Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zemlje Kavkaza

Featured Replies

Pozz svima,

Da li je neko skorije išao na Kavkaz, Jermenija-Gruzija-Azerbejžan?

Ili je bolje AZ-Gr-Jer?

Prave li Jermeni ili Azeri probleme ako imate u pasošu pečat ovih drugih?

Hvala za info.

Isao u smeru od Azerbejdzana..

Na ulasku u Jermeniju pitali zasto sam bio u Azerbejdzanu (turizam) i trazili adresu smestaja u Jermeniji i broj telefona.

Dakle bez problema.

7 hours ago, sasha16 said:

Isao u smeru od Azerbejdzana..

Na ulasku u Jermeniju pitali zasto sam bio u Azerbejdzanu (turizam) i trazili adresu smestaja u Jermeniji i broj telefona.

Dakle bez problema.

Da li to znači da su kopneni granični prelazi za Azerbejdžan opet otvoreni?

Moze se uci i izaci avionom, a kopnom samo izaci. Mislim da je tako duze vreme.

Ja sam izasao kopnom autobusom iz Bakua do granice (crveni most) koja se predje pesice, a na gruzinskoj strani cekaju taksisti koji voze do Tbilisija.

• 6 months later...

Ja sam nedavno putovao i po Gruziji i po Jermeniji - žao mi je što nisam uspeo da odem u Azerbejdžan. Koliko sam čuo od lokalaca, ranije je bilo da, na primer, ako imate pečat iz Jermenije, ne puštaju vas u Azerbejdžan. Sada izgleda da se odnosi polako popravljaju, ali još uvek nije sigurno da li su potpuno uklonili te restrikcije između dve zemlje.

Hej, da li bi podelio nesto od utisaka za Gruziju/Jermeniju?
Nas 4 putujemo krajem maja, pa samo upravo u fazi planiranja i raspodele dana, itd.

• Author

Zla patko, rado bih, ali nisam još bio, na kraju promenio za Atinu jer je bilo toplije ;)

Možeš ti da podeliš meni/nama kad se vrneš, tnx )

• 1 month later...

ja sam isto zainteresovana za itenerar Gruzija-Jermenija! Gledam malo i agencije i planinarske klubove jer bih isla i na manji trek ali nesto ne mogu da se odlucim... najvise me zanima kako je organizovan javni prevoz buduci da ne vozim kola.

Ево да се прикључим и ја, ја бих ишо у Грузију са фокусом на Тибилиси и нека околна места што стану у дан, углавном ја бих ишао крајем године или новембар или од 20 децембра до 3 јануара, да се тамо дочека нова година.

On 5/11/2026 at 2:34 PM, quince said:

ja sam isto zainteresovana za itenerar Gruzija-Jermenija! Gledam malo i agencije i planinarske klubove jer bih isla i na manji trek ali nesto ne mogu da se odlucim... najvise me zanima kako je organizovan javni prevoz buduci da ne vozim kola.

I u Gruziji i u Jermeniji autobusi funkcionisu kao marsrutke (kombiji koji krecu kad se napune) izmedju gradova. Postoji i voz Batumi-Tbilisi-Jerevan, ali ne toliko cesto. U obe zemlje postoje dnevne ture za vecinu turistickih lokacija koje nisu skupe. Ako zelis sama da kreiras rutu i ne putujes sama, u Gruziji je pristupacno iznajmiti vozaca na dan (logicno i u Jermeniji, ali se ne secam). Ali dnevne ture pokrivaju pa sve sadrzaje. Dakle odes busom u grad, smestis se, krenes u setnju po centru i nadjes ture koje zelis on the spot. Priroda je predivna u obe zemlje. Ja se nisam osetio uskraceno bez auta.

• 2 weeks later...

Da podelim svoj iskustva ,mozda ce nekom znaciti.Sve tri zemlje na Kavkazu stvarno vredi posetiti ,toliko toga za videti ,prelepi glavni gradovi,prelepa priroda,stvarno nisam cuo da je neko zazalio sto je bio. Ja sam spojio Gruziju i Jermeniju kao jedno putovanje.Tad nije bio direktan let za Tblisi pa smo isli preko Budimpeste.( iz bg-a ) . Povratna karta Budimpesta-Kutaisi je bila presmesna oko 60 evra.( doduse u januaru al dobro :D ). Kad se sleti u Kutaisi ,odma cim se izadje sa aerodroma (najmanjeg na kome sam bio ) imaju autobusi za Tbilisi.Autobusi cekaju dolazne letove tako da je sve uskladjeno i nema sanse da ostanete bez prevoza. Karta je isto nesto bila dosta jeftina ,oko 10 evra ( januar 2025.) Put je lagan,uglavnom auto put ,stize se ujutru u Tbilisi.Grad je prelep ,ima toliko toga obici.Izleti van grada isto jeftini - da se obidje Dzvari,Svetickoveli katedrala u gradu Mcheti.Jandex taxi nam uzeo 1000 din za 20 i nesto km od Tbilisija do Mchete,smesna cena.

Sto se tice odlaska u Jermeniju postoje oni neki kao kombiji ili kako se to vec zove,7,8 putnika . Ima ih kod Avlabari metro stanice u Tbilisiju kao i na jos nekim mestima.Tu iza stanice ima neka zgrada u okviru koje ima lokal gde se kupuju karte ,pored je neki kafic i menjacnica.Mislim da je oko 50 larija bila karta za jednu osobu.Imaju vreme polaska ali ako se napuni ranije krenuce ranije.Ako ima jos jedno mesto slobodno,kupite i tu kartu ako vas je vise,pa cete krenuti ranije haaha.Put do gruzijske granice je super ,samo pravo ,Na granici mene drzali 40 minuta a drugi iz kombija prosli za 2 minuta...izgleda da je random kako se zadesi,Pitaju uvek za pecat Azerbejdzana ,zasto ste bili tamo,ali i ja i drug smo imali pecat ,a on prosao odma a mene drzali..znaci ne verujem da zbog toga drze.

Put od granice do Jerevana je ne daj Boze :D Krivine krivine i krivine :D Kome je muka obavezno da popije dimigal.Visoka je i nadmorska visina ,proci cete i pored jezera Sevan na oko 2000 metara nadmorske.Ukupno 6-7 sati puta.Ako necete da se cimati imate avion ,pola sata laganog leta .

Jerevan isto prelep grad,narocito u prolece i leto kad sve ozeleni,Od zanimljivosti Gegard i Garni manastiri,standardno. Preporucujem i odlazak u Vagharshapat ( ili Ecmijadzin) ,nekih 30 km od Jerevana da se vidi najstarija hriscanska katedrala na svetu iz 303,godine.

Baku je isto fantastican grad,pola kao Dubai ,pola Kalemegdan fazon :D Bas sam se iznenadio.Ima odlican metro ,lako je sa kretanje po gradu.Hrana odlicna,jeftinije mnogo nego u Beogradu.

Stari grad Icheriseher obavezno obici,Nizami pesacku ulicum,Taza - pir dzamija ,tu je u centru .Predlazem i Heydar dzamiju ,malo cete se duze voziti metroom ali je impozantna .

Moze se ici i na izlete van grada ,po centru vas stalno spopadaju likovi koji organizuju te izlete,tipa Gobustan ,Yanar dag itd.