1 hour ago1 hr Prva nagrada na konkursu "Spasimo putopis" 2026. — Teče i teče, teče jedan slap; Što u njem znači moja mala kap? Gle, jedna duga u vodi se stvara, I sja i dršće u hiljadu šara. Taj san u slapu da bi mogo sjati, I moja kaplja pomaže ga tkati. --Dobriša Cesarić (Slap) „Jesi vidio ovo desno?!” – pitam s mješavinom oduševljena i čuđenja dok automobilom prolazimo uz objekt koji izgleda kao trošna automehaničarska radnja, osim što u njemu nema ni automobila, ni auto dijelova, ni guma. S limenog krova vise goveđi trupovi i polovice, butovi i plećke, rebra i vratovi, samo hladom zaštićeni od vrelog sunca. „Da, sjećam se toga još od prvog puta kada sam bio u Egiptu, tih njihovih mesnica na otvorenome, odmah uz cestu, bez klime, bez ičega.” – govori moj suputnik dok se udaljavamo sve dalje i dalje od Kaira, bliže i bliže gradu čije ime neprestano zaboravljam. Zatim ga iznova guglam i pronalazim na karti nepregledne delte Nila kako bih vidio koliko nam još puta preostaje kroz ovaj neupečatljiv i...Pročitajte Med, mlijeko i aluminij