Jump to content

Featured Replies

Fino! Sirija na blic :) Šteta samo što vas odraše...

Inače, čajdžija iz suka, sa onom skalamerijom punom čaja na leđima, postojao je i u Evropi - tačnije, u Srbiji. Video sam jednu fotku pijace u Beogradu (na mestu današnjeg Studentskog trga) iz, čini mi se, tridesetih godina 20. veka, i na slici - čajdžija! Isti prsluk, isti fes, ista posuda na leđima... Eto, kod nas je nestao, ni u Turskoj ih više nema... a u Siriji još opstaju.

Što se tiče izmasakriranog Huseina i njegove družine, negde sam pročitao da je Gandi, navodno, rekao, da bi mogao ceo svet da promeni, kad bi uz sebe imao deset takvih ljudi. Nemam pojma dal je tačno, al eto, ja upamtio... ako i nije istina, dobro je izmišljeno, zvuči nekako gandijevski.

Lep mozaik: od svega pomalo. Prosto je šteta što Siriju sve više opsedaju turisti... Taksa za izlazak, poskupljenja, sve teže nalaženje smeštaja u hostelima, sve više ljudi spremnih da prevare strance... Inače, jel' se i vama Alepo učinio lepšim ili bar prijatnijim od Damaska?

Pa, jeste... U Alepu su ljudi nekako ljubazniji, malo je opustenija atmosfera, sve je jeftinije... Gogi se definitivno sve vise svidja u Alepu, dok je meni stari grad Damaska nekako interesantniji...

Kad sam poceo da citam clanak, pomislio sam "o ne, evo jos jedan nerealan i nasminkan opis kakvi se mogu procitati na sajtu b92". Medjutim vec nakon par recenica sve je pocelo da u potpunosti oslikava moj utisak, a on sigurno nije povrsan, jer sam u Siriji bio dvaput po skoro 10 dana, i obisao puno mesta.