Posted 4 hours ago4 hr Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2025. — Nakon nekoliko dana obasjanih suncem, prva proljetna kiša je okupala grad. Novo godišnje doba je otpočelo i novu karijeru. Sijedeći u kafiću na baščaršijskoj kaldrmi, gledao sam ispitivački u Sanjina. Čudan poslovni sastanak. Tajnoviti "stranac" sa našim imenom je djelovao kao prosječni turista. Skrivao je oči ispod kačketa koji mu je držao dužu kosu. Sjedio je opušteno u šorcu i patikama i ispitivao me za posao: "Dakle, koliko imaš iskustva?", upitao je na engleskom jeziku. "Pa, znam koristiti Photoshop", odgovorio sam samouvjereno i pokazao mu par svojih grafika. "Ok, dovoljno je dobro." Klimnuo sam glavom i začuđeno ga pogledao, a on je nastavio sa dugim monologom. Objašnjavao je kako je to projekat za izradu lokalnih mapa. Njegov pionirski poduhvat će da sponzorišu investitori iz Australije, odnosno njegova majka - vlasnica jedne bolnice. Roditelji su mu inače sa ovih prostora, ali su davnih dana otišli u Australiju, gdje se...Pročitajte Problemi bogatih ljudi