Posted October 27, 200717 yr Kapela Mira u Sremskim Karlovcima prvo je mesto u istoriji na kome su se međunarodni pregovori vodili za pravim pravcatim okruglim stolom. Autori: Gorana & Nenad Prodanović Pročitajte ceo tekst
December 6, 200816 yr Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!
February 10, 200916 yr kapela gospe od mira sad je renovirana pa jes lepse izgleda. treba je sad videti.
May 10, 200916 yr Već neko vreme razmišljam da idem u Sremske Karlovce. Ovaj tekst sto sam pročitala je super i več sledečeg vikenda idem da vidim kapelu mira.
October 23, 200915 yr Ja sam nedavno nakratko posetio S.K. i nisam uspeo da nadjem tu kapelu. Ceo centar sam pretrazio i nisam uspeo da nadjem, posle sam video neku mapu i krenuo ka njoj i opet je nisam nasao. Mora da je na nekom brdu?
November 8, 200915 yr Pa sto, covece, nisi nekoga pitao? Eto ti dobar razlog da ponovo dodjes u Karlovce. Da li si bio u muzeju pcela? U prvoj Srpskoj gimnaziji..?
November 8, 200915 yr Da li si bio u muzeju pcela? Zvuči zanimljivo, je l' mogu kratke smernice? Stvarno Pedja gde je to? Ni ja nisam znala da postoji.
April 23, 201015 yr Капела Мира би требала да се претвори у Музеј, или слично, има на све четири стране врата, раније су једна врата (турска) била зазидана,па су ту римокатолици ставили некакав иконостас, сада тамо постоје клупе, а округли сто су сколонили, СРАМОТА! Византијског је стила, розори еннглеског(готичкг), римокатолици тврде да је њихова , али нема уопште поузданих записа , нити документа, већ се позивају на кнеке скорашње усмене и , књиге некиј хкатолика. треба пресиспитати статус и отворити за све!
February 2, 201114 yr Kapela mira je i sada dostupna svima koji žele da je pogledaju, ona je jednostavno spomenik kulture bez obzira da li u njoj bogoslužja održavaju katolici ili pravoslavci.... Nadalje, Kapela Mira ustvari nije replika šatora ili drvene barake u kojoj su se održali pregovori između Svete lige i Turske, nego svetište posvećeno događaju po kojem je nastao mir na ovim prostorima, bar što se Turaka tiče.
February 11, 201213 yr Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!