Followers 0

Kako stici najjeftinije do Porta (i nazad za Bg)

8 posts in this topic

Trebalo bi da 17. februara budem u Portu i, naravno, voleo bih da do tamo i nazad putujem sto brze, udobnije i... jeftinije.

Medjutim, sve sto sam nasao preko "obicnih" avio kompanija je na nivou od 500-600 evra sa najmanje jednim presedanjem.

Izuzetak je Air France, koji nudi povratnu kartu preko Pariza do Lisabona za 21.900 dinara sa svim taksama, ali samo za termine odlazak 15.02. i povratak 18.02.

Nikada nisam putovao u Portugal i pojma nemam da li se isplati ici do Lisabona, pa odatle do Porta ili treba insistirati na sletanju u tom gradu?

Ima li uopste nekih jeftnih letova do tamo?

Hvala unapred na savetima, sugestijama i odgovorima.

jeftine letove imaš iz Sofije(easyjet.com) i Budimpešte(wizzair.com ili vueling.com) ali za Madrid.

imaš i voz do Venecije, pa Venecija-Lisabon avion (vueling.com) ali treba nabosti tu kartu.

probaj još neke kombinacije.

Mislim da ti je dosta povoljna varijanta Temisvar-Milan Wizzairom, pa Milan-Porto Ryanairom.

Dakle, izlistah najrazlicitije kombinacije preko Frankfurta, preko Budimpeste i Frankfurta, preko Kluza, preko Temisvara i Valensije, preko Temisvara i MIlana, preko Sofije i Madrida, preko Milana... i sve su one relativno jeftine sto se tice transporta, ali su izuzetno zahtevne sto se tice vremena provedenog u putu i broja nocenja usput...

Strasno teska destinacija, gledano iz beogradskog ugla, moram priznati.

imaš sa beogradskog aerodroma let do Dizeldorfa, lowcost, mislim da je GermanWings ali nisam siguran. znam da su reklamirali jeftine karte, raspitaj se.

a onda od Dizeldorfa do Portoa imaš RyanAir za 20-30 € povratna, pa iskombinuj nešto.

Trebalo bi da 17. februara budem u Portu i, naravno, voleo bih da do tamo i nazad putujem sto brze, udobnije i... jeftinije.

Medjutim, sve sto sam nasao preko "obicnih" avio kompanija je na nivou od 500-600 evra sa najmanje jednim presedanjem.

Izuzetak je Air France, koji nudi povratnu kartu preko Pariza do Lisabona za 21.900 dinara sa svim taksama, ali samo za termine odlazak 15.02. i povratak 18.02.

Nikada nisam putovao u Portugal i pojma nemam da li se isplati ici do Lisabona, pa odatle do Porta ili treba insistirati na sletanju u tom gradu?

Ima li uopste nekih jeftnih letova do tamo?

Hvala unapred na savetima, sugestijama i odgovorima.

Po mom, i iskustvu mojih brojnih gostiju, posto zivim u gradicu pored Porta, najbolja je kombinacija iz Budimpeste ili Temisvara do nekle, pa od tamo Ryan Airom iz Porta. To donekle moze da bude: Dizeldorf, Ajndhoven, Pariz, Brisel, Madrid ili Milano.

Dizeldorf - odnosi se na Budimpestu - jedni od najpovoljnijih wizzovih letova, a takodje i posle veza za Porto moze da se nadje jeftino. Problem su termini letova, pa se tesko uklopi bez dva dana u Dizeldorfu...

Milano - vazi manje vise isto.

Madrid - preko Madrida su u oktobru moje dve drugarice platile povratnu kartu do Porta sa taksama 60 evra. To je rekord jeftinoce kad je dolazak u Portugal u pitanju. One su i izabrale da ostanu dva dana u Madridu, mada nisu morale jer su letovi svakog dana. U povratku im je vreme izmedju letova bilo 5,6 sati razlike. U slucaju da ne uklopis dane Madrid je takodje bolja varijanta jer je dolazak do grada svega 2 evra dok je u Parizu 12 eur sa Buvea.

Pariz - poslednji put sam iz Porta isla Rajanom do Pariza, pa wizzom do Temisvara, sve u istim danima i platila 120 evra kartu. Odlicna varijanta po meni.

Ajndhoven - postoji veza, takodje wizz-rajan, ali ne znam nicija iskustva

Barselona - bolje ne pokusavaj, jer wizz slece na Prat, a rajan polece iz Zirone, naplacaces se dodatnih prevoza bespotrebno.

Milano, tj Bergamo - rajanovi letovi uglavnom nisu jeftini koliko umeju da budu za druge destinacije, a cesto se desi i da ne mogu dani lepo da se uklope pa moras da otpadas na neudobnom Bergamu celu noc.

Sto se tice "normalnih" kompanija, nikad ih ne koristim. Jednom sam isla Alitalijom iz BG za 220 i to je bilo davno.

Po meni su Temisvar ili Budimpesta Wizzom, za Pariz ili Madrid, pa Rajanom za Porto odlicna kombinacija.

Uglavnom izadje oko 100 evra bez dodatnog prtljaga.

Sto se Lisabona do Porta tice IC voz (jeftiniji) kosta 21 evro u jednom pravcu u drugoj klasi.

Lepo se provedi u Portu, fenomenalan grad.