Followers 0

Vodič u tuđem gradu

1 post in this topic

Pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2024.
— Nakon što je (pre nekoliko meseci) kalendar otkucao dan koji na mojoj vozačkoj dozvoli za kamion označava expiration date, svoju profesiju vozača kamiona sam zamenio uzbudljivom karijerom Uber vozača u Čikagu. I od tog dana, svako (radno) jutro počinje istom rutinom ali sve nakon te rutine je uvek i iznova različito. Alarm na telefonu zvoni svaki dan u isto vreme, 5am. U mraku se šunjam po stanu da je ne probudim, ona radi od 9, nekada i od 10. Zatvaram vrata od spavaće sobe, uključujem bokal da zagrejem vodu, palim ringlu. Dok se sve to ugreje, perem zube, umivam se i oblačim već pripremljenu garderobu. Kada voda provri na ringli, sipam dve prepune kašikice Frankove kafe u džezvu, vraćam džezvu na ringlu i dok se kafa polako podiže pod uticajem temperature, ja perem kašiku a onda u poslednjoj sekundi skidam džezvu sa ringle i sipam vrelu (sada već Darkovu) kafu u moj (Darkov) termos. Na termosu je ugravirano ”Dobro jutro, neko te voli”. To sam...

Pročitajte Vodič u tuđem gradu