Jump to content

Featured Replies

Posted

Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2025. — Završio sam drugu godinu filozofije. Razmišljajući kako da što prije zaradim dosta novca, da bih pokrpio dugove što su se nagomilali a i da nešto ostane za narednu godinu fakulteta, odlučio sam da odem u Njemačku, opet. Nije mi bilo svejedno, misleći na Hansa i Hildu, kako ću izdržati ponovo sa njima. Ali, ipak... Putovao sam dugo do Sarajeva. Pojeo ćevape i tursku kafu, pa nastavio. Do vrha Bosne (gledajući iz mog bjelopoljskog ugla) bilo je duže nego put do i od Bosne. Stiglo se nekako do Slavonskog Šamca, graničnog prelaza sa Hrvatskom. Jedan od šofera me je, čim smo krenuli, pitao – pušiš? Rekoh ne. Evo ti jednu šteku, dok prođemo gore. Svima, koji je već nisu imali, rasporedio je po jednu. Te se ni ja ne izdvajah. Pošto na put nisam pošao sa bogatstvom, upitah ga: Mogu li se oslonit na Vas ako me budu pitali Hrvati, da mi posudite da pokažem novac na granici. Nema problema, ali neće, siguran je on... Trebalo je, kao i prošle godine,...

Pročitajte Fridrihshafen