Jump to content

Featured Replies

Posted

Putopis je cool, upravo sam ga procitao. Uh, pa ja sam zamisljao da je HK ipak na nekom "visem nivou". Ali, sa druge strane, dobro je da nije sterilan. Ako uporedim ovo sto je Jelena napisala, sa svojim iskustvom u Singapuru, bez obzira sto ih ljudi uporedjuju, izgleda da su to ipak "dva sveta".

Jelena, imas li mozda jos fotografija? Ako imas, molim te objavi ih, nesto kao "Hong Kong2".

Hvala. Nisam bila u Singapuru, ali ih ljudi dosta uporedjuju i tvoje zapazenje je izgleda tacno - zaista su dva sveta. Postavicu jos fotografija cim pre. Imam ih bas dosta, bilo mi je i najteze da se odlucim koju da stavim i docaram utiske iz teksta. Mozemo li mi videti tvoj putopis iz Singapura? Bas bi bilo lepo... :-D

Možeš poslati još fotki ako hoćeš, pa ćemo i njih da "okačimo" - samo za svaku napiši nekakav kratak komentar, po jednu rečenicu il tako nešto  flowers::

Hej, meni se ovo jako,jako  :spot:

Ali nije mi jasno kako si uspela sve ovo da vidis za tih 12h koliko si bila tamo,ili sam ja nesto propustila.U svakom slucaju, posalji jos slika.

Draga Marija,

Putovala sam 12 sati od Londona do Hong Konga, a bila sam 3 i po dana i skoro svo vreme provodila u razgledanju i obilazenju. Imali smo i organizovane obilaske i stigli do granice sa Kinom. Posalcu jos slika cim stignem. Drago mi je da ti se dopalo.  :-D

• 1 year later...

Puno hvala za jako interesantan tekst. Sprema se na jedno divno putovanje Peking,HK i Tokio tako da punp vremena provodim skupljajuci informacije. Jedna od najbitnijih a ne mogu da je nigde pronadjem je koje kartice su u opticaju takodje i koja valuta dolar ili euro. Pozdrav pisacu kada se vratim!

Čini mi se da je u Hong Kongu valuta honkonški dolar... dakle, ni dolar, ni evro, nego njihova valuta.

• 2 months later...

Da sve je potpuna istina Hong Kong je velicanstven ima osecaj da se film odvija pred tvojim ocima. I ja sam nazalost imala samo 4 dana ali pravog turizma medjutim pored Hong Konga posetila sam i tu carobnu Kinu ili Peking a na kraju kao slag na torti Tokio. Imala sam veliku zelju da posetim i Makao medjutim dan pre te posete je udario tajfun jacine 8 (najjjaci je 10) tako da su nam savetovali da ostanemo u gradu. To je znacilo obilazak grada sa kisobranima i pod jakim udarima prvenstveno vetra a onda i kise. Medjutim i to je dozivljaj.Lajt sou koji se odigrava svako vece i najbolje ga je gledati sa Kowluna je caroban. Jos uvek am jakim uticajem tog putovanja i gledajuci slike i clip-ove pomislim Boze da li sam ja stvarno tamo bila.