Posted August 31 Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2024.— Čist jutarnji zrak i povjetarac s East Rivera. Odbljesci oktobarskog sunca igraju po prozorima stambenih kolosa koji neprestano bruje. Klima-uređaji se nikad ne gase, samo slabije rade kad su stanari na poslu. Dan bi mogao biti lijep. U tom kraju niču nove građevine na sve strane. Dizalice zuje, kamioni za miješanje betona brekću. Bauštelci, muškarci i žene, iz Južne Amerike veru se po skelama i galame. Jedan gromoglasno kihne, a stara gospođa, krepkog koraka, sa stilom odjevena, s kojom se mimoilazim, podigne pogled prema njima. “Bless you”, dobaci tiho uz diskretan smiješak. Prolazim pored katoličke crkve od crvene cigle u Vernon Boulevardu. Silazak u podzemnu željeznicu je uvijek posebna stvar. Iz njenih hodnika kulja tegobna toplina. Donosi miris izraubovane transportne infrastrukture i masa koje uvijek negdje žure. Aparati za prodaju karata, prljavi, izgrebani, musavih ekrana, često ne primaju gotovinu, ali ovaj mi se smilovao. Biće...Pročitajte Sedmicom do Flushinga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1 Njujork je jedno od retkih mesta koje mi se baš nije dopalo. Možda jedino koje sam posetila, očekivala da mi se neće dopasti, imala gomilu nekih predrasuda i nakon posete se pitala kako je moguće da baš ispuni sva negativna očekivanja. Zato mi je posebno zanimljivo da čitam putopise i zapažanja drugih ljudi o njemu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites