Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

pozz!

ja sam trenutno u ınstanbulu ı treba mı pomoc na kojı nacın da ızadjem ız grada ı nastavım stop za srbıju, kak da dodjem do nekog dobrog mesta za stop, ja sam u centru grada, grada je jebeno velık pa mı treba pomoc, sto hıtnıje to bolje jer sutra ıl eventualno prekosutra bı vec palıo za srbıju,dajte predloge a da me sto jeftınıje ızadje, pıtao sam za balkan flexı pass al mı traze tu da platım neku rezervacıju sto bas ı nıje jeftıno,hvala ı pozz

Ako nista ne uspes da napravis, dokopaj se vozom ili busom Jedrena (Edirne). Taj grad je na samoj granici i ima veoma lak izlaz ka njoj. Cak i iz samog grada postoje dolmushi koji voze do granicnog prelaza, za par lira. Dalje, kroz Bugarsku (preko Svilengrada, Plovdiva i Sofije) nema mnogo muke, valjda.

Idi na Sirkeđi stanicu, tamo na zidu ima mapa železnica (kad uđeš u stanicu, odmah levo, u kancelariji za informacije). Pogledaj na mapi koji se gradići nalaze na pruzi na zapadnom izlazu iz Istanbula, a da leže pored autoputa E-80. Izaberi jedan od njih, koji ti se čini najzgodnijim, i dotle idi vozom, pa dalje stopiraj. Iz samog Istanbula je prilično teško doći do autoputa, ne bih preporučio taj pristup. Nego lepo voz do nekog obližnjeg malog grada, i odatle stop.

http://hitchwiki.org/

Tu imate dobre stvari.

Meni je Mile objašnjavao letos kako iz Istanbula doći u Srbiju, ali je jako zajeb.no.

Mora da se uhvati neki njihov tramvaj ili bus, a možda i komada 2, da se izađe na ''neki'' autoput, pa odatle se krene. Mada ja to rešavam na praktičniji način, dam 19 evra, uzmem bus sa Otogara (glavne stanice) i ko gospodin čovek sam za 8 sati u Sofiji. Ovako daš 3 evra da bi izašao na autoput + Bog sveti  zna koliko ima da čekaš.

• Author

ej ljudi hvala na savetima, ja sam se bas zainatio da izadjem iz Istanbula stopom i to me je kostalo vise patnje nego ceo put od vukovara do sirije koji sam presao stopom, u 7h ujutro sam krenuo stopat po istanbulu, i toliko se izmucio a nikako da izadjem iz grada, na kraju mi neki lik kupi kartu do nekog mesta izvan istanbula odakle sam nastavio stopat,  u 7h ujutro iduceg dana sam bio u Nišu, taj opis sa hitchwikija i nije bas nest jer sam ja sledio taj opis i potpuno se izgubio u velikom Istanbulu, hitchwiki je super al za Istanbul ipak treba biti veoma, veoma oprezan i snalažljiv.

Ja sam stopirao na mestu koje sam nasao na hitchwiki-ju, secam se da je bilo opisano vise nacina/mesta, mrzi me sad da pretrazujem koje je, ali je blizu 4. levent-a, bilo mi je zgodno jer mi je tamo bio host, stopirao sam na sred autoputa, a naravno presudno je da sam stopirao sa jos jednom devojkom i naravno nije bilo nikakvih problema. Slazem se sa Lazarom da je najlakse izaci iz grada (vazi naravno za sve velike gradove) autobusom/vozom do prvog manjeg mesta i tamo nastaviti stopom...