 posts in this topic

Za desetak dana planiram put u Tursku, Siriju i Jordan pa me najvise interesuje jefin smestaj u Amanu. Bio bih zahvalan za par preporuka od ljudi koji su relativno skoro bili tamo. :) Unapred hvala i veliki pozdrav za sve! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledaj na http://www.hostelworld.com, u Ammanu je skoro sav smeštaj jeftin. I pogledaj na http://www.hostelz.com/hostels/Jordan/Amman a onda i http://www.hostelz.com/hotels/Jordan/Amman.

Ja sam pre dve godine spavao u hotelu Farah - http://www.hostelz.com/hostel/32069-Farah-Hotel-%26-Hostel, i odlicno sam prosao. Platio sam sobu sa duplim krevetom 7 eur, kupatilo je zajednicko u hodniku. Medjutim spavaonica sa 4 kreveta je stajala 4 eura po osobi, i jedan lik je bio sam u njoj, a platio je tu cenu. Hotel je super, nemam ni najmanju zamerku na higijenu i ljubaznost osoblja, sve ce ti pomoci i objasniti. U prizemlju ima kompjuter i frizider sa sokovima, ali u blizini hotela ima internet kafe koji radi non-stop i ima odlicne veze i odlicne cene. Hotel sad ima svoj website (http://www.farahhotel.com.jo/rooms.php), i tamo su cene vece, ne znam da li je tako i kad dodjes na lice mesta.

Mislim da sam ja bio tamo krajem septembra, i u gradu gotovo da nema turista, a verovatno je i uvek tako jer sam grad nije nikakva posebna atrakcija, svi idu u Petru, Wadi Rum itd. Tako da je i hotel bio gotovo prazan, zato mislim da nema potebe da unapred rezervises smestaj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunrise hostel ili hotel na Abdali stanici autobusa u Amanu, tu stize linijski taksi iz Damaska, samo pogledaj okolo, imas natpis, hotel je na samoj stanici. Prethodno vidi na netu kolike su cene spavanja, jer ce pokusati da te oderu, a ti im reci da si video i znas cene pa te nece odrati

Share this post


Link to post
Share on other sites

  Mislim da sam i ja bio u Sunrise hotelu u Amanu. Obavezno se cenkaj.

  Druga stvar, ako ideš linijskim taksijem, pazi da imaš sitno u paru da platiš taksisti, inače će probati da te ubedi da zaokružite na višu deseticu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala Lazare, imacu to u vidu! ;D Zna li onda neko kako stoje stvari sa hostelima u Damasku? Cene, higijena,

usluga i sl... Poz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako zelis da izdvojis malo vise para i prespavas u prelepom delu Amana "Jabal Amman" (tu su smestene ambasade) i naravno ako vas je slucajno cetvoro ili vise, potrazi "Delmon suites". To je hotel sa apartmanima koji su klase 4* a ceo trosoban apartman za 4-6 osoba posle malo cenjkanja kosta 60€ sa doruckom (svedski sto).

Cene na netu su duple i vise. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0