Posted June 3, 2023 Razmisljam da priustim sebi odmor od godinu dana u regionu jugoistocne Azije, kako bi natenane mogao da izgustiram sve cari ovog fascinantnog dela sveta. Zivim u Kini i prethodnih 3 godine sam previse radio i sad bi mi prijao jedan duzi odmor. Skoro sam napunio 40 godina i cenim da je ovo poslednji trenutak kad cu imati energije za ovako nesto. Sa 50 godina ili kasnije verovatno cu biti finansijski jaci, ali vec pretpostavljam da necu imati zelju za avanturama tog tipa. Naravno godinu dana nije fiksni period, mozda se smorim nakon nekog vremena i pozelim da se vratim u normalan zivotni ritam, ali neka bude to kao neki okvirni period. Okviran budzet mi je 50 evra na dan, mislim da ce mi to pokriti sve troskove i mogu cu da zivim komforno i bez ustezanja, u principu mogu i da ga prekoracim ali na osnovu istrazivanja na netu mislim da je to sasvim dovoljno. Voleo bih da dobijem sve moguce savete oko ovoga, dosta toga moze da se nadje na internetu ali ovaj region sveta je toliko fascinantan i pruza toliko izbora, tako da je jako tesko odluciti se. Mozda bi najbolje bilo da se iznajme stanovi na mesec dana u 12 gradova, i to da bude baza za istrazivanje, povremene izlete i ostalo. Sta je vase misljenje, koji su najbolji gradovi i mesta da se lociram u njima na duze vreme? Koje mesto vas je posebno odusevilo a koje posebno razocaralo? Godinu dana je dovoljno vremena, tako da bih hteo da iskombinujem sve moguce varijante, ogromne gradove, nocni zivot, popularne plaze, manje popularne plaze, prirodu, mesta sa istorijom i arhitekturom, prosecan grad gde turisti ne zalaze, dakle otvoren sam za svaku mogucu varijantu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2023 Ja kad bih imao toliko vremena, a posebno na toj destinaciji (lako je i bezbedno kretati se i snalaziti), ne bih nikako sebe ogranicavao iznajmljivanjem stanova na mesec dana, tj ne bih fiksirao nikakav plan. Naravno istrazivao bih unapred o mestima i citao ali sa uzivanjem i da bi imao sto vise informacija da mogu na licu mesta da donosim bolje odluke. Ali na putu bih se kretao i ostajao vec prema dogadjajima. Negde ti se bas dopadne i obrnuto iz razloga koje nisi mogao da predvidis, negde upoznas nekog, negde upadnes u dane loseg vremena.. Onda kada imas dovoljno vremena dodjes u situaciju da se maknes sa turistickih staza i to je vec potpuno drugacija stvar. Jedino bih pazio na klimu tj gde nema smisla otici u nekom periodu godine. Ostalo sve zavisi od tvojih afiniteta. Novca imas dovoljno da mozes da resis sve normalne situacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 10, 2023 Pitanje je veoma široko, pa je teško odgovoriti. Jugoistočna Azija je ogromna. I zemlje uzete pojedinačno, tipa Tajland ili Indonezija, su same po sebi već ogromne. I još ako te zanima, kao što kažeš, baš sve, od ogromnih gradova do prirode, od noćnog života do mesta gde turisti ne zalaze... Mislim da bi nam bilo lakše da ti odgovorimo ako bi imao neki malo jasniji fokus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 8 i jel si otišao na godinu dana i kako je? evo upravo se vratih otamo pa već razmišljam nazad o Indoneziji i Maleziji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites