Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Od januara sam 15 dana u severnoj Irskoj. Ne znam tacno gde, mada sumnjam da je toliko i bitno jer je (bar geografski) prostor vrlo mali.

Dakle, jel' bio neko tamo?

Kako izgleda? Sta videti? Sta posetiti? Saveti, iskustva? :)

Pored Belfasta, ja bih obavezno predlozio [mada ne znam da li je za zimsko vreme :D] i Giant's Causeway - ako si vec tu nije lose ni provesti dan u [London]Derry-ju.

A kako najjeftinije stici do Irske.. iiiiii... sta mislite o proslavi nove godine tamo?????

• Author

Hvala na informacijama.

Ja sam u medjuvremenu saznao da cu biti u gradu Derry. Jel' vec neko bio tamo?

A poslednji vikend je ostavljen za Belfast, Dablin, i dr.

Jel zna neko koliko kosta avionska karta do Irske?

Edit: Za smestaj i ishranu dnevni budzet mi je 80 funti. Da li ce to biti dovoljno?

Koliko jos novca da ponesem za neki shoping.. suvenircici, pokloni, poseta muzejima i sl..?

Hvala na informacijama.

Ja sam u medjuvremenu saznao da cu biti u gradu Derry. Jel' vec neko bio tamo?

A poslednji vikend je ostavljen za Belfast, Dablin, i dr.

Jel zna neko koliko kosta avionska karta do Irske?

Edit: Za smestaj i ishranu dnevni budzet mi je 80 funti. Da li ce to biti dovoljno?

Koliko jos novca da ponesem za neki shoping.. suvenircici, pokloni, poseta muzejima i sl..?

Deri je super, prava slika stanja (u proslosti ali i danas) odnosa katolika i protestanata. Naravno, nemoj da se opredeljujes za jedne ili druge, samo posmatraj :)

Nemoj da ides u Galway, to je crna rupa za putnike :)

Jedino sto mi sad jos pada na pamet, a moze biti korisno je da je nedeljom voz 6 funti, na bilo kojoj relaciji, pa to iskoristi.

Пре две године сам последњи пут био туристички у Ирској и тада сам користио неку њихову врсту интеррејла за аутобусе  ;D Наиме, за 50-ак евра (уколико се добро сећам) купио сам на станици у Белфасту карту "3 у 6 дана" за непрекидну вожњу аутобусима било где по Ирској (односи се и на Републику и на Северну). Верујем да и сад има нека слична варијанта а пошто им путовање возовима и није нешто развијено ово се показало као најбољи начин путовања - бар за места које сам желео да посетим (од којих је једно и Голвеј одакле носим одличне утиске). Дери је одличан само да ти се не деси иста грешка као и мени па да унапред не знаш да део града у коме се догодила "крвава недеља" данас изгледа потпуно другачије него на снимцима/филмовима везаним за догађај - то ме је једино разочарало  :D

• 1 month later...

Tek sad videh ovaj topic, nadam se da nije kasno da pomognem.

evo nekih mojih zapazanja iz teftera :

Belfast,  preporucujem jednu galeriju, ako radi jedan matorac kaol i pre ispricace ti dosta o istoriji

adresa 48 King Street , CApe and Photographic gallery, fresh cream

pored Crowna koji je must visit pub moja preporuka je Kelly`s cellars, jedan od najstarijih pabova u Irskoj, ispred opet  cikica u sakou punim znacaka ordenja sta ti ja znam... lep i jeftin pab.

Bank Street (iza Tesca)

Maddnes, opet pub koji sluzi travaricu, made in Yugoslavia ( mojoj sreci nije bilo kraja kad sam posle 7 meseci video nesto nase )

Derry,

Obavezno zidine, pa onda murali ima ih na 2-3 mesta nisam bas siguran, i naravno pub,

ovog puta tradicionalna muzika svako vece, svi ce ti preporuciti ovo mesto kad odes u Derry

Peadar O`Donnells kod Waterloo place, u samom centru

Bio sam jos u Enniskillen-u

grad okruzen rekama jezerima... Ima ajd da kazem fin zamak, nekoliko jos interesantnih stvari za videti i nis` vise.

nazalost nisam posetio dzinovski put, ali bice prilike.

Ako ostajes 15 dana onda stvarno moras i ovo da vidis.

U Irsku se ide zbog pabova i istorije, malo ima mesta za hiking, ljudi su vrlo ljubazni i pomoci ce ti sve sto mogu. Pricati ti svasta nesto interesantno na ulici, sa njihove  tacke gledista naravno. Stop izuzetno dobro funkcionise, cene su jako nize nego u ostatku Britanije tako da budzet od 80 funti je vise nego dovoljno. Ne znam za Republiku Irsku tamo moja kuvarska noga jos nije krocila, ali mi je jedan lik u Londonu rekao da pod obavezno treba posetiti gradove na zapadnoj obali gde je plima i oseka po nekoliko milja i mozes slusati more kako dolazi satima  :music: