Posted October 27, 2009 za oko mesec dana putujem u dominikansku republiku i mislim da idem na duze, pa me interesuje koliko novca ja mogu izneti iz zemlje ili mi je bolje drugaru da posaljem novac? hvala vam puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 3. Domaći i strani državljani prilikom svakog putovanja u inostranstvo mogu da iznesu dinare do iznosa od 120.000 po osobi. Domaći i strani državljani mogu unositi u zemlju dinare do iznosa od 120.000 po osobi. Dinari u iznosu većem od 120.000 mogu se unositi u zemlju ako su kupljeni kod strane banke - do iznosa iz potvrde te banke koja se pri ulasku u zemlju stavlja na uvid carinskom organu. 4. Domaći državljani mogu u inostranstvo iznositi efektivni strani novac ili putničke čekove čiji ukupan iznos ne prelazi 2.000 evra, odnosno protivvrednost u drugoj stranoj valuti. Ako domaći državljanin u inostranstvo istovremeno iznosi dinare, efektivni strani novac i putničke čekove - ukupan iznos tih sredstava ne može preći 2.000 evra, odnosno protivvrenost u drugoj stranoj valuti. Domaći državljanin može iznositi u inostranstvo hartije od vrednosti koje je stekao u skladu s propisima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 3. Domaći i strani državljani prilikom svakog putovanja u inostranstvo mogu da iznesu dinare do iznosa od 120.000 po osobi. Domaći i strani državljani mogu unositi u zemlju dinare do iznosa od 120.000 po osobi. Dinari u iznosu većem od 120.000 mogu se unositi u zemlju ako su kupljeni kod strane banke - do iznosa iz potvrde te banke koja se pri ulasku u zemlju stavlja na uvid carinskom organu. 4. Domaći državljani mogu u inostranstvo iznositi efektivni strani novac ili putničke čekove čiji ukupan iznos ne prelazi 2.000 evra, odnosno protivvrednost u drugoj stranoj valuti. Ako domaći državljanin u inostranstvo istovremeno iznosi dinare, efektivni strani novac i putničke čekove - ukupan iznos tih sredstava ne može preći 2.000 evra, odnosno protivvrenost u drugoj stranoj valuti. Domaći državljanin može iznositi u inostranstvo hartije od vrednosti koje je stekao u skladu s propisima. promenjeno je - sada je limit 10.000 eur za iznosenje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2009 Da, 10.000eura je sad kao neki limit ako imas vise od 10.000 dozvoljeno je prenosenje ali treba to da prijavis carini Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites