Jump to content

Featured Replies

Posted

Neki znaju da je posao koji me je cekao ovde bila voznja bajsitaksija iliti rikse :) To je izgledalo nekako ovako:

ny1-057.jpg

A jos jedna varijanta riksi izgleda ovako (ovo je druga firma) :

ny1-052.jpg

Dobra stvar je ta sto sam apsolvirao Midtown Manhattan od 8. do 5. avenije i to u tih nekoliko dana vozikanja gore dole. Ljudima sam vec objasnjavao gde je sta i kako da stignu. A kako sam ja nasao Macy's, Grand Central ili Bue Bye Baby, ne znam ni sam, valjda me vodila neka visa sila :-D Jedan dan sam cak slucajno naleteo u jednoj ulici na srpsku crkvu "Sveti Sava". Moracu da odem i da je uslikam da vidite kako cudno izgleda - posto je u stvari to bila Prezbiterijanska crkva koju je srpska zajednica dobila (otkupila?) negde izmedju dva rata kada smo jos bili saveznici s Amerima...

Vecina ulica i avenija su po Njujorku (bar Menhetn i Kvins) jednosmerne, a snalazenje po Menhetnu je vrlo lako jer sve sto je iznad Downtown-a je pod pravim uglom i planski gradjeno tako da samo na svakoj raskrsnici pogledate broj ulice i avenije i znate kuda treba da idete (broj ulice se povecava od juga ka severu (one idu poprecno), a avenija od istoka ka zapadu (one idu duz Menhetna)). E sad, ako treba da se snadjete po Downtown-u, onda mapu u ruke i napred.

Medjutim, nesto to bajsitaksiranje meni ipak nije bas islo kako sam zamisljao pa nisam puno cekao i cim mi je prosao period iznajmljivanja, odlucio da to prestanem da radim i da trazim nesto drugo, iako verovatno treba neko vreme da se uhoda u taj posao, ali meni se nije cekalo.... I tako sam zahvaljujuci jednoj nasoj devojci upao u jednu fancy prodavnicu obuce gde cipele kostaju od 300$ na gore!, a zahvaljujuci cimeru dobio i jos jedan posao - advertajzing za jedan indijski restoran (u komentarima mozete pogadjati sta mislim pod advertajzingom :-D - oni kojima sam pisao u mejlu se ne vaze da pogadjaju ;-) ) Obe stvari su part time, ali kad se spoje, nije losa kinta, ipak bolje nego da dzabalebarim, a ako uleti nesto bolje uvek se moze promeniti.

Inace, iako se na prvi pogled cini da ima jako puno posla, jer na mnogo izloga stoji "help wanted", isto tako ima i jako puno ljudi koji traze posao, tako da ga nije lako dobiti. Cusnu vam da popunite prijavu koja ima tri strane i sadrzi neke besmislice i na kraju vam se naravno niko ne javi, a tamo i dalje stoji "now hiring" u izlogu... Naravno sa poslom u nekom lancu krofnara, sendvicara ili kafeterija, ne bi se ni moglo bog zna sta zaraditi (moglo bi za skroman zivot ovde) tako da je to zadnja opcija svakome.

I tako..; cujemo se opet uskoro...Pročitajte ceo tekst

Zabavan blog, Slobo - samo pisi! :) Uopste me ne cudi sto si brzo odustao od bajsitaksija, kad mozes da prodajes fensi cipele... sad nemoj da postanes Al Bundy!

Advertajzing za indijski restoran.... postao si covek-sendvic? (nosis onu veliku oglasnu tablu sto ti pada preko ramena?)

Ha ha; nisam bas covek sendvic, nesto drugo, ali inventivan si nema sta ;-)

Hmm, za indijski restoran... montirao si nekoliko dodatnih ruku, stojis ispred vrata i uvlacis prolaznike u restoran?

jases slona ofarbanog u boje restorana ulicama njujorka?

Vidim lepo vam masta radi; chivitli kako si pogodio? :-D

Eeee zivote... A ja pricam svima kako imam drugara koji vozi riksu po Njujorku :)

Nego reci, jel bila onako aerodinamicna ili ona romanticna? Ako si napustio onu aerodinamicnu, razocarao si me :)

A za pogadjanje... Obukao si se kao "Buda koji reklamira" ? Nosis one sendvic table? Sviras u sitar i onda kad se ljudi poplase utrce u restoran?

Ehej,blog je super. Hocemo josh :)

Pozdrav iz Podmoskovlja

Bice jos uskoro :) Hocu reci da upotpunim slikama, a to je malo teze dok nemas svoj aparat. Ali radim, radim za aparat :)

Riksa - bila je aerodinamicna, a ostavka se ispostavila kao dobro resenje jer pre neki dan procitah da je grad odlucio da poostri mere za te "pedicabs" i da im spusti broj sa 650 na 300 ....

• 2 weeks later...

pih... ja ne smem da komentarishem... ali poshto znam koji je posao u pitanju ali vashe divne ideje su me nasmejale! Mozda bi trebalo da predlozish vlasniku restorana nove marketishke poteze! :)

Eeee od ponedeljka pocinjem da radim cetvrti posao od kad sam stigao. Vidite kako moze u kapitalizmu... konstantno u potrazi za boljom kintom ;)

• 3 months later...

Pozdrav.

Ja tek sad video blog, ne znam dal si se vrato u Srbiju ili si jos uvek tamo. Sve u svemu, pozdravi iz Srbije. Ja sam Nikola i ja sam bio letos u Americi na W&T program.

Ja sam radio u mestu zvanom Seaside Heights, sat i po busom od Njujorka. Tamo sam radio od juna do kraja avgusta, a posle sam presao u Njujork da radim selidbe.

Btw. hteo sam i ja da radim pedycab u Njujorku u Central parku, ali sam za to saznao suvise kasno, tek 1. avgusta i ja sam cuo za te regulacije, ali to se nije desilo pre 23. septembra, tako da si mogao da nastavis to da radis. Jedan turcin koji je radio vec mesec dana je rekao da je zaradjivao oko 1000$ nedeljno. Pricao sam s njim pola sata, bas sam se raspitivao, ali sam na kraj odustao jer drugarica sa kojom sam otisao nije htela da prelazi u NJujork pre septembra, a i meni bilo lepo pored mora nego u onom smradu i tako.

Idem ja da napisem jos negde koji komentar i da stavim link ka tvom blogu na moj, a to mozes i ti da uradis.

Pozdrav.

• 5 months later...

Sad sam shvatila.Ja sve razmisljam odkud tipu tolko love da bude pola godine preko bare,a ti tamo sljakas.Advertajzing za indijski restoran -dali je to stvarno covek-sendvic? :102: