Jump to content

Featured Replies

• 8 months later...

:clap:Divno!!

• 4 months later...

Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!

• 2 months later...

kapela gospe od mira sad je renovirana pa jes lepse izgleda. treba je sad videti.

• 2 months later...

Već neko vreme razmišljam da idem u Sremske Karlovce. Ovaj tekst sto sam pročitala je super i več sledečeg vikenda idem da vidim kapelu mira.

• 1 month later...

EVO DANAS I MINISTRI POSETISE KAPELU MIRA.RENOVIRANA JE ZAISTA LEPA.

• 4 months later...

Ja sam nedavno nakratko posetio S.K. i nisam uspeo da nadjem tu kapelu.

Ceo centar sam pretrazio i nisam uspeo da nadjem, posle sam video neku mapu i krenuo ka njoj i opet je nisam nasao. Mora da je na nekom brdu?

• 3 weeks later...

Pa sto, covece, nisi nekoga pitao? Eto ti dobar razlog da ponovo dodjes u Karlovce. Da li si bio u muzeju pcela? U prvoj Srpskoj gimnaziji..?

Da li si bio u muzeju pcela?

Zvuči zanimljivo, je l' mogu kratke smernice?

Da li si bio u muzeju pcela?

Zvuči zanimljivo, je l' mogu kratke smernice?

Stvarno Pedja gde je to? Ni ja nisam znala da postoji.

• 5 months later...

Капела Мира би требала да се претвори у Музеј, или слично, има на све четири стране врата, раније су једна врата (турска) била зазидана,па су ту римокатолици ставили некакав иконостас, сада тамо постоје клупе, а округли сто су сколонили, СРАМОТА! Византијског је стила, розори еннглеског(готичкг), римокатолици тврде да је њихова , али нема уопште поузданих записа , нити документа, већ се позивају на кнеке скорашње усмене и , књиге некиј хкатолика. треба пресиспитати статус и отворити за све!

• 9 months later...

Kapela mira je i sada dostupna svima koji žele da je pogledaju, ona je jednostavno spomenik kulture bez obzira da li u njoj bogoslužja održavaju katolici ili pravoslavci.... Nadalje, Kapela Mira ustvari nije replika šatora ili drvene barake u kojoj su se održali pregovori između Svete lige i Turske, nego svetište posvećeno događaju po kojem je nastao mir na ovim prostorima, bar što se Turaka tiče.

• 1 year later...

Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!