Jump to content

Featured Replies

Posted

thumb.jpgNa šta prvo pomislite kada čujete za «život u komuni»? Na hipike, lake droge i slobodnu ljubav? Na Francusku revoluciju? Ili na dobro organizovanu zajednicu, red, rad i (samo)disciplinu?

Autor: Dejan Ačanski

Pročitajte ceo tekst

• 9 months later...

Zaista divan i interesantan tekst.Ja znam za neke druge slicne komune koje imaju iste principe.Jednom prilikom sam bila pozvana da gostujem u jednoj takvoj komuni u Izraelu.Nazalost zbog financija nikad nisam uspela da odem.Jahel,devojka koja nas je pozvala u goste rodjena je i odrasla u jednom od famoznih Kibuza Izraela.Njena otvorenost prema ostalim nije mogla da se poredi ni sa kim.Mislim da je divno ali isto tako i tesko ziveti u komuni sa drugim ljudima.Treba da se napravi dosta prostora u sebi kako nebi patio od egoizma.Eto toliko! :););D :green: :(:o:P:-[:?8-):x:roll::mrgreen:-hm komuna!

• 2 months later...

Pre izvesnog broja godina sam proveo par meseci u jednoj takvoj zajednici u Svedskoj. Manje-vise, to je to. I mene su pitali, kako da nisam zloupotrebio tamosnju situaciju. Poenta je u tome sto su svi ljudi tamo dobrovoljno. :mah: