Posted December 16, 2009 evo malo se konkretizuje situacija http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=12&dd=16&nav_id=398713 mada ne znam kako je sad taksa 15 evra kad se stalno pisalo i pricalo da je 70?!?! ja sam dva put u zivotu letele jatom, nemam pojma koliko je, ali ovih 15 evra dobro zvuci. kada uporedim sa aerodromima na koje slece ryan, to mu dodje jedna od nizih taksi.... bilo kako bilo, lepa vest. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 mada ne znam kako je sad taksa 15 evra kad se stalno pisalo i pricalo da je 70?!?! po novinama pisu svasta 80eu su meni bile TAKSE do egipta. U te takse spadaju aerodromske, sigurnoste i takse tj naknade za gorivo ove za gorivo i jesu najvece znaci od tih 70eu za koje si ti cula oko 30 su bile aerodromske i sigurnosne a ostatak para ide za gorivo nadamo se liniji beograd - barselona Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Samo da mi uvedu Beograd - Rim povratnu za 50EUR-a i bog da me vidi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Slobo, vama kad se budete vencali obavezno neko iz Wizza da bude stari svat Moguce je da ce biti Barsa, to im je jedna od osnovnih destinacija, mada sto se mene tice moze i Madrid, pa da mozemo jeftino iz Porta u Srbiju... Vec sam pocela da mastam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 kako je sve izvesnije da ce wizz doci u bg (http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2009&mm=12&dd=16&nav_id=398713) koja destinacija bi vam bila najzanimljivija? ubacio sam neke od destinacija koje vec postoje na wizzair mapi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 mada ne znam kako je sad taksa 15 evra kad se stalno pisalo i pricalo da je 70?!?! po novinama pisu svasta 80eu su meni bile TAKSE do egipta. U te takse spadaju aerodromske, sigurnoste i takse tj naknade za gorivo ove za gorivo i jesu najvece znaci od tih 70eu za koje si ti cula oko 30 su bile aerodromske i sigurnosne a ostatak para ide za gorivo nadamo se liniji beograd - barselona znaci, u sustini 80 je (bilo) JATOVSKA TAKSA, a ne aerodromska taksa.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Slobo, vama kad se budete vencali obavezno neko iz Wizza da bude stari svat Moguce je da ce biti Barsa, to im je jedna od osnovnih destinacija, mada sto se mene tice moze i Madrid, pa da mozemo jeftino iz Porta u Srbiju... Vec sam pocela da mastam Joj nestaj mi na muku sa prevozom evo sad za nedelju (19. dec) sam morao da uzmem preko AlItalie za 124eur jer mi je to bila najjeftinija kombinacija (sve sam geldao Temisvar, Budimpestu, Zagreb,...) i samo ovo je kad se sve sabere (prevoz do aerodroma i parking) najprihvatljivije. Inace nemam vizu tako da cu verovatno biti jedan od prvih koji ce 19. decembar bez vize u Italiju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 znaci, u sustini 80 je (bilo) JATOVSKA TAKSA, a ne aerodromska taksa.... bas tako - ali to nije samo kod jata - sve kompanije imaju "Airport taxes & fees" u kojima je fuel surcharge najveca stavka ali nasi to uvek prevode ako "aerodromske takse" sto je potpuno netacno jer doplata za gorivo nije aerodromska taksa germanwings ima dobar prikaz koliko je koja taksa (osim kada su na akciji tada vaze druga pravila ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Joj ne staj mi na muku sa prevozom evo sad za nedelju (19. dec) sam morao da uzmem preko AlItalie za 124eur jer mi je to bila najjeftinija kombinacija (sve sam geldao Temisvar, Budimpestu, Zagreb,...) i samo ovo je kad se sve sabere (prevoz do aerodroma i parking) najprihvatljivije. Inace nemam vizu tako da cu verovatno biti jedan od prvih koji ce 19. decembar bez vize u Italiju e pa pricaces nam kakav je osecaj bez vize a alitalija na kraju nije bankrotirala? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Ja mislim da će, ako budu stacionirali jedan avion u Bg, tim jednim avionom leteti na 2-3 destinacije. U tekstu se pominje nekih 20 letova nedeljno, što bi bilo otprilike to. A glasao za Pariz i Barcelonu . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 e pa pricaces nam kakav je osecaj bez vize a alitalija na kraju nije bankrotirala Hocu hocu, odma direktno iz Rima AlItala-ju je preuzela neka njihova privatna kompanijica koja je izgleda povezana sa Berlusconijem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 bas tako - ali to nije samo kod jata - sve kompanije imaju "Airport taxes & fees" u kojima je fuel surcharge najveca stavka ali nasi to uvek prevode ako "aerodromske takse" sto je potpuno netacno jer doplata za gorivo nije aerodromska taksa germanwings ima dobar prikaz koliko je koja taksa (osim kada su na akciji tada vaze druga pravila ) bezobrazluk ali sad kad nam dodje wizz, bice nama hej haj bas nas briga, vozamo se na taljiga Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Jao, ovo je najlepša vest danas, bez obzira što je samo naznaka . Tim jednim avionom bi mogli da lete na 2-3 destinacije što bi bilo ekstra za početak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Ja mislim da će, ako budu stacionirali jedan avion u Bg, tim jednim avionom leteti na 2-3 destinacije. U tekstu se pominje nekih 20 letova nedeljno, što bi bilo otprilike to. A glasao za Pariz i Barcelonu . pa pazi avion im sigurno nece blejati realno je da ima 2 ili 3 povratna leta dnevno sto je od 14 do 21 nedeljno (recimo da od poletanja iz bg do neke destinacije i nazad treba oko 5 sati sto znaci da ce taman biti za 3 takva ciklusa u toku dana ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Pogledaj na primer Temisvar, on je baza za samo jedan WIZZov avion i sa njim uspevaju da imaju linije za 9 gradova iz Temisvara. Tako nesto mozemo da ocekujemo i u Beogradu. Znaci dva do tri puta nedeljno za jednu destinaciju. Inace ja mislim da cemo imati vrlo slicne destinacije koje ima i Temisvar, mozda jedna-dve destinacije vise prema Nemackoj (jer ima nasih tamo prilicno) a po jedna manje prema Spaniji i Italiji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 jeste super vest, bas sam se obradovala. da li neko zna koliko aviona imaju u drugim gradovima? ne racunajuci ove iz kojih imaju puno linija. mada, i meni se nesto cini da ce to biti minimum 2 do 3 linije, sto je super. i ne verujem da ce nam uvesti kijev ili katovice pre nego pariz i barsu... videcemo, nadam se uskoro Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 jeste super vest, bas sam se obradovala. da li neko zna koliko aviona imaju u drugim gradovima? ne racunajuci ove iz kojih imaju puno linija. mada, i meni se nesto cini da ce to biti minimum 2 do 3 linije, sto je super. i ne verujem da ce nam uvesti kijev ili katovice pre nego pariz i barsu... videcemo, nadam se uskoro Temisvar ti je najbolji za poredjenje, WIZZ tamo ima 1 avion i leti na 9 destinacija tako da ja ocekujem da tako bude i u BG Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 jedan avion = DEVET destinacija :o bas znaju ljudi da organizuju vreme Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 jedan avion = DEVET destinacija :o bas znaju ljudi da organizuju vreme vreme je novac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 jedan avion = DEVET destinacija :o bas znaju ljudi da organizuju vreme Pogledaj kako RayanAir to radi nije ni WIZZ nista bolji, ali iskreno meni to nesmeta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 ma samo da su oni nama zivi, zdravi i jeftini ovo je stvarno odo' da vidim filmic Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 Upravo bio prilog na dnevniku B92, kažu da su u toku pregovori sa Wizz-om Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 bilo i na RTS-u Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 16, 2009 ...amo da se dogovore... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 17, 2009 Danas imaju sastanak sa Direktoratom za civilno vazduhoplovstvo, gde bi trebalo da predloze destinacije. Valjda ce uskoro konkretne vesti. U Direktoratu kazu da dozvola moze da se dobije za deset dana, i da sve zavisi od toga kad Wizz hoce da pocne, a sto se njih tice moze i odmah. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites